Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Recenze (271)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo ma, že taký senzačný námet objavil niekto pre film až teraz. Asi museli pomrieť všetci relevantní príbuzní, ináč by mali filmári na krku hromadnú žalobu. Autori filmu razia motto: " Každý hlas si zaslúži byť vypočutý." Bolo to myslené ako neutrálna, politicky korektná poznámka, ktorá neurazí nijakú Florence? Nie je to zbabelé? Nebolo zbabelé rozprávať o tejto Florence s hlboko ľudským pochopením pre slabosti iných, resp. pre La folie des grandeurs? Veď nič ľudského nám predsa nie je cudzie. Ani nedostatok sebaúcty... Táto Florence o Chopinovi počula, bohužiaľ nikdy nepočula o jeho súčasníkovi Andersenovi a "Cisárových nových šatách". Tento film nie je ani tak o speve alebo hudbe, ale zase raz o tom, čo dokážu peniaze. A to naozaj nikdy neprestáva udivovať. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film a to nejenom proto, že v něm hraje Meryl Streep (i když to samozřejmě dokáže samo o sobě pozvednout jakýkoliv film). Že je to snímek na pomezí úsměvné komedie a dojemného dramatu, to tomu nakonec dobře sedlo, snad i proto, že se takto zaznamenal životní příběh skutečného člověka. Z toho důvodu je dobře, že to nešlo ani do jednoho extrému - působí to tak víc skutečně. Navíc Meryl krasně sekundovali jak Hugh Grant, tak i Simon Helberg. Herecky velmi příjemná podívaná. ~(4,0)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak túto historickú anomáliu vôbec nechápem a nechápem ju ani po pozretí evidentne značne štylizovaného filmu. Nakoniec je to film o láske a nesmiernej oddanosti a otvára otázku, či to v tomto smere nebolo zo strany pána priateľa a manažéra kontraproduktívne, aby sa aj sama zodpovedala, že teda asi nie. Grant, Streep aj Helberg dokonalí, len ma skrátka tento príbeh nezaujal natoľko, aby som sa do ich postáv dokázal, respektíve chcel vcítiť. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Bude trošku ťažké si o tomto filme niečo povedať bez toho, aby sme si pripomenuli aprílový film, ktorý sa venoval postave s rovnako falošným hlasom s názvom Marguerite. A kým tamten film bol čisto fiktívny, len rozprával príbeh o žene s podobným osudom, tento film zachytáva život skutočnej Florence. Aby som teda uviedol hneď na úvod, v jednom má tento film v mojich očiach veľký kredit. Vzťah medzi Florence a jej manželom mi príde veľmi úprimný a som veľmi rád, že film sa už od začiatku sústredí tam, kam sa sústrediť má. Na život Florence. Žiadna love story, ktorá je hlavnou dejovou líniou, kde príbeh Marguerite bol akoby viac na okraj. Takže v tomto je tento film lepší. Kde ale podľa mňa viac stráca je asi všetko ostatné. "Marguerite" ma po celý čas držala a dokázal som to sledovať so zvedavosťou. Tu som mal pocit, že ma to častejšie začínalo nudiť a hlavne sme vedeli čo príde a aj ako to dopadne. A ani záver nie je podľa mňa až tak dobre dotiahnutý. Ale to opäť len v rámci porovnania. Pôsobí tento film viac americky a neubránime sa v ňom niektorým klišé. Postavy sú v ňom dobre a počúvať falošnú Meryl Streep v tomto filme je niekedy skutočne neskutočné, ale neviem čo iné by som pochválil. Vlastne... výprava a kostýmy sú úžasné. Klobúk dolu. Celkovo je to pre mňa film na jedno pozretie. Lepšie v rámci priemeru, vynikajúco ale vyzerá. Rozhodnite sa sami. Prípadne si pozrite oba filmy a rozhodnite sa, ktorý je podľa vás lepší. Hodnotenie: C+ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Život je tak bohatý a tvárný, že si každý může vybrat v jakém světě chce žít. Florence si vybrala svět hudby, ve kterém je úspěšnou operní pěvkyní a nezastaví ji ani to, že vůbec neumí zpívat. Stačí mít víru, odhodlání a kolem sebe přátele, kteří pro ni udělají cokoli, a může to dotáhnout až do Carnegie Hall. Bezchybná Streepová, která si obětavě ničí hlasivky falešným zpěvem, stárnoucí Grant, který ždímá poslední zbytky svého britského šarmu, a mezi nimi kouzelně užaslý Simon Helberg který neví jestli se má smát, zděšeně prchat nebo obdivovat sílu své zaměstnavatelky. Komedie, jejíž absurdní příběh je o to neuvěřitelnější, že je natočen podle skutečného příběhu skutečné Florence, je sice nečekaně hořká a svým smutná, přitom však milá, laskavá a plná naděje. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Stephen Frears to obdivuhodně vybalancoval. Divák se tedy může klidně bavit neuvěřitelně falešným operním zpěvem, ale přitom se zpěvačce film vůbec nevysmívá. Hodně tomu samozřejmě nahrává tradičně perfektní herecký výkon Meryl Streep. Ještě lepší je, že na to není sama, protože Hugh Grant je jí tu rovnocenným partnerem. Simon Helberg jen na pozadí přizvukuje a dělá humor, a pak už je tu jen pár naznačených ženských postav, jinak je to opravdu komorní příběh pro tři. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že koncert Florence je najpožičiavanejšou nahrávkou v Carnegie Hall zaslúžene. Ja sama som si všetky spevácke scény Meryl pustila opakovane a dohľadala som si aj skutočnú Florence. To sa len tak nevidí, teda nepočuje. Film je to ináč priemerný. Nenadchne, ani neurazí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Je to blbost, ale dobře udělaná. Skvělý dabing Pavla Vondry a Zlaty Adamovské (i když ta měla usnadněnou roli, polovinu filmu mlčela s otevřenou pusou). Nemíním spekulovat nad pravdivostí příběhu. Na Silvestra se na to koukat dalo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Scény, kde táto obstaróžna madam spieva, som musel pretáčať, to bolo fakt hrozné. Netuším ani na čo sa tento film natočil, komu má byť poctou, čo tento človek dal svetu? Meryl Strep takéto roly nemusí brať a v konečnom dôsledku je jediným pozitívom filmu Hugh Grant, keď sa tam váľa so svojimi šľapkami. Neviem, kde sa tu zobrali nominácie na oscara. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak významný, ale celkem zábavný životopisný film o ženě, která má sice obrovské bohatství, ale jediným jejím snem je zpěv, který bohužel vůbec neumí. Meryl je jako vždy fajn a film tak trpí na rozvleklost a minimum zábavných scén. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Najdôležitejšie v živote, je mať veľa skúseností, ako z pozície bežného smrteľníka, tak aj z pohľadu filmárov, keď je viacero takýchto ľudí v TÍME, tým pádom zákonite vznikajú ucelené umelecké celky. Teraz sa venujem kinematografii, táto vlastnosť sa dá najlepšie zúročiť v životopisných snímkoch, v ktorých sa režisér a herci - snažia, čo najperfekcionistickejšie stvárniť reálne jestvujúcu postavu, ktorá sa vyskytla v 20. storočí, presne sa snímok venuje Florence Foster Jenkins vo vojnových rokoch v Spojených štátoch amerických, v roku 1944. Domáce úlohy si rozdelili, mimoriadne úspešná herečka Meryl Streep, ani neviem s koľkými nomináciami na Oscara sa môže pochváliť, je ich hádam cez dvadsať, takže zrejme nemá konkurenciu v celej histórii filmu ? Unikátny výkon opäť predvádza s takým žiarivým zápalom, že mám pocit, akoby som sa pozeral na skutočnú postavu. Stvárnila osobnosť, ktorá sa snažila spievať pred publikom, ale bohužiaľ, jej spev nebol príliš dobrý, skôr naopak, bol smiešny, i napriek tomu ponúkala nevídané zážitky, aké nemali obdoby. Okrem Meryl, by som spomenul i výrazne hrajúceho Hugha Granta, ktorý excelentne prekvapil, ale nie je to nič s porovnaním so Simonom Helbergom v roli speváčkinho - PIANISTU Cosmého McMoona, ktorý je takmer dokonalý, geniálny, bravúrny. Rebecca Ferguson je tradične SEXY, hodí sa do dobového filmu. Na rade je režisér Kráľovnej, Stephen Frears, ktorý vynikajúco prezentoval svoju režisérsku víziu, doplnil to špičkovou kamerou, výpravou, hudbou, kostýmami a strihom, a ja sa môžem zase pochváliť, že som videl znovu výborný biografický film, ktorý mi náramne sadol, najmä pre zmienený úvod, ktorý vyšiel na jednotku ! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vcelku úsměvná a dojemná záležitost, s krásnou výpravou a klasicky vynikající Meryl Streep. Film zaujme, neurazí a možná čas ukáže, že si zaslouží vyšší hodnocení. Protože ta láska v něm... ta bude nejspíš věčná. ;-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Byl jsem trochu skeptický, bál jsem se, že to bude nuda, ale nakonec mi Božská Florence - film podle skutečné události - docela sedla a nebude mi vadit si ji někdy pustit znovu. Trojúhleník Streep + Grant + BBT Helberg nemají chybu. 70% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"People may say I can't sing, but no one can ever say I didn't sing." Božská Florence je film, který těží zejména z úžasného hereckého obsazení a samotného námětu. Meryl Streep je Paní herečka a v roli "nejfalešnější zpěvačky všech dob" pouze potvrzuje svoje kvality - nabíledni je porovnání s muzikálem Mamma Mia!, co se Merylina zpěvu týká. Hugh Grant mě svým výkonem mile překvapil a dokázal, že vedle sukničkáře Daniela z Deníku Bridget Jones umí zahrát i na vážnější notu. Vedle toho musím rovněž zmínit Simona Helberga, který svým připitomnělým šklebením (samozřejmě v dobrém slova smyslu) dodával filmu na humoru. Čímž se dostávám k tomu, že ve filmu fungovala skvěla jako humorná tak i dramatická stránka. Když Florence začala zpívat při pravidelných zkouškách nebo před publikem, tak mi to v momentě vyvolalo úsměv na tváři, čemuž pomáhali i další aktéři (zejména ta blondýna). Naproti tomu stojí dramatická linie, která vyvažuje onu odlehčenost - ať už jde o Florencinu nemoc či její bezbřehou touhu zpívat nebo její alternativní vztah s manželem. Musím se zde přiznat, že před tímto snímkem jsem neměl o někom jako Florence Foster Jenkins vůbec ponětí, což je možná tak trochu ostuda. Zkrátka kvalitně natočený životopisný snímek o jedné neobyčejné ženě, která se do dějin zapsala právě tím, že vynikala z davu svou extravagantností a nezaměnitelným zpěvem - byť byl otřesný. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Snímok je úžasne vybalansovaný a za to patrí režisérovi veľká vďaka. Osobná dráma chorej netalentovanej ženy je v kontraste s vtipnými scénami, pri ktorých sa hlavnej postave nevysmievate, len sa usmievate. Meryl Streep odvádza ako vždy skvelý výkon a Hugh Grant jej sekunduje v úlohe milujúceho manžela obdivuhodným sposobom. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zpívala falešně, jednou před celou Carnegie Hall, byla trochu mešuge a její příběh je tak bizár, že se o tom píšou hry, muzikály a teď i film. Snaží se tam všichni, ale scénář není dost dramatický, vtipný nebo aspoň melodramatický, aby to nebylo zas a pořád jen: nejhorší zpěvačka, která naplnila Carnegie Hall. Vcelku nuda. Nejvtipnější jsou závěrečné titulky, podle kterých byla její nahrávka nejúspěšnějším singlem jedné vydavatelské společnosti a záznam jejího koncertu je nejžádanějším záznamem z archivu Carnegie Hall. To spíš vypovídá něco o nás než o ní, ne? ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem uboze nablblou groteskní podívanou, ale není to tak hrozné. Chvílemi je Florence dokonce opravdu vtipná a v krajních momentech i celkem dojemná komedie. Herci, především Grant a Helberg zvládají ukočírovat své herecké polohy před hranou pitvořivosti a stávají se tak docela milými průvodci divákova zážitku. Průměrně pohodový film. 6/10 ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Herci jsou super, vsichni tři. O to nic. První půlka byla dost komedie, a upřímně, kdo si někdy pustí na YouTube reálnou Florence, žádný jiný žánr čekat nemůže. Je to, jako když šlapou kočce na ocas. Ve druhé půlce se z toho stane americké drama, manžel najednou jen nejde po penězích a všichni ji vlastně milují… celá druhá pulka je nuda, navíc s nádechem trapnosti. Což je skoda, to tema mělo potenciál. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Místy úsměvná a místy až přímo odzbrojující komedie, na kterou se snad nedá dívat s nechutí. Herecky je to naprostá lahůdka, kdy však kupodivu kapacitu jako je Meryl předčil Simon Helberg z Teorie Velkého třesku. Celkově jsem si to strašně užil a film doporučuji. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama