Reklama

Reklama

Route 66 Revisited!

  • Česko Route 66 - jedna jízda nestačí
Česko / USA, 2014, 90 min

Obsahy(1)

Návrat milovníků krásných motorek a dobrodružných cest plných zážitků i nostalgie na nejslavnější silnici světa. Každý, kdo někdy projel nejslavnější silnici světa, je ochoten odpřisáhnout, že se dříve nebo později na Route 66 rozhodně vrátí. Stručně řečeno – jedna jízda nestačí.
Americká šestašedesátka má svoje nepopsatelné kouzlo, kterým už takto očarovala miliony lidí z celého světa. Lidi nejrůznějších profesí, odlišného sociálního a společenského postavení, barev pleti a vyznání. Jaký je tedy důvod tohoto zvláštního fenoménu? Je to touha znovu prožít báječné dny "on the road", opět potkat fantastické lidi na staré šestašedesátce, objevovat nové věci a místa, na která poprvé nezbyl čas? Anebo si jednoduše užít spoustu zábavy během putování napříč Amerikou?
Všechny uvedené důvody jsou stoprocentně pravdivé a platné. Účastníci nezapomenutelné výpravy se však nespokojí s „pouhou" jízdou. Díky pečlivě připravenému scénáři se stávají svědky a protagonisty celé řady neobyčejných událostí a happeningů, objevují místa, která zůstávají běžným turistům skryta. Žení se na mostě přes Mississippi, přebarvují slavné cadillaky do národních barev, účinkují v muzikálu, soutěží v pojídání jablkového koláče s americkým profesionálem, holí se u legendárního holiče, vaří „domorodcům" česká jídla, sestupují do zlatého dolu a odpalují ohňostroj uprostřed pouště... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

nwx 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Taky se mi líbilo, že byl ponechán i anglický zvuk, že se jen doplnily titulky místo dabování. Tak se mají dělat dokumenty, zvláště o USA. Dobré to bylo. Skvělá hudba. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem http://www.csfd.cz/film/287961-route-66-splnit-si-svoj-sen-za-kazdu-cenu/komentare/ dal tři, tak tady musím aspoň na ty čtyři přitlačit. Co se mi na takových dokumentech a na Route 66 líbí, jsem popsal v komentáři k filmu, uvedeném v odkazu, znovu to vypisovat nebudu, protože to platí pořád. Američani holt nemají hrady, zámky ze středověku, tak si začínají uvědomovat, že by ze svojí krátké historie měli zachovat aspoň něco. Daří se jim to někdy dobře, někdy z toho vyleze kýč jak bič, no ale to jsou zkrátka amíci... Tohle mi sedlo o něco víc, jen ten nechutnej požírač "eplpáje" ke konci mi trochu nesednul. Ale sakra, taky bych si docela tu "šestašedesátku" projel...:). ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Zajímavý úhel pohledu na americký kontinent. Fascinující záběry míjející krajiny "on the road". Výborný soundtrack (hudba i původní znění rozhovorů s obyčejnými lidmi víceméně náhodně potkanými na cestě.) Na druhé straně až moc silný důraz na zdokumentování občasných kýčovitých pop-kulturních reálií, balancujících na hranici infantility, jako např. hot rods. Dal bych přednost lepšímu popisu trasy doplněného mapkou. A hlavně, záběrům přírody. Benzinové pumpy, motoresty, shopy a opět pumpy nejsou zrovna to podstatné, proč by se měl člověk do Spojených států vypravit. Přesto dávám 4*, protože tento dokument je o svobodě, pohybu, cestování prostorem i časem, o Americe.... Tedy o všem, co nám zde bylo dlouhou dobu násilně odpíráno. ()

Reklama

Reklama