Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 2
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Recenze (81)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Co má vlastně Marco Polo vzor 2014 společného s Marcem Polem? Tohle je spíš sex, kung-fu a akční rokenrol... A proč tam jako všichni (Mongolové, Číňané, Italové...) mluví anglicky? Asi aby si všichni v tom Kublajchánem globalizovaném světě rozuměli. S nostalgií vzpomínám na báječný italský výpravný seriál... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Netflix a Weinsteini si usmysleli, že také chtějí svou variaci na Hru o trůny/Vikingy/Borgie. Vzali tedy desítky miliónů dolarů, vydali se na mnoho kontinentů, na výpravě, kulisách či kostýmech nešetřili a dali tak vzniknout sérii, která staví na stejných základech jako úspěšné (pseudo)historické seriály konkurence; tedy pletichaření (a sexu), nečernobílosti charakterů (a sexu), bitkách i bitvách (a sexu), zákulisních intrikách (a sexu), nahých děvách a sexu. Chytře zamířili do sfér, které nabízejí značnou míru volnosti, exotičnosti i atraktivnosti bouřlivé doby plné změn. Jenže aby si snad západní divák neřekl "proč koukat na hromadu intrikujících Asiatů", tak je to zastřešeno "legendou" o Marcu Polovi (plnícího spíše úlohu Blackthornea z Clavellova Šóguna), byť je záhy jasné, že on není tím, kdo by scenáristy zajímal především a tak vesměs jen bloumá, nemá do čeho píchl (pokud tedy zrovna nepíchá) a tu a tam si dá lekci kung-fu u slepého zenová moudra pronášejícího mistra. Ostatně to je další z problematických aspektů; na jedné straně tvůrci budují (vesměs úspěšně, jakkoli pozvolna) vážné drama plné intrik a zákulisních mocenských her a na druhé si neodpustí v každé epizodě cca dva až tři přepálené momenty, které zapadají spíše do něčeho à la Třístovka. A tak je tu nejedna zpomalená scéna, nahá děva skákající do vzduchu jak čamrda a porcující plně ozbrojené strážné apod. Natočené je to oku lahodícím způsobem, ale do celkového konceptu seriálu se to nehodí. Také to především co se postav a dialogů není napsané zase až tak dobře (nezaměňovat se špatně) jako současné špičky žánru čili osazenstvo nemá zpočátku moc co hrát (první epizody stojí čistě na Benedictu Wongovi), což jde ruku v ruce s dosti pozvolným rozjezdem. Než se začně něco opravdu dít a o něco jít, tak je sice na co koukat a čím se kochat vizuálně, ale to je tak vše. Jakmile se to ovšem kolem poloviny série zajede a najde, tak je třeba uznat, že se tvůrcům přeci jen podařilo kvalitou se přiblížit svým konkurenčním předobrazům. A kdo ví, třeba v příštích sezónách půjdou ještě o ten pomyslný krok dále a plně se jim i vyrovnají; základy k tomu mají díky druhé polovině položené solidní. | S1: 3/5 | ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní seriál, až mě překvapuje relativně nízká sledovanost. Fanouškům Asie a bojového umění rozhodně Marca Pola doporučuji. Zajímala mě celá historie okolo Čingischána a tehdejší doby i samotný Marco Polo je velmi zajímavá postava, v historii vážená a je dobré o něm cokoliv vědět. Líbí se mi jeho vypočítavost, inteligence a férovost. Úžasný byl i slepý mnich, který se především staral o úžasné bojové sekvence či hlavní Kublajchán, který byl správně přísný a nekompromisní. Potěší i jistá dávka sexu a násilí, za což dávám opatrně palec nahoru. Rozpočet je vysoký, vizuálně je tedy seriál v pořádku, jediným mínusem pro mne byly občasné slabší pasáže, jinak spokojenost. První série sladých 80%, uvidíme jak si povede druhá. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kto by bol povedal, že jednou z najväčších slabín seriálu nazvanom Marco Polo, bude práve ústredný charakter. Ten je v podaní nie až tak výrazného Lorenza Richelmyho skôr vedľajšou postavou, ktorá pomerne rýchlo príjme Mongolov za svoj druhý národ a do popredia je občas tlačený násilne, aj kvôli problémom, na ktoré si nepriamo zarába svojim rýchlym postupom v očiach Chána. Odhliadnúc od toho a až príliš pozvoľného úvodu, ktorý môže odradiť, má nový seriál Netflixu čo ponúknuť. Len je potrebné akceptovať fakt, že naozaj nie je o Marcovi Polovi, ale o rozmachu Mongolskej ríše pod vedením Kublajchána a celkom jasne mu dominujú čínsko mongolské intrigy a predstavitelia oboch strán (výborný Benedict Wong a o nič horší Chin Han) Ak budete čakať niečo iné, s najväčšou pravdepodobnosťou budete sklamaní. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Mělo by se to jmenovat Kublaj Chán. Vždycky, když se na začátku objeví ten nápis Marco Polo, řekla jsem si, kdo to ksakru vlastně je. Tím narážím na to, že postava Pola se jeví jako zbytečná a stejně tak je k ní přistupováno. Sledujeme vše co je teď v módě - pletichaření na nejvyšších místech, krev a spousta, spousta sexu a nahoty, ovšem jen té ženské, běda, aby chlap ukázal aspoň kousek zadku, zas takový odvaz Marco Polo není. Co příliš nesledujeme, je Marco Polo. Vždycky se tam objeví, udělá něco nedůležitýho nebo řekne něco o hovně, což jsou zřejmě důvody, proč je z něj Kublaj celej pryč, a pak zmizí. Ale to neva, protože ostatní postavy jsou mnohem zajímavější. Samotný Kublaj Benedicta Wonga je parádní a nezaostávají za ním ani další postavy jako císařovna Chabi Joan Chen nebo zloun Chin Han. Prostředí i doba je hodně atraktivní a má dost co nabídnout. Výprava, triky, hudba a úvodní titulky jsou bezchybný. Příběh už moc nepřekvapí, prostě stará známá věc - boj o moc, zrada, láska, syn co se cítí méněcenně, princezna co se cítí méněcenně, indiánský kastráti, prostě vše, co máme rádi. Někdy už se to ale trochu přehání - jako ten slepej kung-fu fighter. Jsem ochotná věřit, že může bejt dobrej, klidně i hodně dobrej, ale aby si slepej a sám nakráčel do paláce, kde nikdy nebyl a pokosil tam pár lidí, tak to teda ne. A s tou nahotou by to taky nemuseli přehánět, vyznívá to spíš samoúčelně, než odvazácky. Jsem na konci první série a hodlám pokračovat ve sledování, jenom doufám, že to zase nezruší bez zakončení, jak se tak často stává. ()

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Netflix svojí historickou štaci začal ve velmi pozvolném stylu a do budoucna je rozhodně co zlepšovat. Titulní postava v této čínské válce dosud působí tak nějak navíc, ze všech postav je nejméně zajímavá a nemá dostatek charismatu. Režie mě také nedokázala dostatečně ponořit do tamní atmosféry. Potenciál této látky je však stále obrovský, kamera nám servíruje jeden nádherný záběr za druhým a na výtečné výpravě se evidentně nešetřilo. V budoucích dílech by nás tak mohla čekat slušná epická podívaná se zajímavou akcí. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznám seriál z 80. let, tudíž nemohu porovnávat a mohu se tak zaměřit pouze na tento novodobý počin, jenž mě zaujal od své první scény úvodní série a upoutal moji pozornost po všechny své epizody, byť ne všechny jsou pochopitelně stejně kvalitní. Chválím jak filmové lokace, tak výběr herců, hudbu, výpravu, kostýmy i celkové zpracování. Je pravdou, že postava Marca Pola je tu spíše na vedlejší koleji, avšak příběh a ostatní postavy propojuje. Málomluvný hrdina, který svým charismatem dokáže na svou stranu naklonit i nejmocnějšího muže mongolské říše. Domnívám se, že ona nevýřečnost a méně výrazná role se naopak k vylíčení postavy v kontextu doby hodí. Byl cizincem v odlišné kultuře a své renomé a pozici si musel vybudovat postupně. Nemohl mít takový prostor k vyjadřování jako syn chána či jiné významné osoby. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

