Reklama

Reklama

Ošklivé dítě

(festivalový název)
  • USA Nasty Baby (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý chilský režisér Sebastián Silva ve svém nejnovějším snímku ztvárňuje umělce Freddyho, který žije ve stylovém brooklynském bytě s dlouholetým přítelem Mo. Spolu s nejlepší kamarádkou Polly se trojice snaží počít dítě, ale ukáže se, že je to složitější, než si představovali. Jejich bezstarostný bohémský život je narušen příchodem psychopatického bezdomovce, který se jednoho dne zjeví a začne zasahovat do života v sousedství. Zábavný film o moderním městském životě, politicky korektním rodičovství a alternativních rodinách se brzy zvrtne v brutálně ostrou satiru o morálce, gentrifikaci a třídních rozdílech s otřesně drastickým temným zvratem. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně zajímavé prvky, ale všechno se to pro mě tříští na tom, že se snaží brát sám sebe strašně vážně a považuje se za velmi umělecký, což mu prostě nesluší. Vypadal by mnohem lépe, kdyby se tak moc nesnažil ohromit svou vizuální stránkou a ukázat,že tohle je něco, co se musí promítat na festivalech. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nast Baby není úplně špatné, ale hodně nejisté v tom, co chce divákům říct. Oceňuji opravdu nečekaný dějový zvrat, ale těch dějových linek a hlavně postav tam nakonec možná bylo zbytečně moc. Zvlášť, pokud uvážíme, kolik postav je ještě ke všemu důležitých pro děj. Jinak příjemné atmosferické odlehčené (až na konec) drama se slušnými výkony. Kristen <3 ()

Reklama

black8 

všechny recenze uživatele

Nie som si celkom istá posolstvom tohto filmu. Možno ide o to, že napriek všetkým našim moderným vzťahom a postojom (a možno i vďaka ním) sme stále morálne nevyspelí a naše pohnútky vždy až príliš smrdia našim egom. Jednoznačne zaujalo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

ďalší film podivín, na oko chce vypovedať silný umelecký príbeh ale vo svojom vnútri absolútne nefunkčný len pouličný flák odnikiaľ nikam, záver úplne banálny až hrôza, to schôdzovanie okolo mŕtvoly vo vani a konania okolia je fakt bravúrne zostavené /videl v kine: 20%/(filmový festival Art Film Fest 2015) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Velmi rozpačitý film, který ze začátku rozehrává atraktivní zajímavé téma gay páru a svobodné kamarádky, kteří se pokouší pořídit si dítě k výchově ve třech. Rozhodně to není ideální počestná trojice, protože jsou líčeni trochu jako sobci, s vyjímkou druhého gaye, který je vlastně nakonec do otcovství vmanipulován citovým vydíráním biologickými hodinami zpanikařenou Kirsten Wiig a trochu sobeckým partnerem Freddym, který původně otcem být chtěl sám, ale střílí slepejma. Pokud by se film držel jen tohoto tématu a rozvíjel zajímavé situace jako návštěva rodiny jednoho z gayů, případně dál ukazoval život takové rodiny, bylo by to OK. Z nějakého důvodu je ale do filmu naroubovaná mučivá vedlejší dějová linka s tvorbou uměleckého projektu, kdy málokterý divák nebude považovat "umělce" Freddyho za otravného dementa a nudná linie konfliktu s místním homofobním homeless pošahancem, který naše hrdiny ohrožuje. Po utrpení způsobeném značným nastavováním ústředního tématu pak přichází tak naprosto bizarní zvrat a závěr, kdy už stěží můžete brát postavy nějak vážně. Opravdový bizár je absence jakéhokoliv smyslu závěru či snad poslání celého filmu. Už tak slabší tempo tedy končí totálním debaklem, kvůli kterému budete litovat času stráveného nad snímkem. Tvrzení distributora, že jde o satiru, je opravdu dobrý vtip. (Pro jistotu dodávám, že téma gay rodin vidím naprosto kladně a otrávila mě debilita filmu.) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama