Reklama

Reklama

The Monster

  • Austrálie The Monster
Trailer

Rozvedená matka (Zoe Kazan) a její tvrdohlavá dcera (Ella Ballentine) musí v nouzi neočekávaně vyrazit na noční cestu za otcem dívky. Když během bouřky projíždějí přes opuštěné venkovské silnice, překvapí je náhlá kolize, po které zůstanou otřeseny, ale bez vážných zranění. Jejich auto je zničené a když se marně pokouší sehnat pomoc, zjišťují, že na opuštěných vedlejších silnicích nejsou samy – děsivé zlo číhá v okolních lesích a nemá v úmyslu je někdy nechat odejít... (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vida. I sakra omletá historka o porouchanym autě uprostřed lesa, kde zrovna bivakuje nějaká ta obluda, může působit příjemně neotřele. Po technické stránce v pořádku, potvora byla fajn a ani deštivé atmosféře temného lesa se nedá nic vytknout. Někomu možná může chybět trochu víc gore, ale Bertino spíš pracuje se strachem z neviděného a to z mého pohledu funguje. Co se týče flashbacků, tak ty byly sice úplně zbytečné, ale na druhou stranu Zoe Kazan a Ella Ballentine zahrály natolik výborně, že jsem užil i je. Slušná práce. 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jako by se rejža nemohl rozhodnout, jestli natočit sociální drama z prostředí bílé spodiny, nebo nějaký temný příšerácký krvák. A jelikož asi neměl ani k jednomu tématu dost látky, spíchnul oba tyhle různorodé žánry k sobě a výsledkem je docela zajímavý hybrid. Leckdo si určitě bude stěžovat na rušivost všelijakých těch flashbacků o vztahu matky s dcerou, ale mně se zprvu právě tahle psychologizující rovina líbila, a navíc díky ní není Monster jen tak obyčejným tuctovým horrorem. To mě spíš zarazila jiná věc - sice vím, že Amerika je země neomezených možností, ale zdá se mi nepravděpodobné, že by tam měli pouliční osvětlení i na nějakých vedlejších lesních silnicích v nějakých prdelákovech. Ale to by pak v tom filmu nebylo nic pořádně vidět, že jo. A taky je to určitě pravděpodobnější, než že se vypitá egoistická asociálka v pár okamžicích přetransformuje v oddanou a sebeobětující se matku, nebo že malá holka spálí příšeru desinfekčním sprejem jako plamenometem. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Monster“ dokazuje, že horory s příšerami nejsou mrtvým žánrem a že se jedná stále o žánr, který má co nabídnout. Film dobře využívá atmosféru noci, dobře využívá napětí a gradaci, a to přitom na velmi omezeném prostoru, kde se odehrává. K tomu velmi příjemná hrdinka, což jsem nečekal, ale Zoe Kazan zvládla svůj part na výbornou. Jen víc podobných filmů s příšerami. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé, zde budu výrazně vyčnívat, ale nemohu si pomoct. Po dlouhé době jsem měl tu čest vidět monstr horor, který není směšný, dokáže vyděsit a navíc má skvělé herce. Režisér dokonale pracuje s minimálním rozpočtem a až na flashbacky (kterých je možná příliš a ne vždy jsou do děje dobře vloženy) se příběh odehrává v jednom voze a okolním lese. Atmosféra je krásně budovaná a monstrum slušně udělané. Já se bavil velice dobře a v rámci žánru se jedná o to nejlepší co jsem za x let viděl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor, co selhává úplně ve všem. Neinvenční, spoléhající na obehranou atmosféru noci a lijáku, říkající si o hlavní cenu za nepovedené "monstrum", kterému přejete, aby ho déšť nerozmáčel a loutkovodiči si neuhnali v tom promáčeném terénu rýmu. Sešlo se hned několik negativních faktorů. Film nemá dobré obsazení. Zoe Kazan v roli nezdárné matky je nesympatické cosi, čemu přejete brzký odchod ze scény. Dočkáte se, jen to trvá téměř celý film. Na Elle Ballentine je znát, že se urpuntně řídila pokyny režiséra, kdy má zatlačit na intenzitě pláče, hrůzy, děsu, křiku. Podpora otřesného střihu byla bolestná v tom, že přesně bylo znatelné zadávání režisérových povelů k akci. To přetrvávalo celý film. Nyní k provedení monstra: morda plná tesáků, oslizlý kobalt, patrně oběť Batmanových sexuálních experimentů, pak převoz do Dinoparku a následná permutace v lesích. Nechápu, že v dnešní době to někdo vymyslí, rozkreslí návrhy a fakt to realizuje. Nutno vidět. Poslední kapkou úděsnosti byl režijní přístup. Zvýšený počet pomocných režisérů nasvědčuje o tom, že režisérovi příliš na výsledku nezáleželo. Je k nevíře, že je pod filmem podepsán zkušený Bryan Bertino, který do svého počinu nevpravil ani špetku objevného zápachu, vše řádně omleté, chudé na gore, protkané nadbytečnou psychologickou linkou, kdy je divák nucen sledovat četné posuny zpět v ději/flashbacky, v nichž je svědkem haprujícího vztahu závislé matky alkoholičky k malé dcerce. Samozřejmě se jejich vztah během filmu podstatně vylepší. To do hororu vůbec nepatří. Bertinova protivná snaha vymanit film z nižší kategorie jen vše špatné korunovala. Ke všemu to není tak zručný režisér, aby operoval se záměrem, že co není moc vidět, je nejděsivější. Ano, na filmu je vidět úplné hovno. Monstrum na scéně pobývá vteřinově, do toho noční scenérie. Už debilní bylo cestovat s dítětem uprostřed noci. Prostě nepovedené, kardinálně překonané a nechtěně úsměvné. 4/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film bol prvotne pomenovaný ako "There Are Monsters". (R...)

Reklama

Reklama