Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Marco po hedvábné stezce putuje do sídelního města chána Kublaje a začíná poznávat čínskou kulturu, politiku a také čínské válečné umění. (Netflix)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historický akčňák, ala Vikingové, na který se celkem hezky kouká a baví, ale celkově ty intriky a války už mi nepřijdou tak strhující jako mi kdysi přišly právě třeba u Vikingů. Vizuálně moc pěkné, herecky taky. Díly nenudí. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdysi dávno, v 80 - tých letech, jsem viděl stejnojmenný výpravný seriál, na který sice mám již jen matné vzpomínky, ale vím, že byl velmi dobrý. A to samé, možná trochu překvapivě, mohu říci i o tomto díle. Dějově skvělé, dech beroucí vyprávění o životě benátského mladíka na dvoře mongolského chána Kublaje, jednoho z největších vládců své doby. Nosnou linií první série je boj mezi Mongoly a Číňany, touhou Kublaje dobýt velkou městkou pevnost Sungů, a tím i definitivně ovládnout Čínu. Děj se pohybuje mezi intrikánským dvorem (jak mongolským, tak i čínským) a, v menší míře, bitevním polem. Mladý Marco zažívá vzestupy i velmi tvrdé pády, prožívá velkou lásku a celou řadu dobrodružství. První řada je skvělá, už se těším na druhou. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že jsem neviděl seriál z 80. let, nemohu srovnávat, což však nemusí být nutně na škodu. Nový Marco Polo mě zaujal již v prvních minutách úvodní epizody. S každou další částí je příběh napínavější a chytlavější, neustále se tu něco děje a pochválit musím nejen herecké výkony a výběr herců, ale i celkové zpracování a zvolené filmové lokace. První série se tvůrcům povedla a s hodnocením stojím těsně před branami pěti hvězdiček. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla velmi zajímavá, určitě nadprůměrná, každopádně byla to taková jízda na horské dráze. Některé díly byly slabší a jiné zase záživnější. V každém díle se příběh trochu rozvíjel a téměř každý díl byl udělán tak, aby vás donutil pustit další. Závěr série byl famózní, možná trochu rychlý, na to jak se zbytek série táhl. Trochu mi vadilo, že některé scény/někdy i díly zde byly zbytečné (byly prostě o ničem) dialogy byly hodně natáhnuté a například závěrečná bitva, na kterou jsme čekaly, byla zase moc krátká a šlo vidět, že na ni prostě nevyšel rozpočet a já byl i trochu zmatený, když v průběhu říkaly, že tam bude minimálně 10 000 vojáků a já viděl padnout tak deset xD. Jako já chápu, že by to bylo hodně drahé, ale tak mohli to určitě ošéfit lépe (tedy alespoň do toho příběhu netahat zbytečná čísla armád, věřím, že jakmile bylo povšem tak jsem nebyl jediný kdo si řekl: "a to už je konec?"). Některé postavy by si zasloužily více prostoru. 7/10 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

No, těšila jsem se na nové zpracování Marcova "Milionu". Z osmdesátkového seroše si pamatuju akorát krasavu hlavního hrdiny. Nicméně tento seroš mě bavil ačkoliv celkem nechápu, že to tam Marco vydržel s tím prasetem tak dlouho, ale co už, historie je historie...Za mě celkem ovlivněných 88% ()

Galerie (249)

Reklama

Reklama