Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 1
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Recenze (81)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, zda to vzdávám příliš brzy, ale první čtyři díly mne jednoduše nepřesvědčily. Cením si zajímavého zasazení a bohaté výpravy včetně kostýmů, nicméně příběh je jaksi nijaký a ač se ústřední hrdina jeví jako sympatický ztracenec, všichni ostatní, taťkovitého Kublajchána nevyjímajíce, vystupují ploše a nezáživně. Přílišné spoléhání se na sexuální motivy navíc působí okatě a šroubovaně, což je škoda, protože samotný koncept měl jistě své možnosti. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, o kterém asi dnes skoro nikdo neví, ale to je chyba. Skvělé vykreslení doby Kublajchána, jednoho z největších vládců své doby. 1. série byla naprosto skvělá, 2. byla už o něco horší. Bylo vidět, že tvůrci začali mít docela problém s rolí Marka v mongolské vládní hierarchii, a rozuzlení, tak to mě tedy vůbec neuspokojilo. Tvůrci by si měli rozmyslet, jak ukončit každou sérii a jestli hodlají v natáčení pokračovat dál. Jinak musím vyzdvihnout Benedicta Wonga v roli Kublajchána, tak si ho skutečně představuji. A herečky, to byla kapitola sama pro sebe, jedna krásnější než druhá. Za mě se seriálem jako celkem velká spokojenost, škoda jen toho otevřeného závěru. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Tak nám po dvou sériích skončil Marco Polo. Poutavý seriál s mírně přestřelenou stopáží jednotlivých dílů. Jedno z posledních děl Harveyho Weinsteina před kauzou Me Too pyšnící se skvělým obsazením, interiéry a trochu v druhé řadě kulhajícími slovenskými exteriéry. Zkrátka seriál, který si vás i přes pomalejší tempo dokáže získat. Když mu dáte příležitost. ()

Mraxis 

všechny recenze uživatele

Byl jsem příjemně překvapen, čekal jsem podivnou konspirační teorií protkanou instantní omáčku jako Da Vinciho démoni a dočkal jsem se krásné výpravy do Mongolsko - Čínské historie ve stylu Vikingů. Seriál mě zatím velice potěšil a myslím si, že má dobře nakročeno na solidní sérii. Rozhodně ho budu bedlivě sledovat i nadále. Má to intriky, boj, zajímavou dějovou linku, dobrou atmosféru a trochu té erotiky, se kterou to tu tolik nepřehání, což taky hodnotím. Zatím 80% ()

MiKos 

všechny recenze uživatele

Varovaní naprosto subjektivní komentář: Pominu to, že by to mělo býti historicky přesné ,) Nicméně musím uznat, že se to drží a krom velice znalých, nebude mnoho lidí, co budou mít, co namítnout. Výprava tohoto seriálu je opravdu úctyhodná, což bohužel trochu ubralo z peněz na triky, což je sem tam znát, nicméně nic hrozného. Herecky mě to přijde poměrně dobře obsazené a skřípe to občas v komparzu než u hlavních rolí. Ty jsou v celku pěkně zahrané. Zatím jsem tedy moc nepochopil, na co se dívám, jestli je to něco jako GoT(s jistou nadsázkou by se to tak dalo brát), nebo historický seriál(většina toho, co v seriálu je, existovalo), nebo jen optické orgie (a to nemyslím jen na asijské nahotinky ,) a nebo snad na cestopis? Nicméně jsem rozhodně zaháčkován a upřímně se velice těším na další řadu. 85% ()

tonowie 

všechny recenze uživatele

za mna super oddychovka s decentne zjednodusenym pohladom na historiu :) skvele akcne sceny aj celkova atmosfera. v druhej serii ma teda mierne zacali otravovat intriky tak snad bude pokracovanie rozumnejsie. ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Výprava pěkná, ale čekal jsem od seriálu o slavném cestovateli mnohem více. V tomto pojetí se Marco plácá od ničeho k ničemu u dvora Kublaje, občas krátká zápletka a na konci každého dílu tradiční BAF jako předzvěst dilu dalšího. Zlatý italský předchůdce. ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Vyprava super a to je asi tak vse pozitivni co se da o tomto serialu rict. Herecke vykony slabe a pribeh nudny. Jak uz tady nekdo zminoval ze tento serial je odpovedi na Hry o truny, tak to ani omylem... ()

Prokop23 

všechny recenze uživatele

Marco Polo je v tomto zpracování vyobrazen jako přitroublé vemeno, které se motá, kde nemá a strká čumák, kam nemá, ale protože má správně metroušskou tvářičku, nějak mu to vše prochází. Nechybí obvyklá americká práce s historickými fakty, totiž, že vše, co jde více jak tři sta let do minulosti, jsou jen mýty a legendy, které lze libovolně vykládat, preferovaně po americku (čti zmrveně, překrouceně). Ne, že by to bylo u takto ne-mainstreamové záležitosti jako jsou mongolsko-čínské dějiny 13 století na škodu, hlavně když jde vpálit do každé druhé scény nahou vyprsenou asiatku. Velká výprava, hodně peněz, hodně nahoty = úplný průser to není. ()

Gagin 

všechny recenze uživatele

Zatím nemůžu po dvou dílech jinak než za dvě. Jedním slovem zatím nuda. Dám ještě 1-2 díly a pokud se to nerozjede, vzdám to. ()

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Historický seriál? Ale jděte... Seriál podobný Game of Thrones, či Vikingům? Nevím, kde to spousta komentujících lidí vzala, ale s těmito seriály toho Marco Polo moc společného nemá. Tedy až na ten poměrně explicitní sex... Pokud bych měl najít nějaký podobný seriál, tak bych vybral Da Vinciho démony. Vizuál je podobný, oba seriály jsou stejně "(a)historické", všechno je zaměřeno na jednu hlavní postavu... I ty světy jsou podobné, že by klidně tvůrci mohli udělat crossover. :)) No, nic moc - s takovým rozpočtem mohli tvůrci stvořit něco revolučního... 2** ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Prvá séria je parádny úvod, je tam skoro všetko, čo taký moderný seriál potrebuje a naťahovanie je ešte v norme. 4*. Druhá séria už ale trochu utrpela: zbytočnosti pribudli, naťahovanie príbehu tiež, zbytočne prehnané odhalenia/zvraty, niektoré vyzerajú, že sú len na to, aby šokovali. Pre mňa nepochopiteľne bola druhá séria uvedená až skoro rok po úplnom dokončení, predsa len diváci rýchlo zabúdajú a ich chute sa menia tiež rýchlo. Tatranské exteriéry v takom seriáli pripadajú slovenskému turistovi divne, ale v iných krajinách to asi pôsobí exoticky. 3,5*. No a kto s nostalgiou spomína na báječný italský výpravný seriál, nech si spomenie v akom jazyku to vysielali československé televízie alebo talianske televízie alebo aj poliaci :) Keď niečo podobné bude natočené v pôvodnom znení v mongolskej produkcii, určite dám tomu šancu, ale bude to musieť byť presne taká mogolčina akou sa hovorilo v tých časoch ;) ()

sorbon1 

všechny recenze uživatele

Nasadili spolehlivé věci, které se osvědčily, násilí, intriky, zabíjení, sex, nahotu, bojové umění, pěkné interiéry, exteriéry, kostýmy, výprava. Pěkně natočeno, zasazeno do historie, úspěch se dostavil. Ta mě výborné, doporučuji. ()

dunbar odpad!

všechny recenze uživatele

videl som len prvú epizódu a končím. takú sračku hneď tak nevidíš. ani nemienim tráviť čas písaním prečo. ()

hybridcz 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jde o akční seriál styl game of thrones ale je v něm i spousta historické pravdy a výprava je fakt kouzelná. ()

SoulAsAGem 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě překvapilo anglické znění, ale výběr herců byl skvělý, takže jsem si seriál užila i tak, nevadil mi ani fakt, že Kublaie hraje čínsky herec, který ale působil autenticky, u některých postav je to očividné, např. Císařovna Chabi nebo Kököchin, nicméně děj nezaostává a celé dvě série mě bavily. Marco Polo připomíná vedlejší roli. Druhá serie zůstává otevřená. ()

Reklama

Reklama