Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (204)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ne,ne,ne a ne...drak je super,jakkoliv zjevně vzniknul zkřížením orca z Warcraftu a Sullyho z Příšerek s.r.o.,ale zbytek je totální disneyovský výplach nejhrubšího zrna,kde se věci dějí prazvláštně a hlavně vlastně všichni lidští hrdinové se chovají jako idioti.Asi mám na obyčejný rodinný film přehnané nároky,ale svoje děti bych na tohle nevzal.Nečekal sem moc protože jsem si o filmu dopředu nic moc nezjišťoval,ale výsledkem je pro mě nesympatická nuda z pár fajn momenty...40% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásný rodinný film. Kdybych si měl z hraných Disneyovek poslední doby vybrat, Můj kamarád drak to dejme tomu nad Knihou džunglí jasně vyhraje. Nepotřebuje být od začátku do konce trikový a epický, aby byl působivý. Dělá to úplně opačně a podle mého názoru mnohem lépe, když kromě (skvělého) digitálního draka vsází hlavně na dobře vybrané herce a krásné záběry magických hlubokých lesů. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lowery se ani moc nesnažil přijít s nějakou vlastní invencí. Jen okopíroval tu nejomletější historku a stvořil jakousi Knihu džunglí s drakem. Jasně, většina pohádek podléhá nějakým pravidlům a plus mínus se dá říct, že každý podobně laděný dětský příběh je kýčem, ale tady toho bylo zkrátka moc. Navíc drak se zrovna moc nepovedl a asi nejvíc připomínal Falca nasáklého absinthem. Ale to by se dalo odpustit, pokud by film fungoval v jiných ohledech. A to nefungoval. Alespoň částečným plusem bylo herecké obsazení, které se povedlo a to včetně dětských představitelů, ale to je prostě málo. 30% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tahle indie variace na ET mimozemšťana a Zachraňte Willyho je největším překvapením letošního léta, a rozhodně nejlepším rodinným filmem za dlouhé roky. Už prvních pět minut nadchne dramatičností i příjemně naladí na malý příběh o velkém přátelství, a zbytek filmu úvodu nezůstane nic dlužný. Víc naplňuje škatulku se žánrovými nezbytnostmi než aby chrlil originalitu, ale činí to tak neskutečně příjemným stylem, že se pro mně automaticky zařazuje právě mezi výše zmíněné klasiky. 9/10 ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disney povedlo! Konečně nádherný rodinný film bez jakýchkoliv blyštivých světýlek a načančaných kostýmech z rukou Disney. Po celou dobu si se mnou tenhle snímek emocionálně zahrával, tak jak chtěl. A fungovalo to! Prvotřídní práce. Rozhodně doporučuji všem co mají v oblibě ryze rodinné filmy. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Krycí název filmu uvedený na krabici pro distribuci do kin byl Prowess - 2D/3D. (Peklop)

Reklama

Reklama