Reklama

Reklama

Lady Hamiltonová

  • Itálie Le calde notti di Lady Hamilton (více)

Obsahy(1)

Byla příliš krásná a na začátku příliš chudá. Náruč admirála Nelsona ji přinesla skutečnou lásku... Na počátku svého příběhu je Emma Lyonová (1765–1815) chudá, naivní pasačka, jejíž krása upoutá známého malíře. Ten ji pozve do Londýna, jako svou modelku. Ani Londýnu nemůže uniknout její mládí a půvab. Emma ví, co chce a ve vyšší společnosti rychle ztrácí svou naivitu. Její vyhlídky na „správný“ sňatek však kazí nízký původ. Až lord Hamilton dokáže ocenit její upřímnost a radost ze života a těšit se z pouhé její přítomnosti. Lady Hamiltonová se po letech opět setkává s mužem svého života, ze kterého se stal slavný admirál Horatio Nelson. Jejich štěstí však přetne osudová bitva u Trafalgaru. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

andrii 

všechny recenze uživatele

Vydá-li se. Líhat, bohatě střídat. Mizí lůzy. Blýskne se coby lehká múza. Pod nákladnými lustry, honosnými baldachýny. Hladí, hlídá si, hltá sametové měšce pod zdobnými kabátci, aby mohla lahodit jen  jedinému /pří/stavu. Ale i ten nejslunečnější, když povolání zavelí, zahalí mlhy. Soukromý ostrůvek lásky zmaří dálky války. Život zasype tón slánky. Slzavým krokem dolů schod. Obtěžkána jen jedinou hojivou náručí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Angelika for ever. 1)  Dojmu, že jde o jakousi anglickou verzi Angeliky, nasvědčuje nejen podobný příběh, ale i stejná 30letá Michèle Mercierová (včetně dabingu Libuše Švormové). Jenom měli Angláni menší rozpočet, a tak vecpali všech pět dílů do jednoho filmu._____ 2)  Fakt, že jde o zpracování Dumasova díla, na věci nic nemění - Dumas psal podobné limonády velmi často._____ 3)  A že je to podle skutečnosti? Inu, život tropí hlouposti. Svatej slamníku!_____  4)  K tomu všemu hraje Humoreska od Dvořáka._____ 5)  Podle titulků byl film vyroben v roce 1969._____ 6)  Teď koukám, že většinu těchto postřehů už uvedli kolegové přede mnou. Ale já to nevěděl, čestné pionýrské!_____ 7)  Výstižný koment: Autogram***. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mercier je záruka postavy, ktorá bude navždy angelikovská a ani tu to nie je inak, v podstate jej hranie je to isté. Len až také romantické sílené tu nie je, žiadny kulhavý De Peyrac, za to však historicky nepodložené sexizmy a dokonca aj nádych lesbizmu, ktorý však pre Emmu Lyon dokázaný asi nie je. Každopádne ukázané, že kurtizána sa vždy dostane nahor, ono to platí od vekov až dodnes, ale je to obdivuhodné? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Plky, plky, plky. Navlečené do rób a paruk. Ale Merciérové to slušelo proklatě, i když ta jedna scéna, kde "léčí" pacienty nahoře bez, je podle mě dublérka, protože když je jí vidět do obličeje, je to zase v detailu bez těla. Kariérní vzestup přes postel, zpracován hrozně mělce, jak už to u podobných filmů (Sissi) bývá. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Alexandre Dumas st. psal vždy dobrodružné knihy plné akce, napětí a soubojů. Tentokrát však popsal osudy Emmy Lyon později Lady Hamilton. Přiznám se ale, že mě takové story nebývají zrovna sympatické, byť uznávám, že ženy v tehdejších dobách neměly moc kapitálu než své vnady. A zrovna Emma je toho důkazem. Ta se doslova proš...la do lepší společnosti, když se vyválela s každým, s kým jen mohla a od koho čekala, že ji posune někam výš. Netvrdím, že film nepůsobí dobře, co se kostýmů a hereckých výkonů týče, ale viděl jsem skutečně náznak lesbické touhy? To snad v té době asi ne. Michèle Mercier je krásná, ne že ne a je to oku lahodící pohled. Nakonec je snímek vlastně nadčasový. I dnes se stále mnoho žen dostává nahoru přes postel stejně jako k majetku a penězům. To je něco, v čem muži nikdy ženám konkurovat nemohou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Volné zprácování životních osudů skutečné postavy Emmy lady Hamiltonové 1765-1815. (paulman)
  • Film sa odohráva v roku 1804, keď v ňom počujeme zvonenie hodín Big Ben, ktoré však prvýkrát zazvonili až v roku 1859. (Arsenal83)

Reklama

Reklama