Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Recenze (271)

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Původní příběh, herecké obsazení a výprava můžou být sebelepší, ale beznadějný scénář to nezachrání. Nezáživné, poměrně emocionálně nedoladěné, nemožné se vcítit do žádné z postav. My de facto o těch lidech nic nevíme, čímž nemyslím jejich historii, postrádám tam jakoukoliv introspekci, pocity, vhled dovnitř. Je to tak ploché, že se to člověka dotkne asi jako průměrný videoklip. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Mam rozporuplné pocity. Je to komedia o bláznivej hrdinke, na ktorej absurdnom nedostatku sebareflexie sa mam zabavat alebo smutná dráma o chorej žene, ktorú drží pri živote iba spev napriek nulovemu talentu? Tvorcovia sedia na dvoch stoličkách. Florence mi bolo ľúto, nie pretože nevie spievať, ale pretože ani jej najbližší ľudia k nej nie sú úprimni tvrdiac ze ju milujú, ale ide im o prachy. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já bych asi zásadní rozdíl mezi Marguerite a Božská Florence neviděl. Samozřejmě, tento film je prostě lépe obsazen. Místy se navíc díváme na komedii a v tomhle duchu se film chvílemi nese. Skutečná zpěvačka navíc nebyla tak naivní, jak oba filmy poukazovaly. Na druhé straně...oč jsme lepší jako společnost než ta tehdejší? Vzpomeňme na různé pěvecké soutěže, kde za účelem sledovanosti porota pokud možno co nejvíc urazí, poníží a degraduje některé osobnosti, které o sobě smýšlejí pozitivně co se zpěvu týče. Nezazní prosté: Neumíš zpívat, sbohem.  Lidé bohužel mají rádi bizarnosti a extrémy. A strašně rádi se posmívají. Naše společnost je v tom ještě ubožejší než ta tehdejší. I tom je tento film, který mě svou stavbou děje přeci jen malinko bavil víc než již zmíněná Marguerite. ()

Anetkajez 

všechny recenze uživatele

Za mě palec dolů. Místy jsem se dokonce i nudila, což mě překvapilo, poněvadž nejsem velký kritik. Podle mého názoru by filmy neměly být postaveny jen na skvostných hereckých výkonech. Ty ve filmu rozhodně byly. Meryl, ačkoliv po většinu filmu jen falešně pištěla, hrála svou roli bláznivé Florence krásně. Hugh byl jako vždy úžasný a Simon se svými komediálními výrazy jen vytvořil takovou třešničku na dortu. To se ovšem nedá říct o samotném filmu, který je bez významnějšího děje a spádu. Pokud tedy chcete vidět hezký film, rozhodně vám to NEdoporučuji, ale jestli jste zvědaví na životní roli Hugh Granta (jak někteří říkají), stojí film za zhlédnutí. ()

pida123 

všechny recenze uživatele

Meryl je prostě úžasná, Hugh si zkusil něco jiného a vystrčil růžky ze škatulky, do které se tak nějak během let dostal a Simon mne mile překvapil a jeho role mu sedla jako ušitá. Toliko k hereckým výkonům. Co se týče filmu......dlouho mi trvalo, než jsem pochopila o co tzv. "go". Kdyby zařadili i něco z Florencina mládí a trošku víc vysvětlili, co jí v životě potkalo, pak by to přidalo dramatické stránce filmu. Ano, přiznám se, že na konci filmu jsem plakala, protože mi došlo, co všechno Florence potkalo...lásku k hudbě měla a sama, ač si to přála z celého srdce, neuměla zpívat, lásku milovaného muže měla, ale nikdy s ním jako žena nemohla být....a stále byla plná elánu a optimismu a chuti do života a to vyžaduje notnou dávku odvahy. Škoda, že se na tohle nezaměřili víc, pak by možná měl film větší úspěšnost, protože by pak každý pochopil o čem opravdu je. Takhle hlavní myšlenku a smysl tohoto příběhu museli horko těžko dohánět úžasní herci. Jsem dost citlivý člověk a podle vlastních zkušeností vím, že život není vůbec lehký a tak děkuji za tento krásný film, který připomíná, že naděje, láska, podpora, odhodlání a odvaha je to nejdůležitější na čem záleží. Jen je mi opravdu líto, že tomuto příběhu nevěnovali tolik, kolik by si zasloužil. 8/10 ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Dokážem byť k filmom zhovievavý, najmä k takým, čo zobrazujú skutočné udalosti a ľudí. No tu naozaj nerozumiem štyrom nomináciám na Zlatý glóbus a najmä Merylinu nomináciu na Oscara. Je to vari za to, že si kvôli filmu oholila celú hlavu? Nič iné mi totiž nenapadá, za uplynulý rok bolo veľa adeptiek, ktoré mohli byť nominované miesto Meryl. ()

Rastman 

všechny recenze uživatele

Asi bych to vypnul, kdyby nebyl ten příběh tak roztomilý a kdyby....zatraceně...kdyby ústřední trio tak fantasticky nehrálo. Bez debat oscarové výkony. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

V porovnaní so snímkom Marguerite je toto o niečo zábavnejšia a výživnejšia záležitosť. Námetovo je to zaujímavé a v rámci možností aj správne dejovo dotiahnuté. Film vám relatívne rýchlo ubehne, ale nemožno hovoriť o nejakom zázraku. Taký priemer v rámci žánru. Streep a Grant fajn. 55 % ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Za mne skvělá výprava, ale jinak jsem docela trpěla a film se mi vůbec netrefil do nálady. Mám ráda operu a i když falešný zpěv a obecně herecký výkon Meryl Streep je vynikající stejně tak jako překvapivý Simon Helberg, druhá polovina filmu mne vyloženě obtěžovala. Šťastnou ruku měl ten koho napadlo obsadit Hugh Granta. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení skvělé, Howard Wolowitzz z Teorie velkého třesku asi nejvíce baví, nicméně další pozitiva lze jen těžko hledat. Mám dva zásadní problémy. První z nich je opravdu otřesný zpěv, kterému se nejprve smějete, ale pak už vám začne vadit a přejete si ať už je co nejrychleji konec. Druhý problém mám se samotným dějem, vždyť kam to celé směřuje. K velkému vystoupení pro tisícovku vojáků? Čekal jsem zásadnější zvrat, v podstatě se celý děj odehrává jen v režimu hlavně nic neprozradit a zároveň neříct bolestivou ale zato upřímnou pravdu. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Meryl Streepová je v hlavní roli prostě skvělá, ale film jako celek je spíše průměrný. Ostatní herci a další ansámbl včetně scénáristy jí jenom chabě sekundují. A to je škoda. Nicméně za zmínku stojí doprovodná filmová hudba, která vytváří skvělou náladu čtyřicátých let. ()

Blois 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, přímo herecký koncert. Napsat o Meryl Streep, že byla výborná, se pomalu stává jakýmsi klišé, ale co naplat - Meryl opět září. Navíc jí skvěle doplňuje Hugh Grant, jehož taneční číslo si budu ještě dlouho pamatovat. (Stejně jako árii královny noci v podání Meryl). Ústřední duo doplňuje úžasný Simon Helberg, jehož postava rozzářila celý film a moc mě bavila. Zároveň musím pochválit i hudbu a kostýmy. A přestože byl závěr předvídatelný, tak se mi líbil. Meryl mě několikrát dojala a já si film užil. ()

J.Bakhita 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl špatný počin. Docela vtipné, zajímavé, ale na můj vkus to mělo místy takový podivný, lehce zmatený průběh. Herci byli skvělí. Meryl opět dokázala, že je schopná zahrát naprosto kohokoliv a takhle role jí velmi sedla. Stejně tak Hugh Grant. Oběma poměrně zdatně sekundoval Simon Helberg, což by se dalo označit příjemné překvapení. Dobrý soundtrack i vhodně vybraná hudba do filmu. A jelikož se Stephenu Frearsovi podařilo mě rozbrečet, tak tomu dávám čtyřku a myslím, že ji tu i nechám. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

JELIKOŽ jsem viděl jinou verzi o této ,, pěvkyni ,, , která byla výpravnější , zajímavější , obsáhlejší , prostě lepšííí ,, tak musím dát jen dvě Meryl . Jinak je to výborná herečka , o tom žádná . Jen zde byl slabší scénář a tudíž to člověka tak neosloví , jako ten původní snímek o Florence. Bohužel . ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama