Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 2
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Recenze uživatele Laerry k tomuto seriálu (1)

Marco Polo (2014) 

Rekord nejdražšího seriálu, čímž byl doposud The Pacific, padl - a těch 90 melounů je vážně znát - výprava seriálu je naprosto úchvatná, stejně tak exteriéry; herci odpovídají svým rasám i etnikům, včetně Marca Pola, jenž je Italem... jenže v čem je smysl mýt takovou rozmanitost, když všichni opět mluví angličtinou a každý každýmu perfektne rozumí? Marco řekne jednu krátkou citaci v italštině a tím to hasne... I když lingvistika není příliš hodnověrnou stránkou seriálu, zde se nadšenci do kung fu a všech podobných asijských bojových umění přijdou na své - vše vypadá realisticky a proveditelně (ne jako ty artové nesmysly typu Tygr a drak, kde všichni popírají gravitaci) a dosti surově - to se týče všech bojových scén a závěrečná bitva je vážně majestátní. Když jsou peníze, tak jde všechno - a tak tenhle seriál je spíše desetihodinovým filmovým opusem z dob čínských dynastií a doposud vzdorující mongolské provincii s Khanem všech khanů v čele. Pokud tedy čekáte, že se s Marcem Polem vydáte na cestu kolem světa, tak na to rovnou zapomeňte - seriál je hlavně o kruté politice Mongolska a Číny, jenž si jde po krku, které je Marco svědkem. Prostě Game of Thrones po asijsku. Těším se na druhou sérii. ()

Reklama

Reklama