Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Recenze (204)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $76,233,151Tržby Celosvetovo $143,695,338Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,460,861Tržby za predaj DVD v USA $11,996,137║ Vydarené rodinné fantasy s nádychom 80.rokov (Falco 2), prima obsadenie. /80%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,702 // Otvárací Víkend v USA: $21,514,095 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Niektoré pasáže Petea a jeho draka sú nádherné. Tklivé, smutno-krásne, lyrické, poetické. Kamera sa v nich úžasne prechádza geniálnymi lesmi Severnej Ameriky (alebo nad nimi lyricky prelieta), hrá do toho nostalgicko-melancholická pesnička a je to dojemné, super, bombové a hodné 4*. Navyše v tom hrá Robert Redford. A Bryce Dallas Howard získala zrejme prvú sympatickú rolu v kariére, k čomu jej gratulujem. Koniec je dojemný. Bohužiaľ, scenár je jedným slovom hrozný. Plný klišé a predvídateľností (odchyt draka). Absurdne pôsobí finále, kedy iba kladné postavy (veď aj Karl Urban je vlastne dobrý) páchajú blbosti. Drak je dobrý, ale všetkých chce spáliť plameňom a potom ich prácne zachraňuje pred pádom do priepasti. Karl Urban chce chytiť draka, ale inak je to vlastne fajn brat, ktorého nakoniec teší najmä to, že sa nikomu nič zlé nestalo. Strašne dopadol aj samotný drak, ktorý vyzerá príliš rozprávkovo. Skoro určite šlo o nejaký zvláštny umelecký zámer, každopádne smutným faktom je, že keď sa v krásne poetickej scéne objaví toto „kreslené" monštrum, ide nálada, atmosféra a kvalita rapídne nadol. A vadili mi aj logické prehrešky; chápem, že je to rodinný film, ale aj tak (viete, koľko toho DENNE musel zožrať taký gigantický drak? Dieťa, ktoré X rokov strávilo v lese, by vyzeralo a správalo sa skôr ako hororová bytosť, než ako zle učesaný chlapec. Atď.). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Bože to zas byla sračka. Malej Tarzan co se kámoší s drakem co má IQ štěněte, honí si vocas a umí zmizet a bejt zmizelej. Neskonalá paráda. Zažijou spolu mnoho dobrodružství jako čtení knížky, spánek, čtení knížky, spánek...pak se objeví v lese budoucí potenciální nabíječka, hošana vezmou z lesa, dráček ho hledá, chlapec na něj mrdá. Pak se mu zastekne a jde rodince ukázat svého zeleného kamaráda. Zlej Kája Urbanů šťastné shledání zesere jak člověk s průjmem záchodovou mísu, dráčka čapne a chce ho vystavovat jako atrakci. A tak se jde dráček osvobozovat a končí to happy endem a je to celé tak krásně nudné, tupé, ubohé, trapné, pro pětileté či nadmíru citlivé jedince, kterým na konci ukápne slza a třeba se u toho popotahají za šuldu...Není nad to když si chlapec hraje s vocasem svého draka.... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rád tyto kouzelné příběhy o spříznění malých dětí s jinými živými entitami. Pete's Dragon je doslova nasáklý stereotypy z podobných filmů. V průběhu, od začátku očividného, příběhu mi stanuly na mysl například Nekonečný příběh, Zachraňte Willyho nebo z novějších například Spielbergovo BFG. A ačkoliv na postarší klasiky to nemá, co se týče nějakého toho emocionálního dopadu, tak na mě Můj kamarád drak zapůsobil více než třeba právě také loňský Big "Fucking" Giant. Zprvu mě zaujalo velmi bohaté herecké obsazení, hlavně Karl Urban je ztělesnění pořádného dřevorubce s vyššími ambicemi, ale srdcem na správném místě a když skočí na auto, aby mu zabránil před pádem do rokle, tak v tom působí neskutečně cool a jsem rád, že místo známých jmen zde nevystupují nějací random borci z kdejakých béček. V kombinaci s dostačujícím CGI zeleného monstra (Ta asociace s Tricem z the Last Guardian je místě!) vychází fajn feel good film, navíc s velice povedeným soundtrackem..7/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásný rodinný film. Kdybych si měl z hraných Disneyovek poslední doby vybrat, Můj kamarád drak to dejme tomu nad Knihou džunglí jasně vyhraje. Nepotřebuje být od začátku do konce trikový a epický, aby byl působivý. Dělá to úplně opačně a podle mého názoru mnohem lépe, když kromě (skvělého) digitálního draka vsází hlavně na dobře vybrané herce a krásné záběry magických hlubokých lesů. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne. Žádný dítě nemůže tuhle nevýraznou pohádku s hned třeba nudnejma začátkama dokoukat, nevěřim tomu! Pěkná CGI potvora a vtipnej Urban, jinak prázdnota a šeď. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite jedna z najvydarenejších rozprávok na tému drak. Deťom sa to veľmi páčilo, nám dospelým rovnako. Okrem výborného obsadenia Redford, D. Howardová či Karl Urban je tu vydarené spracovanie draka. Výborne vyrozprávaný príbeh vás chytí od úvodných minút. presne niečo také si predstavujem na vianočný večer alebo podvečer. Alebo budeme donekonečna nostalgicky sledovať nekonečné reprízy. V rámci žánru roddinný alebo detský si určite zaslúži vyššie hodnotenie ako má momentálne. U mňa veľmi slušných 80%, za deti určie i plný počet. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné. Najpríjemnejší film tohtoročnej letnej sezóny. Disney opäť potvrdil, že čo sa týka kvalitnej rodinnej zábavy, nemá reálnu konkurenciu. Každý si v tu nájde niečo pre seba. Akurát si treba otvoriť srdce a akceptovať, že podobných filmov sme už videli veľa a párkrát vo výrazne lepšej podobe. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nevšední a milé fantasy, které má svoje kouzlo a dobře se na to dívá. Zde by nevadili ani nezmání herci, ale ani přítomnost Howardové a Redforda vůbec nevadí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chlapec stvárňujúci Petea (ktorý vyzerá ako dievča z Vodného sveta) podáva obstojný výkon a jeho kreácia je uveriteľná. No z celého ansámblu vyčnieva sexi Bryce Dallas Howard. Samotný drak posúva level CGI herectva ku predu, je to milá, desať-metrová postava s fantastickou mimikou a čo je najlepšie - vôbec nerozpráva. Výborne zvolený krok dáva draka do novej polohy a znamenito funguje. Celý výkon ostáva na pohybe zeleno-sivého draka po plátne, skokoch, preletoch i hlbokých pohľadoch do očí. Ich scény života v lese alebo momenty z finálnej štvrtiny sú skutočne dojímavé. Bryce Dallas Howard si strihla úlohu milovníčky lesa, Robert Redford ako jej otec slúži na rozprávanie príbehu a budovanie mýtu. Nieje to na plný počet, lebo nemá zábavné postavičky, ani ľúbivé pesničky. V staromódnom príbehu tušíte smerovanie a hovoríte si, že do roku 2016 nepatrí. Je nevýrazný a predsa by bola škoda, keby zapadol. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Obsazení je výborné.Kromě Redforda či Bryce Dallas Howard je tam i Wes Bentley a Karl Urban. Dobří jsou ale především mládí dětští herci Oona Laurence a a Ooakes Flegley. Zápletka není moc nabitá a ani tam není moc odkazů na 80. léta (což je škoda protože retro odkazy já miluju). Ale jinak je to dobrý film. Už jenom když máme ze začátku pozorovat symbiózu mezi Petem a Elliotem nám film dává najevo, že se jedna o jiný film než na který jsme zvyklý. A je to od Disneyho takže se mi to muselo líbít. Můj kamarád Drak není nějak speciální film. Ale má srdce. A to se cení. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mně velice překvapila svým poctivým zpracováním. Děj je něco mezi Tarzanem a Jak vycvičit draka, ale to digitální zpracování i výběr nádherných lokací severoamerických pralesů mně přenesly hodně zpátky k seriálu, který je dnes už pochopitelně technologicky překonán, ale přesto si však nese jistá prvenství a jím je seriál BBC - Putování s dinosaury. Klidně se smějte, ale drak, to je vlastně také takový dinosaur a jak tam tak dováděl v říčce s Petem a já sledoval ty dokonalé šplíchance a zcela přesně rozráženou vodu digitální obludou (ano vím, byl roztomilý), navíc ještě s částečně suchou a částečně namočenou srstí, vzpomněl jsem si na všechny ty alosaury, stegosaury, iguanodony atd... Možná se budete divit té namočené srsti, ale Elliot není drak šupinatý, ale srstnatý. Zprvu mi to přišlo zvláštní, plyšový drak, ale pak jsem si vzpomněl na Nekonečný příběh a létajícícho jezevčíka Falca a přestal jsem srst řešit. Konečně, děti se za ni rádi drží při létání a ze šupinatého by mohli sklouzávat... :-). Příběh začíná celkem drsně, až se můj potomek krapet zajíkl a já si v duchu řekl...krindapána co jsem to zase pustil, teď budu půl hoďky utěšovat plačící ratolest, ale než se něco strhlo přiletěl drak sympaťák, zahnal smečku hladových vlků a pozornost strhl zcela na sebe. Krom příjemné Dallas Howardové (viděli jsme ji i v Jurském světě) co se na potvory asi začala specializovat si ve filmu zahrál i skutečný filmový veterán Robert Redford a sedl mi tam jako ve všem. Že se ale objeví v pohádce s drakem, to bych do něj skoro neřekl :-) ! Z filmu mám dost dobrý pocit. Jak je vidět jde skvěle skloubit dnešní digitálno a až neuvěřitelné možnosti s krásou skutečné přírody a když se toho chopí někdo kdo ty váhy v sobě má, může vzniknout skvělá hraná pohádka o drakovi. A právě za to přidávám ten čtvrtej plamennej zášleh ! * * * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jsem s Disney po dlouhé době spokojený. Obyčejný rodinný snímek, který si na nic nehraje. Problém v dnešní době u Disney je hromada efektů, nechutná barevnost a šílená přeplácanost. Pete's Dragon je důkaz, že i bez toho to stále jde. Typický, ale příjemný příběh, zajímavá postava Draka Elliota, sympatické hlavní postavy a máme tu krásný rodinný snímek.. 8/10 = 80% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tahle indie variace na ET mimozemšťana a Zachraňte Willyho je největším překvapením letošního léta, a rozhodně nejlepším rodinným filmem za dlouhé roky. Už prvních pět minut nadchne dramatičností i příjemně naladí na malý příběh o velkém přátelství, a zbytek filmu úvodu nezůstane nic dlužný. Víc naplňuje škatulku se žánrovými nezbytnostmi než aby chrlil originalitu, ale činí to tak neskutečně příjemným stylem, že se pro mně automaticky zařazuje právě mezi výše zmíněné klasiky. 9/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film pre celú rodinu, ktorý dokáže vyvolať úžasnú pohodu a príjemný pocit. Avšak chýbalo tomu viac hravosti, viac napätia a prípadne aj dramatická hĺbka. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pete je tak nekonfliktný film, že si vystačí aj bez klasicky zápornej postavy a v podstate aj bez výrazného deja. Konflikty vyvierajú skôr z nedorozumení a aj tu sa nemôžeme obávať nejakej skutočnej hrozby. Páči sa mi bezprostredná naivita filmu, určeného celej rodine a pokračuje sa tu v tom, čo nastolila tento rok Kniha džunglí. Celý príbeh sa odohráva v prírode, dokonca tu nikto ani nepoužíva mobil. Dialógy sú jednoduché, postavy sympatické, drak je milý a decká....no o tie tu ide predovšetkým. Pretože sila rodiny je to najsilnejšie puto, aké na svete máme a musí to pochopiť dokonca aj ten fotrovský drak. No ale čo je podstatné, má to celé srdce a nepôsobí to ako prvoplánový pásový výrobok, ktorý by nám nasilu vnucoval svoje myšlienky. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disney povedlo! Konečně nádherný rodinný film bez jakýchkoliv blyštivých světýlek a načančaných kostýmech z rukou Disney. Po celou dobu si se mnou tenhle snímek emocionálně zahrával, tak jak chtěl. A fungovalo to! Prvotřídní práce. Rozhodně doporučuji všem co mají v oblibě ryze rodinné filmy. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Reklama

Reklama