K seriálu si nachystajte veľa vyžúvatiek a pohodlne sa usaďte, ide totiž o pohodovú popcornovú zábavu na dlhú trať. Je tu všetko čo nadchne mainstreamového diváka - intrigy, akcia, pekné súboje, dobrá výprava a tiež veľa sexu. Určite sa nebudete nudiť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní historický seriál o Marcu Polovi od Netflixu. Odehrává se ve 13. století a zaměřuje se na jeho život během služeb u dvora Kublajchána. Jako mladík za ním odputuje spolu se svým otcem z rodných Benátek. Po třech letech tam zůstává jako sluha a jeho otec se vrací domů. Musí se vše naučit. Bojovat, psát, střílet z luku, jezdit na koni, prostě všechno. Děj obsahuje spoustu intrik a tahanic o moc. Občas dochází i ke zradě. Taky je tam hodně pěkných čínských hereček. :) Některé scény jsou velmi odvážné. A ty bojové opravdu skvěle zpracované. Marco se časem začlení do tamní kultury a stane se chánovým věrným společníkem. Během děje proběhne pár velkých bitev. Hlavně ta poslední je perfektní. Připadal jsem si během ní jako při hraní Age of Empires 2. ;) Katapulty byly super. 2. série je opravdu úžasná. Spoiler: Chán je zrazen a snaží se obhájit si svou pozici. Přichází prostor pro spoustu intrik a těžkých rozhodnutí. ne všechny postavy se dožijí konce. Seiál byl bohužel ukončen... "Popiš mi mou zemi, Latine." ()

Happens 

všechny recenze uživatele

S klidem se dá seriál přejmenovat na Kublaj Khan. Marco Polo objevil všechno možný, jen ne charisma, i ten nejposlednější mongol tu má větší osobnost, seriál se díky tomu nedostal do popředí a upadl do zapomnění, což při tak rozsáhlém budgetu, jaký měl, je smuténka. Seriál je trochu na styl Game of Thrones - intriky, sex a prapodivný kung-fu boj připomínají pohádkový Tygr a Drak. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takto sa odflákne história. Z reálneho prínosu Marca Pola sa urobí ázijské porno, takže mladý divák čaká len na šikmooké kundy a osud mladého Benátčana ho už od prvej časti nezaujíma. S výpravnou verziou z roku 1982 som bol len priemerne spokojný, ale táto verzia jej nesiaha ani po členky. Kvalitný obraz, tématický zvuk, no dej otrasný. Bezuzdná nahota spojená s bojovým umením, to je absolútne mimo. A tam kde nie je ani to, tak je len nuda. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to nejmenovalo Marco Polo, uvažoval bych možná o hvězdičce navíc. Marco Polo totiž nadiktoval vynikající cestopis a toto je dobrodružný příběh (navíc nepřesný, protože Polové se neusilovali Kublajchána sesadit - registruji názor, že historicky přesných je jen 20 % z obsahu, zbytek je fikce). Líbil se mi Benedict Wong jako Kublajchán, Joan Chen jako císařovna Chabi a Remy Hii jako jejich syn (tyto postavy ukázaly charakter i na konci druhé série), zbytek je herecky ok, ale nevyčnívá. Prostě ok, ale ne výborné. Třetí sérii neuvidíme, protože nebude (seriál vyrobil ztrátu 200 miliónů dolarů). ■ V druhé sérii jsem identifikoval slovenské lesy, což bylo docela zajímavé. ()

Thomick

všechny recenze uživatele

Mumlající a drmolící Marco Polo (kterýho málem neobsadili, protože neuměl anglicky - což je bohužel dost znát) aka ambiciózní odpověď Netflixu na Game of Thrones. Výprava přirozeně nadstandardní, atmosféra na vás sem tam rovněž dýchne... ale stejně mám pocit, že si během pilotu na to svý stoprocentně přijde leda tak fanoušek mongolskýho porna. No nic, uvidíme, jak se to ještě celý vyvrbí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po prvej serii: Sex, kung-fu a mongol. Netflix zobral 90 mega a natocil fantasticky serial z prostredia Mongolskej rise. Asi to bude na podobnej urovni ako serial Rim od HBO, ktory som dodnes nevidel. Z toho co som videl, by som to prirovnal k Director's cut verzii filmu Kráľovstvo nebeské. Väcsinu serialu sledujeme politicke čachre na dvore dvoch superiacich stran (Mongolov a Číňanov) s obcasnou skvele natocenou bitkou s prvkami kung-fu a cele je to ukoncene grandioznou hromadnou bitkou. A aby sa bezny europan/amik vedel do tohto pribehu lahko vcitit, tak to cele sledujeme z pohladu Marca Pola, ktory je najprv väznom a postupne sa stava oddanym sluzobnikom velkeho mongolskeho Chana. Spracovanie dopadlo bezchybne. Jak technicke. Vyprava je velkolepa, väcsina trikov pôsobiva, bitky maju skvelu choreografiu, su prehladne natocene a krvi si uzijeme do sytosti. Este viac ako bitiek si uzijeme sexualnych scen. Rating pristupnosti sa u Netflixu asi neriesi. Ale co je najdôlezitejsie, tak ustredna zapletka a vsetky postavy su kvalitne napisane, takze to nenudi ani na sekundu. Takisto sa vydaril casting, ktoremu kraluje Benedict Wong ako Kublaj Chan. Nebudem spominat vsetkych, ale zmienku si este zasluzi Tom Wu ako mnich 100 oči, ktory predvadza famozne kung-fu sceny. A v druhej serii sa tesim na Michelle Yeoh, ktora sa na chvilu mihla v kratkom prequeli o mnichovi 100 oči. Jedina vec, ktoru by snad niekto mohol tomuto serialu vycitat je, ze vsetky postavy hovoria po anglicky. Ale to je prkotina, ktora môze vadit len tym najväcsim kverulantom. A tym ja nastastie nie som. Davam 8/10 a neviem sa dockat druhej serie. ___ 2.seria: hned na zaciatok napisem, ze ma velmi sklamala, lebo je v kazdom ohlade horsia. Prva seria bola o supereni dvoch silnych osobnosti. Famozneho Kublaj Chana a jeho slizkeho cinskeho protivnika Jia Sidao a v podani skveleho Chin Hana. Ich strety sa neustale stupnovali az vyvrcholili v grandioznom finale. A zakulisne pikle mnozstva dalsich postav boli len spestrenim serialu. V druhej serii je zaporakov hned niekolko. Niektori su pre Chana znami od zaciatku (Kaidu). Dalsi su pre neho skryti (Ahmad). Ale divakovi su známi, takze namiesto napinaveho patrania, kto je za tym vsetkym divak len utrpne sleduje kedy to konecne dôjde aj Chanovi. Ten znamy protivnik (Kaidu) naviac nie je tak charizmaticky a schopny ako bol v prvej serii Jia Sidao, aby sme sa tesili na ich finalny suboj. A ani to nie je protivnik hodny Chanovych schopnosti. Cele to ich superenie naviac nie je stupnovane mensimi stretmi, ale nekonecnymi zakulisnymi piklami, ktore smeruju k finale. A tie zakulisne pikle vlastne tvori hlavne obycajna a celkom nudna predvolebna kampan o to koho z nich zvolia za dalsieho panovnika. Dalsim sklamanim je postava Michelle Yeoh, ktora su vo väcsine dielov na chvilu mihne a obcas sa s niekym pobije. Az v druhej polovici serie sa konecne o nej nieco dozvieme, ale aj tak mi jej postava pripadala celkom zbytocna. Kung-fu bitky mi tiez pripadali aspon o triedu slabsie ako v prvej serii a legendarnej scene v ktorej naha Mei Lin zmlatila niekolko protivnikov sa nic nevyrovna. Ani Tom Wu sa uz prilis nepredvedie. Hromadne bitky su tiez len tuctove a oproti prvej serii ich je menej. Cely cas som mal pocit, ze kulisy su sice velkolepejsie ale celkovo akcnych scen je ovela menej a su horsie prevedene. Rovnako ubudlo na brutalite a az na 1-2 epizodky uplne absentuje nahota, co ma dost prekvapilo. V prvej serii sa jebalo ostosest. Celkovo je druha seria nejaka bezzuba a bez stavy. Prva seria bola o vojne. Druha o otravnych politickych pikloch a vnutornom boji o moc, ktory logicky nasleduje po vojne, co je tema, ktora ma bavi menej, ale aj prevedenim mi pripadala slabsia. Takze hodnotim 5/10 a ak by nevznikla tretia seria, tak by mi to prilis nevadilo. Edit: Tretia seria uz nebude a asi je to tak najlepsie. () (méně) (více)

maddy 

všechny recenze uživatele

Bolo len otázkou času kedy sa aj populárny Netflix pustí do nejakej veľkolepejšej seriálovej tvorby a bude chcieť tiež svoj hit po vzore Hier o Tróny alebo Vikingov. Prvou lastovičkou sa stal populárne taliansky cestovateľ Marco Polo. Vyčlenilo sa tak niekoľko miliónov dolárov, zabezpečilo medzinárodné obsadenie, veľkolepá výprava, drahé kostými, kvalitné digitálne efekty a vznikol seriál ktorý oku vizuálne lahodí priam v každom zábere, ale zabúda sa na to hlavné a tým je príbeh. Dejovo je totiž pilot neskutočne prázdny a samotná postava Marca Pola je pre neho takmer nepodstatná. Po vzore iných populárnych historických seriálov sa Marco Polo snaží prvoplánovo udivovať a tak nechýba občasná akcia (kung-fu výcvik so slepým majstrom) a hlavne plno sexu s obnaženými Aziatkami. To všetko tu už však bolo a tak než sa začne v úvode seriálu skutočne niečo diať, tak divák je natoľko otupený, že to je už aj jedno. Chýba tomu napätie, atmosféra alebo silná postava ktorá by to tiahla. Kochať sa vizuálom síce je možné, ale to všetko tu už bolo. A v prípade Marca Pola zatiaľ tvorcovia nič iné neponúkli. Vidieť je na tom doslovne každý cent, ale zatiaľ to vyzerá tak, že fascinujúca výprava, pútavé lokality a nadpriemerné digitálne efekty pravdepodobne zhltli väčšinu rozpočtu a na scenáristu, ktorý by napísal aj zaujímavý príbeh veľa neostalo. Prúser to síce ani zďaleka nie je, ale pri takejto produkcii by som čakal, že si to Netflix vyladí do najmenšieho detailu. Takto ostane po skončení epizódy akurát pocit „bolo to fajn“, ale žeby sa mi chcelo pozerať aj na ďalšie epizódu, to veru vôbec nie a u toho asi aj ostanem. CELKOVO: 3* (6/10) ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Marco Polo made in America je děsná nuda a opruz, profesiálně odvedná práce, ale bez ducha i bez obsahu, jen série pěkných obrázků, který mě nic nedaly. Jo a taky je divný, když tam všichni - mongolové, číňani, japonci i italové mluvěj halywůdskou američtinou. Iluze se nekonala. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem trochu váhal, ale pak jsem tomuto seriálu přišel na chuť a vlastně se mi dost zalíbil! Především postavy byly vskutku dobře napsané, až tedy na Marca Pola, což je s podivem, když seriál nese jeho jméno. Podle mne byl Marco rozhodně tím nejslabším článkem celé série, každá jiná postava byla prostě zajímavější - Jingim (druhá série), Hundred Eyes, Byamba, Khutulum, Jia Sidao, Kaidu, Lotus atd. Líbily se mi zvraty a vůbec Asie, Hedvábná stezka a dobře promyšlené intriky hlavního protagonisty Kublajchana a opravdu vydařené bojové sekvence. Navíc penězi se nešetřilo a na exteriérech a kostýmech je to krásně vidět. O to smutnější je, že takto dobře se rozebíhající seriál skončil po druhé sezóně s absolutně otevřeným koncem. Je pravda, že první série si zrovna místo na výsluní nedobyla, ale určitě bych ji nezatracoval. Myslím, že by si Marco Polo zasloužil ještě jednu poslední sérii, aby dokončila, co scenáristé započali. Nezbývá než doufat, ale šance jsou cca nula... ()

erased 

všechny recenze uživatele

Netflix jde sice s křížkem po funuse v době, kdy jsou bezpočty klonů Říma spíše na ústupu, ale v tomto už poměrně okoukaném žánru bohudík přicházejí alespoň s atraktivním prostředím, na kterém jako jediném poslední podobné série hodují. A nutno dodat, že vedle Vikingů přicházejí s prostředím pravděpodobně nejpřitažlivějším, dálný východ se svou zvláštní kombinací volnosti multikulturalismu a exotičností tradic a kraje jako celku si totiž stěží hledá konkurenci. Násilí v rámci nevídaného střetu barbarismu a rozvinuté kultury a okouzlující bojová umění se nejspíš jen tak neokoukají, ale je otázkou, nakolik se podaří udržet pozornost u stokrát viděných politických machinací a stokrát viděného softcore porna do dalších sérií. Navíc zde víc než kde jinde trhá uši univerzální šišlavá angličtina, kterou se rozhodli mluvit příslušníci všech zúčastněných asijských národů. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem chtěl dát 4*, ale poté, jsem zjistil, že vlastně nemám téměř co vytknout (možná až na závěrečnou "skoro" epickou bitvu, která působila levně). Protože atmosféra je parádní, příběhově to vtáhne, akční scény 1vs1 - ať už šermířské nebo pěst na pěst - jsou zpracované úchvatně a jen tak lehce klasicky asijsky přehnaně, a celé to vlastně nikde nenudí ani neskřípe. ()

Reklama

Reklama