Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Rudyho má každý rád je adaptací úspěšného amerického sitcomu z rodinného prostředí. Situace a střety, které běžný život přináší, jsou nám důvěrně známé. Podobně žijeme i my. Navíc způsob řešení situací a především humor a nadhled je nám blízký. V české verzi žije Rudyho rodina v Praze a všechny reálie jsou české. Mladí manželé mají tři malé děti a milující rodiče, kteří jim s láskou pomáhají. Problém je v tom, že pořád. Bydlí totiž přes ulici. A tak mají manželé starosti nejen s dětmi ale i s nimi. Každá jejich návštěva je jako cvrnknutí do nosu. Jednou za měsíc se to dá vydržet, ale když se to děje každou půlhodinu, je to k nesnesení. Jako by nestačilo být milující otec, ohleduplný manžel a vytížený sportovní redaktor splácející hypotéku na domek! Jako by nestačilo být vzornou matkou tří dětí, malé Anežky a dvojčat nemluvňat Matěje a Jiříka, a ženou v domácnosti! Nestačí. Hranice jejich obydlí jsou neformální, nebo spíš vůbec neexistují a rodiče i podivínský bratr jsou u nich pořád. Velká milující rodina. (Česká televize)

(více)

Recenze (92)

Gemini 

všechny recenze uživatele

A přesně takhle se vyhazují koncesionářské poplatky z okna! Koupit licenci na léta mrtvý americký sitcom o rodině složené ze sociálně postižených ubožáků, překopat ho do české mutace, sehnat zvučná herecká jména, a pak nechat diváky poslouchat to ubíjející šustění papíru prokládané nahraným smíchem, to chce opravdu silný žaludek, zvlášť když jste "veřejnoprávní". Zlaté primácké Přešlapy, které byly otrockou kopií Cold Feet, a kterých se shodou okolností také herecky účastnili David Novotný a Jitka Schneiderová. A je to ještě horší o tu radost, když jsem viděl obsazení, ve kterém byl se jmenovanou (pro moji generaci zcela zásadní) dámou spárován Saša Rašilov, a tudíž se mohla a měla opakovat chemie ze (pro moji generaci zcela zásadních) Samotářů - byť tedy asi filtrovaná poněkud jinak než v Samotářích:) Těchhle dvanáct epizod opravdu bolelo. A můžeme se hádat jen o to, v jakém momentu nejvíc. Za mě asi při líčení toho, co že je nejdůležitější v rybičkové pomazánce, a jaké úžasné obzory se člověku otevřou, když navštíví supermarket. A to jsem měl v reálném životě smůlu přímo poznat tragéda, který si prostě neohřál připravené jídlo v mikrovlnce proto, že on takové věci nikdy neměl zapotřebí, tak se přece nebude ponižovat tím, že by něco takového udělal. A to byl cca ve věku Oldřicha Novotného... 20% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Z Rudyho se již po pilotu vyklubalo čisté zlo, jež diváky ošklivým způsobem připomene ty nejodpudivější pokusy o tuzemský sitcom v čele s Nováky či Helenou. Tvůrci se nechali slyšet, že jim při natáčení malinko pomáhali i producenti původního seriálu. Ti ovšem asi byli před natáčením uvázáni a zavřeni do sklepa, nebo je štáb České televize nadopoval hodně silnými drogami. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit, jak by mohli být schválit tak neskutečně laciný a nevtipný sitcom, který zaspal dobu nejméně o třicet let. Komediální tvorba Česká televize jakoby se kvalitativně propadla několik let nazpátek. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh... české adaptace úspěšných amerických sitcomů většinou dopadají hrozně. Jednak americké diváctvo je jiná liga, takže se sitcom musí šroubovat na české prostředí a už zde je celá řada úskalí. Dále si myslím, že Češi prostě na sitkomy moc nejsou a obzvláště ty s pouštěným smíchem... Já byl na tuhle věc celkem zvědav, protože mám rád Rašilova, Novotného, Navrátila a celkem i Schneiderovou... Bohužel jsem nucen konstatovat, že toto není můj šálek české adaptace úspěšného amerického sitcomu... Nejuvěřitelnější tam byl asi Rašilov. Ostatní spořádaně recitovali své texty a strojeně odehrávali své role. Nejvíc mně na tom asi mrzí účast Novotného, který podle mého nemá zapotřebí se brodit v policejní uniformě v téhle břečce... Na odpad to vyloženě není, ale ČT prosím aby už úspěšné americké sitkomy neadaptovala... Jedna hruška. * ()

Aky odpad!

všechny recenze uživatele

Další z mnoha důkazů, že Amerika se do Česka přesadit nedá. Cítí to všichni: divák zejména, ale i režie a herci, kteří nevědí, co mají hrát, a už vůbec ne, jak.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Originálem nepolíben jsem se fakt snažil tomu dát šanci. Saša Rašilov se snaží, ale mezi ním a Schneiderovou chybí jakákoliv chemie - ona jako herečka mi přijde hodně strojená a bez talentu pro komično. Což tady hraje velkou roli. Ale ani výběr ostatních herců není nijak oslnivý, a přece jen Holubové je všude už tolik jako herců Dejvického divadla v jiných českých filmech a seriálech. Dva tři vtipy ušly, ale jinak slabota. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Sašo, Sašo, Sašo !! K čemu jsi se to zase uvrtal ?? Těžko soudit z jedné jako již tradičně zbytečně příliš seznamovací epizody, co se z téhle další franšízy - Po nečekaně povedeném Kanclu se s tím dalo samozřejmě počítat.. - vyklube, nicméně zatím je tahle otravně doslovná a předem k neúspěchu odsouzená kopie především pouze velmi těžkopádná a bolestivě nepřirozená, což jsem však od režiséra Kozla, totiž Zahrádky, přesně očekával.. Myslím, že skutečnost, že ten americký koncept ryze gaučového sitcomu není možný uplatnit bez zásadního ozvláštnění na český model a prostředí, dnes není zřejmá snad už jen několika málo tvůrcům, včetně těchto bohužel.. A tak celý seriál působí dojmem, že ho natáčeli v Ikee po několikatýdenní urputné studii hereckých kreací původních představitelů, což ve výsledku diváka musí nutně otrávit.. Snad vyjma tradičně velmi dobrého, leč dokonale nevyužitého, Davida Novotného, jemuž jednoduše sitcom sluší.. Ten kluk to prostě v sobě má, velmi zajímavá vizáž, přirozené herectví i vlohy pro neokoukanou komiku.. Proto zamrzí, jak to většina našich tvůrců slepě ignoruje..Ten kontrast s nesmírně divokým a zábavným nováckým Comebackem navíc Rudymu činí přímo medvědí službu.. Věčná škoda, že Američané, kteří na natáčení projektu dohlíželi a údajně si výsledek velmi chválili - Jak taky jinak !! - neporadili zvukaři nejspíš po sérii frontálních lobotomií, že ten přidaný smích se skutečně hodí jen do pasáží, které jsou k smíchu, i kdyby jen na papíře, protože smát se třeba tomu - Naprosto bez legrace !! - že Holubová odchází dveřmi, se mi nezdá zrovna dvakrát vhodné.. Tam by se mělo spíš otevírat šampaňské.. Dvacetiminutová epizoda, která trestuhodně poskytuje děj upřímně tak pro tříminutový skeč, jen znovu ukazuje na tu nekonečnou českou filmovou virózu spočívající v neschopnosti napsat skutečný scénář odpovídající délce natáčeného.. Obávám se, že tohohle Rudyho, stejně jako toho idiota z Ostravy, mít já rád opravdu nebudu, a to rozhodně bez ohledu na ten původní americký sitcom i velmi osvěžující charakterovou šablonu hlavního hrdiny coby sportovního žurnalisty.. A tak můžeme být snad jen vděční za to, že druhá epizoda už alespoň nabízí pointu.. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Další pokud o český sitcom a zase skoro jako vždy to působí strašně uměle.Nevím no,ale asi to nějak neumíme...Za mě 20% a jedna hvězda. ()

zdepapepa

všechny recenze uživatele

Jsem docela na vahách, jak tento seriál mám hodnotit. U originálu mám lepší tři hvězdy z pěti. Jak se ale mám odprostit od tohoto hodnocení, když v případě Rudyho se jedná o ABSOLUTNĚ STEJNOU věc? Kontroloval jsem si po zhlédnutí RMKR pilotní díl ELR, který by v době premiéry Rudyho u nás už byl plnoletý a byly tam navlas stejné scény, text postav, jen jména má Rudy lehce počeštěná. Trochu jsem si vzpomněl na to, co jsem slyšel o Heleně a.k.a. Roseanne. A tak se musím ptát - Cožpak žijeme za totalitního režimu nebo snad v Bělorusku nebo náhodou v Rusku, aby nám byla servírována podobná bezduchá předělávka bez kapky originality? Nemůžeme se pokusit o něco originálního (a rozhodně se v historii česk(oslovensk)é televize najdou kvalitní sitcomy) nebo alespoň nechat originál originálem, byť už českými televizemi trochu provařeným? Čili zatím nechám tento seriál bez hodnocení, vrátím se k němu později a tak by podle mého měli učinit i všichni ostatní. Vždyť je absurdní hodnotit (ať už kladně vychvalovat nebo záporně zatracovat) seriál po jedné epizodě stejně jako by bylo absurdní hodnotit film pouze z prvních cca deseti minut. ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Pane Rašilove, chtěl bych Vám říci, že si Vás nesmírně vážím za roli v Samotářích. Ale když jsem viděl, jak opravujete sprchu s panem Navrátilem, zmocnil se mě dávicí reflex, který se naštěstí podařilo odvrátit. Nicméně ty slzy už zastavit nešlo. ()

Siegmund odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem tady na ČSFD viděl to nelichotivé hodnocení, rozhodl jsem se, že se na jeden díl podívám. Vydržel jsem se dívat asi 3 minuty. Podle mě se na tento sprask dívat nedá. Už jen to, že je do děje vkomponovaný smích, je úděsné. Chápu , že i herci musejí z něčeho žít a nějak přijít k penězům, přesto je moc smutné, že se na této hrůze podílela taková herecká esa jako Eva Holubová, Oldřich Navrátil nebo Pavel Zedníček. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejpodcenenejsi zalezitost, kterou si ted vybavim. Mam radost, ze u nas dokaze vzniknout sitcom, jako jsou ty svetove. Jasne, neni nejlepsi, ale to ze je cesky neznamena, ze by mel mit jiny metr________ Sitcom se vsim vsudy a uplne skvelym Rudym. Kam se hrabe Ted z HIMYM. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte něco pohodovýho a příjemnýho... Tak tohle není ta správná volba. Protože.. No celkové hodnocení mluví samo za sebe a podle mě i pravdivě. .... HODNOCENÍ: 20% (1*) ()

Reklama

Reklama