Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (271)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Herci jsou super, vsichni tři. O to nic. První půlka byla dost komedie, a upřímně, kdo si někdy pustí na YouTube reálnou Florence, žádný jiný žánr čekat nemůže. Je to, jako když šlapou kočce na ocas. Ve druhé půlce se z toho stane americké drama, manžel najednou jen nejde po penězích a všichni ji vlastně milují… celá druhá pulka je nuda, navíc s nádechem trapnosti. Což je skoda, to tema mělo potenciál. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Život je tak bohatý a tvárný, že si každý může vybrat v jakém světě chce žít. Florence si vybrala svět hudby, ve kterém je úspěšnou operní pěvkyní a nezastaví ji ani to, že vůbec neumí zpívat. Stačí mít víru, odhodlání a kolem sebe přátele, kteří pro ni udělají cokoli, a může to dotáhnout až do Carnegie Hall. Bezchybná Streepová, která si obětavě ničí hlasivky falešným zpěvem, stárnoucí Grant, který ždímá poslední zbytky svého britského šarmu, a mezi nimi kouzelně užaslý Simon Helberg který neví jestli se má smát, zděšeně prchat nebo obdivovat sílu své zaměstnavatelky. Komedie, jejíž absurdní příběh je o to neuvěřitelnější, že je natočen podle skutečného příběhu skutečné Florence, je sice nečekaně hořká a svým smutná, přitom však milá, laskavá a plná naděje. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Životopisný film jedné velmi bohaté dámy, jejímž jediným snem bylo zpívat a tak se to tak nějak zařídilo. Bohužel takové věci nemohou trvat věčně a jak jistě čekáte, všechno se provalilo. Meryl Streep a Hugh Grant v hlavních rolích této pohodové dobové komedie, která mě rozhodně nikterak neuhranula, ale na druhou stranu nemůžu říct, že by to bylo nějak příšerné. Jenom mi proboha vysvětlete proč prostě Meryl Streep dostane nominace na Oscara naprosto za všechno. Na tomto filmu není vůbec nic světoborného a rozhodně to není ani výkon hlavní představitelky. Pohodový film, ale nejsem si jistý, že si zaslouží takovou pozornost. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo ma, že taký senzačný námet objavil niekto pre film až teraz. Asi museli pomrieť všetci relevantní príbuzní, ináč by mali filmári na krku hromadnú žalobu. Autori filmu razia motto: " Každý hlas si zaslúži byť vypočutý." Bolo to myslené ako neutrálna, politicky korektná poznámka, ktorá neurazí nijakú Florence? Nie je to zbabelé? Nebolo zbabelé rozprávať o tejto Florence s hlboko ľudským pochopením pre slabosti iných, resp. pre La folie des grandeurs? Veď nič ľudského nám predsa nie je cudzie. Ani nedostatok sebaúcty... Táto Florence o Chopinovi počula, bohužiaľ nikdy nepočula o jeho súčasníkovi Andersenovi a "Cisárových nových šatách". Tento film nie je ani tak o speve alebo hudbe, ale zase raz o tom, čo dokážu peniaze. A to naozaj nikdy neprestáva udivovať. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Mít sifilis a být slavnou zpěvačkou v pokročilých letech, chce buď řádný kumšt a talent. Nebo - jak vás o tom přesvědčí paní Florence - mít spoustu peněz, konexe, nulovou sebereflexi a toho správného manžela. Meryl Streep podává další (po kolikáté už?) excelentní herecký výkon, aby nás přesvědčila, že pro úspěch a slávu člověk nemusí mít talent, ale pouze snahu. Výsledek sice zní doslova falešně a děsivě, ale i tak jsem její postavě fandil a nedělal si z ní přílišnou srandu, kterou si ostatně u mě skutečná Florence vysloužila. Dále si nepamatuji roli Hugh Granta, která by mu natolik sedla jako zde. Prostě vše dopadlo, jak mělo. A ač příběh nikde moc nepřekvapí, své kvality si u mě obhájil do samotného závěru. 75% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Florence Foster Jenkins se ve skutečnosti vzdala snu stát se pianistkou po vážném zranění ruky. (jezurka42)
  • Hugh Grant (Clair Bayfield) prozradil, že celý rok před natáčením měl obavy z Meryl Streep (Florence Foster Jenkins), jeho strach opadl v tu chvíli, kdy v jejich první natáčecí den Meryl zapomněla svůj text. (Streeper)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama