Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Recenze (271)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Hudba se nemá a nesmí zesměšňovat...Nechte tu dámu být, zpívá celým srdcem." Patřím mezi lidi, kteří, když někdo nechce v kolektivu zpívat s argumentem, že přeci zpívá falešně, se snaží dotyčné povzbuzovat a přesvědčovat, že to přeci nevadí, že je lepší zpívat falešně než vůbec nezpívat. Přesto, že by dotyčný zrovna musel jít zpívat do Carnegie Hall, to tedy nevím. Místy mi to celé připadalo příběhově trošku padlé na hlavu a maličko jako parodie plná absurdit . Ale když jsem se až na konci dozvěděl, že je to natočeno podle skutečných událostí, tak musím uznat, že na tom filmu přeci jen něco je. Zvláště když herectví nejen Maryl Streepové v hlavní roli, ale i Hugha Granta a Simona Helberga za mě na výbornou.         ()

andrii 

všechny recenze uživatele

I když nemá flóry hlas, slavičí hrdlo, dech pro árie. Získá si váš čas. Rozsahem tónů, sólem srdce. Sahá po sále sluchu, víc než šafránu trpělivých. Navzdory klace opulentní glorioly. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Nejvíc jsem si užil scény, ve kterých vystupoval Simon, který dle mého zastínil Hugha. Moc peněz a hlavně přiživení se na boháčích je silnější linka filmu, než nejhorší zpěv na světě a dalo se z toho vytěžit určitě více. Letos to na Oskara nebude, Meryl. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ale hej, aj keď by si človek myslel, že možno aj nie. Grant tam tak zapasoval, ako asi ešte nikdy nikde, celé to bolo skvelo odľahčené, pekne plynúce, nenudiace a svojím spôsobom zábavne a poučné. A nikdy by som nepovedal, že židáčik Wolowitz vie hrať na klavíri a pristane mu aj iný účes. 3 z 5 ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Mně je sympatickej každej, kdo zpívá hůř než já, protože takovejch lidí moc není. I proto jsem se na Božskou Florence v podání božské Meryl těšila. Právem. Streep je opět bezchybná. Ani Hugh Grant nezůstává pozadu a je sympaticky civilní, Simon Helberg zase dojemně roztomilý. Herecké výkony jsou tedy výborné, ale přesto se v podstatě jedná o víceméně obyčejnou retro komedii s prvky dramatu, místy (i přes evidentní vyhýbání se zbytečnému patosu) dojemnou. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Božská Meryl. Krásný příběh, o kterém nelze říct, že je zábavný, protože je ve skutečnosti velice smutný. Takové filmy umí natočit jen Britové - smutné a přitom zábavné a pozitivní. Navíc v tomto filmu není božská jenom Meryl (jejíž Královna noci je opravdu nepřekonatelná a rozhodně to nejúžasnější, co ve své kariéře předvedla), ale také Hugh Grant (jako vždy) a Simon Helberg, jehož klavírista je ohromně sympatická postava. Nechybí tradiční elegance, výtečná dobová atmosféra (se vším všudy a v každém detailu) a zážitek z tohoto filmu je prostě skvostný. Kolega Malarkey to vlastně vystihnul poměrně přesně, a já s ním docela souhlasím. 75%. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Smutné, o životě, oddané, láskyplné, přátelské x trošku mě to bolelo, hlavně ty uši. Zvláštní film. První půlhodinu jsem vůbec nevěděla, jak ho brát. V závěru jsem sice nic neobrečela, ale bylo mi to strašně líto. Celý film je vlastně vyprávění o skutečné bytosti, o lásce k hudbě, lásce k životu a lidem, o naprosto neuvěřitelné lásce a přátelství. Herecké výkony fajn, sice Meryl mi už leze snad i ušima, ale Hugh zestárnul, a Howard byl naprosto famózní, jeho mimický projev byl opravdu vtipný. Bohužel to není snímek, který bych si musela zopakovat. ..lalalala.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep za mě tedy určitě v minulosti odvedla již lepší výkony....Tohle bylo ok - ale že by za to měla být přímo nominace na Oscara? Docela mě pobavila dvojice Streep a Grant jako pár...To bylo pro mě hodně veliké překvapení. Je to úsměvné, ale zároveň dost smutné a zoufalé...Co se mi nejvíce líbilo byly rozhodně kostýmy a ta atmosféra...To byla bomba...Simon Helberg jako nadaný klavírista byl krásně rozpačitý :) A celá ta přetvářka a touha být ve spojení s ženou, která Vám zaplatí první poslední, jen když jí budete opěvovat a lézt do zadku...Ti vojáci - to byl takový krásný kontrast, že jedině oni mohli prolomit ten obrovský led, který stál mezí jejím zpěvem a realitou...Docela mě pobavilo označení zde na csfd - že je to hudební film :D :D ()

venison 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se životopisné komedie "Božská Florence" obávala, ale už po pár minutách bylo jasné, že není čeho ;-) Herecký talent Meryl Streep je tak dokonalý, že perfektně nedokonale zvládá falešně zpívat jako by sama v reálu nezpívala úžasně.. Hugh Grant herecky vyzrál a přála bych mu do budoucna více podobných rolí.. Simon Helberg za nimi nepokulhává a jeho postava do děje sedne jako zadnice na nočník.. Příběh by mohl být natočen klidně i více škodolibě, ale jeho kouzlo je právě v tom, že se snaží zachytit něhu, vášeň i hořkost jednoho lidského osudu s grácií a pochopením.. Nechápu "modré" hodnocení, já jsem si "Božskou Florence" užila na maximum ;-) ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(48/2017) / Milý filmík s originálnym príbehom o zvláštnej, v minulosti reálne existujúcej osôbke ktorá aj keď bez štipky reálneho speváckeho talentu dokázala vypredať Carnegie Hall. V podstate vo filme vystupujú tri dôležité postavy a musím povedať, že herecké výkony sú výborné. Špeciálne Hugh Grant, ale aj Simon helberg (The Big Bang Theory). Meryl dostáva nominácie na Oscara asi vždy keď niečo zahrá, ale zvládla svoju ťažkú rolu tiež obstojne. Inak toto je presne ten typ filmu po ktorom človeku zostane príjemný pocit a úsmev na tvári. (7/10) ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Nakladačka. Originálna nahrávka Florence Jenkins počas záverečných titulkov ma rozosmiala k slzám. Meryl skvelá. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jeden z několika komentářů z období července až září, které po nějaké době, kdy byly publikované, zmizely. Předpokládám, že kdyby byly smazány za porušení, tzn. ČSFD od nás vyžaduje určitou úroveň slušnosti, tak by se považovalo za slušné dostat alespoň zprávu o tom, že byly smazány. Bohužel, u některých jsem to nestihl podchytit a obnovit je ze zápsníčku a toto je onen smutný případ. Máslo na hlavu ČSFD. Shame. Shame. Shame. Florence mě bavila, ale je to film pro otrlého diváka. Tolik ve stručnosti z původně dlouhého komentáře o tom, jak Grant i Helberg si to dávají... ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

60-70% ... Herecky i technicky dobré, no obsahovo viacmenej nudné. Sen newyorskej hudobnej mecenášky stáť sa opernou speváčkou aj napriek jej absolútnej nemuzikálnosti a príšernému hlasu. Bola milá a štedrá, ale celý život vlastne žila v klamstve. Simon Helberg ma veľmi očaril svojím výkonom. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep je prostě skvělá a dokáže zahrát všechno, dokonce i to, že někdo něco neumí. Kdo mě však nedchnul byl Simon Ferguson. Moc bych si přál ho vídat ve více filmech. Jinak celkově je film Božská Florence velice příjemným pokoukáním, které brnká na city diváka a musím uznat, že se mu to daří. Mimo to je film inspirovaný skutečnou událostí a to mám rád. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Oscars 2017: Roztomilý a jednoduchý film, který popisuje velice zajímavý příběh. Je to v Oscarové sekci hlavně odpočinková záležitost. Ne zrovna na nějaké sáhodlouhé myšlení a přemýšlení, ale sledování děje tak jaké je. Asi hlavně Meryl dělá před kamerou skvělou práci, u které bych se nestyděl dát sošku někomu jako jí. Rozhodně ne žádná úžasnost, ale po dramatech jde o příjemný odpočinek. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Tragické aj komické. A samozrejme, neskutočne absurdné, bez ohľadu na to, že ide o reálnu story. Skvelá Meryl Streep, ale oveľa viac som si užil Hugha Granta. 70% ()

dafidsch 

všechny recenze uživatele

Tažkopádny, chaotický a bez celkovej myšlienky a nejakého veľkého vysvetlenia prečo... V deji som sa strácal a čakal viac. Hugh, Meryl to so Simonom zachraňovali. (40%) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Film, který si podobně jako mnozí ostatní hodnotitelé vůbec nemusím nechat uležet v hlavě - mě se to naprosto trefilo do mého šálku čaje. Meryl Streep už po několikáté zdatně dokazuje, že nemá absolutně žádný problém dělat si legraci sama ze sebe. Její falešný a přehrávaný zpěv byl skvostný, především při scénce sehrávání se s novým pianistou jsem registroval nekontrolované záchvaty smíchu - a pianista, který Florence dále doprovází, je vskutku obrovsky milé překvapení. Pan Helberg, všem jistě velice dobře známý ze série BBT, tu svým naivním a stydlivým projevem uťáplého umělce doslova šokuje a exceluje. No a Hjů, pro mě odjakživa pan herec s velkým H tu naplno dostává svému umu. Celé je to tak neskutečně příjemné, že to prostě musí chytnout za srdce, určitě si někdy v budoucnu udělám ještě čas a rád se na tento milý snímek podívám.................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama