Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Recenze (349)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ten vnútorný rozpor medzi "Bože, to je ale úbohá chobotina postavená výhradne na pohlavnom a fekálnom humore" a "aj tak som sa celý čas smial". Niektoré fóry sú super (chlap s potkanom, kričiaca kórejská navigácia, kanibalistická krava, Hemsworthov večerný výstup...), ale zvyšok je totálny hnoj. Čudujem sa Chevy Chasovi, že ich poctil účasťou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že tvůrci šli oficiální cestou a plně se odkazují na původní rodinku Griswoldovic. Dokonce ke konci jsem se dočkal jak Beverly D´Angelo, tak Chevyho Chase, což mi udělalo obrovskou radost. Nicméně to jsou asi ty největší plusy. Film totiž poměrně úspěšně nudí. První polovina filmu je zábavná jenom díku tomu, že se ve filmu objeví nejošklivější auto na světě - albánská Honda Tartan Prancer. A tvůrci z něj opravdu těží seč můžou. Jakmile se ale překlopí druhá polovina filmu, humor začíná slábnout. Ne, že by nebyl, jen to prostě nemá takové komediální koule, abych dokázal říct, že tahle komedie se opravdu povedla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $58,884,188 Tržby Celosvetovo $104,884,188 Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,540,443Tržby za predaj DVD v USA $6,639,345║ tuctová planoba, kde nič poriadne nefunguje tobôž to otrasné obsadenie a prízemný humor tu nemá ten správny dopad a len vyprcháva do prázdna, na desať suchých gagov pripadá jeden vydarený, čo je strašne málo, oproti tématicky podobným My sme Millerovci je toto dosť zbytočná záležitosť /videl v kine: 35%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Flagrantní nepochopení takřka geniálního originálu. Vtipy čtvrté cenové, nesympatické postavy, mizerný timing. Tady vidím velký špatný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MY ČTYŘI POJEDEME NA VÝLET AUTEM DO WALLEY WORLDU. UPADLI JSME DO STEREOTYPU. MUSÍME TO ZMĚNIT. STRÁVIT SPOLU TROCHU ČASU…“ /// Vy jste teda debilové! (mluvím k tvůrcům týhle sračky!) Starej Clark Griswold byl neuvěřitelně vynalézavej, kdežto potomek Rusty je jenom idiot. Nejdřív jsem myslel, že se s těma vagínami a penisama vyblbnou v úvodu. Trumfli to. Třeba zvracením. Obyvatelé Babovřesk dostali svoji vlastní komedii. Hodně se v ní mluví a čím víc je to trapný, tím víc to má bejt dobře. Na řadu přicházej sračky (v pevným i tekutým stavu). To bych se kurva (sorry cenzore a puritánský čtenářstvo, tohle fakt jinak napsat nejde!) poblil! Aspoň že vynechaj trapný keci vo sexu – sou tam děti… ouou – na scéně je Chris Hemswort se svoji klobásou, takže můžou bejt spokojení všichni! Tahle rodina není vtipná, ale pošahaná. Abych nekecal, 2x mě dostali! (neřeknu! Najdi si ty fóry sám!) V rodinným kruhu to nepouštějte. Místo stmelení kolektivu by ho tihle Griswolďáci spíš rozesrali. Dementní komedie pro dementy! A tak jsem se na ni podíval… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neznám. 2.) Millerovi jsou nudná a nevtipná rodina! 3.) Mám IQ 70 (i míň). 4.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“ /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. (New Line) // Počet premietajúcich kín v USA: 3,411 // Otvárací Víkend v USA: $14,681,108 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle určitě není žádná rodinná komedie pro děcka! Já bych se nedivil, kdyby v kinech rozdávaly sáčky na zvracení, protože některé scény vskutku dávící reflex nakopávají solidně, až se divím tak pozitivnímu všeobecnému přijetí. Já jako hororový gurmán jsem otrlý a zvyklý na podobné záležitosti, takže já se při Komedii zasmál i nahlas, byť při scénách jako Kanibal kráva požírající vnitřnosti druhé krávy, atraktivní kočka zajetá kamiónem či koupel v hovnech a mrtvolách diváka spíše zarazí a pošle tisíc WTF signálů do mozku,ale potěší spousta Cameii jako Keegan-Michael Key, Chevy Chase, Michael Peňa,Norman Reedus a skvělý Chris Hemsworth, který si zde svou svůdnou roli užívá na sto procent. Drsným, sprostým, nechutným až morbidním humorem Vacation nepochybně disponuje a já se bavil skvěle. Not for everyone!80% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tento humor prostě není nic pro mě.. I když jsem odpůrce plastů a igelitů, tak závěrečná scéne s pytlíkem pobavila a scéna na raftu u té jsem se upřímně zasmála. Jinak vše ostatní ostřesné! Hlavně pivní běh!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Čo to práve mama robí?" - "Dáva lekciu trom štetkám." Veľmi oceňujem, že tvorcovia nerobili remake, ale sequel. Ďalej oceňujem, ako pekne (a dôstojne) nadviazali na pôvodného ducha ságy. Občas to prestrelia (pochopil som správne, že Norman Reedus hrá pedofila?), logiku v scenári nehľadajte a škody napáchal aj príliš aktívny strih (Griswoldovci sú svedkami drsného úmrtia chlapíka - nakoniec prežil, ale to nevedeli - a odídu z miesta činu?). Inak som sa ale veľmi dobre bavil a musím dať až 80%, hoci to má aj hluché miesta. Albánske auto je plné prekvapení (extrémne rafinované spätné zrkadielka, tlačidlo so zajacom), pri mnohých fóroch som sa spokojne chechtal (úvodné fotky, Thorov had, Anthony Hopkins, prekážková dráha, kórejská GPS, zatiahnutá ručná brzda, krysa), občas ma príjemne naplo na vracanie (griswoldovské pramene, vaňa), myšlienky o rodine a manželstve majú niečo do seba a k tomu strhujúci Seal a zábavná akčná scéna na konci, ktorá má svojím spôsobom lepšiu choreografiu, ako mnohé plnohodnotné akčné filmy. Ako fanúšika pôvodnej série ma dojali parafrázy slávnych scén (sexi kosť v aute, pesničky, povedomá výprava, rodičia, Walley World). A rozhodne palec hore za tony skvelých hlášok ("Mám pocit, že ma odsudzuješ."; "Prečo mama tak vracia?" - "Je to pre charitu."). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není důležitý, kam jsem strčila prst nebo co jsem zapálila." Milá Debbie, pro Tvého manžela to patrně důležité je, ale je to Rusty Griswold, syn legendárního Clarka, a ten určitě nějaké to drobné faux pas zvládne. Co taky jiného čekat od rodiny Griswoldových na cestě do Walley Worldu. Mně to tedy chvílemi připadalo naprosto úžasně zábavné, zejména při smrtelných nehodách, ale po chvíli to zase bylo neuvěřitelně trapné a tak to hodnocení alibisticky nechám na průměru. Nicméně albánský vůz značky Tartan Prancer, s dálkovým ovládáním a korejskou navigací, si jednou rozhodně pořídím, protože jeho vizuální, jízdní, letecké i pyrotechnické vlastnosti mne naprosto uchvátily. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hovna, blitky, fekální humor, stupidní humor... Komu tohle vadí, ať se na film nedívá. Já jsem se u toho pobavil možná i víc než u originálu z roku 1983. Akorát mi lezla na nervy ta písnička od Seala. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nová BLÁZNIVÁ DOVOLENÁ příjemně připomene tu starou, ať už písničkami, parafrázemi scén nebo návštěvou původních herců, a kadencí a kvalitou fórů jí rozhodně nedělá žádnou ostudu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená docela slušně balancuje za hranou trapnosti a nebojí se padnou obličejem až hluboko do největších sraček. Klobouk dolů. Hodně by ale pomohlo, kdyby tvůrci občas ubrali z plynu a soustředili se více než na chrlení jednotlivých gagů na jejich načasování. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původní Vacation jsem kdysi viděl a opravdu si pamatuji pouze matné ústřižky a tehdy ještě neprošedlivého Chevyho Chase. Byl to prostě takový pohodový film na odpoledne, což se tomuto demakeu daří poze z poloviny. Ed Helms a spol jdou na to tentokrát po vzoru We´re the Millers, což je bláznivá komedie, která mě nezaujala tolik. Bláznivá dovolená tasí tentýž styl humoru a soudě dle smíchů okolních diváků soudím, že to má účinek (až na to, že nás v kině bylo asi 10). Začátek byl úplně tragický, trapnost nad trapnost a s dobrými gagy (ovšem stále v rámci velice přiblblého humoru) se snímek vytasil až posléze. Nečekal jsem vůbec nic, naopak po recenzích spíše nudný průměr, ale nakonec jsem i celkem zasmál a bavil se. Podobný sequel bych si dal klidně líbit, proč ne, jen by to chtělo méně těch naprostých hloupostí. PS : Chris Hemsworth naprosto nemá chybu! PPS : Got a Rimjob? ... 75% ...[3.9.2015_Cinestar_Černý most] ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Důstojný pokračovatel štrapácí rodiny Griswoldojc, ze kterých jsem však nijak zvlášť neuchcával ani jako pinďourek, vida je na véháeskách v kruhu mých tlemících se příbuzen. Samozřejmě s výjimkou potulky po Evropě, přesněji pak u buldočkova skoku z Eiffelovky směrem pryč, způsobeným reflexem ,,chyť frisbee, Azorku". To jsem se vám nahihňal, až hanba. Již ondyno jsem si plně uvědomoval, že předstíraný happy end dané akce v podobě jezírka s velice měkkou vodou byl přidán jen pro věkovku 1 - 3, aby skříťata bulením nerušila kinosál. Ve skutečnosti se hnusopes rozblemcl na Martových polích jak široký, tak placka, jen jedno z jeho basedowských očiček odhopsalo k Invalidovně, aby tam šibalsky mrklo na napoleonův vystrčený kanón. Co jsem to... Aha. Klasická dvoj až trojhvězdná zábava, kterou nic nezkazíte, stejně tak, jako vylepšíte zhola prd. Rusty je stále odporný jako pervitinová štětka, Audrey zbytečná a jen Chevy udělal ve svém mimoňství mílové pokroky směrem ku kazajce. Pozn. - při psaní komentáře nedošel k úhoně žádný živý tvor. Hezký, tedy. Oněch pár francouzských zrůdočků, na kterých jsem testoval dopady extrémního zrychlení, by počítal jen opravdový šťoura. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Sice se to neslo v duchu odlišného humoru než původní komedie, přesto to na mě zapůsobilo a já se několikrát nahlas zasmál. Ale je vidět, že se humor posunul oproti dřívějšku a tak tu nechyběl i fekální humor. Tomu jsem se teda nesmál. Nejvtipnější asi část, jak se snažili umýt nakreslený penis z auta. A Chevy Chase v závěru? To bylo moc fajn. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Pravda, odreagoval jsem se i zasmál, ale jinak tahle legrační lovestory má potenciál tak na úrovni našich Babovřesk. Není to velký rozdíl. Maximálně dobré na vyprázdnění hlavy od starostí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne nevyrovnané v štýle aj kvalite humoru. Ale kanibalistická krava je cool a aj herci sú prekvapivo sympaťáci. Nenáročná chujovina na jedno pozretie. Ale niekto by fakt mohol Hollywoodskm producentom vysvetliť, že kúpeľ v hovnách medzi mrtvolami fakt NIE JE vtipný. 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy mám hodně rád. Ed Helms není zrovna můj největší oblíbenec a casting dětí byl hodně podivný, nicméně světe div se, určitá spokojenost se u mě dostavila natolik, že pravděpodobně kouknu na předchůdce s Chavym. 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ano, na původní dovolenou to nemá, ale překvapivě i u této verze jsem se dost, ale opravdu dost nasmál. Abych zase jen nechválil, tak tu bohužel bylo i několik trapných scén, které zbytečně sráží konečný dojem z filmu. Takové věci by se už u novodobých, bláznivých komedií neměly objevovat, ale čas od času se to děje, bohužel (ale jak jsem říkal, ty vtipné pasáže velkou měrou tohle přehlušují). Fajnové bylo setkání s původní, už zestárlou posádkou a také s Darylem z Walking Dead. :-) ()

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama