Reklama

Reklama

Lady Hamiltonová

  • Itálie Le calde notti di Lady Hamilton (více)

Obsahy(1)

Byla příliš krásná a na začátku příliš chudá. Náruč admirála Nelsona ji přinesla skutečnou lásku... Na počátku svého příběhu je Emma Lyonová (1765–1815) chudá, naivní pasačka, jejíž krása upoutá známého malíře. Ten ji pozve do Londýna, jako svou modelku. Ani Londýnu nemůže uniknout její mládí a půvab. Emma ví, co chce a ve vyšší společnosti rychle ztrácí svou naivitu. Její vyhlídky na „správný“ sňatek však kazí nízký původ. Až lord Hamilton dokáže ocenit její upřímnost a radost ze života a těšit se z pouhé její přítomnosti. Lady Hamiltonová se po letech opět setkává s mužem svého života, ze kterého se stal slavný admirál Horatio Nelson. Jejich štěstí však přetne osudová bitva u Trafalgaru. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krátce po posledním dílu pentalogie o markýze andělů si Mercierová zahrála Lady Hamiltonovou podle románu Dumase staršího z roku 1865 (Dumas se inspiroval skutečnou osobností Dame Emmy Hamilton 1765-1815).  Tentokrát se pohybujeme v Londýně a na anglickém venkově, vše vrcholí bitvou u Trafalgaru. Jiné století, jiná barva paruky, ale Mercierová je nadále velmi sošná a milují ji muži i ženy. Zejména tedy královna Marie Karolína Habsbursko-Lotrinská (Nadja Tiller). V češtině kupodivu potěší klasický dabing s Libuší Švormovou. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Toto francouzské ztvárnění anglické látky je poznamenáno na Dumase velkou historickou věrností a klade otazník nakolik novodobá Pygmalion odpovídá skutečnosti nebo ne. Michelle Mercierová, podpořená vydatně Libuší Švormovou, demonstruje, že její silou nebyly anatomické přednosti, ale skutečný, nikoliv zanedbatelný talent. Stejně zdařile jsou ztvárněny i obě hlavní mužské role a na poměry v lehkém žánru i neobvykle dobře propracovaný scénář a přiměřeně  je pojednána i výprava. Obraz tragické romantické lásky, která v nejvyšších vrstvách tehdejší společnosti zase nebyla tak neobvyklá (Pompadurka) není přepjatý a asi opravdu zrcadlí skutečnost. Romantické filmy této kvality mají také právo na existenci a mají co nabídnout a ukázat. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Viděno v televizní premiéře, bohužel komentář+hodnocení  jsem nestihl odeslat do půlnoci, protože jsem ňouma. Velmi cením premiérové uvedení filmu na ČT s původním, dodneška nevysílaným, kinodabingem. Super, že se o podobná překvapení na ČT  pořád snaží. Film je dle očekávání prostě jen další kostýmovka s Michele Merciér, ale i tak jsem byl občas překvapen, jak tady z ni zase všichni ztrácejí rozum (dokonce i ženská, neskutečný), že je to až směšný  a tentokrát se scénař někdy možná ani nesnaží  tolik zakrývat, že Michéle je za obyčejnou děvku.  Možná jsem v sobě ztratil kus romantika nebo prostě na něčem takovém už dneska moc romantiky nevidím, notabene, když má člověk to samé už v osvědčené Angelice.  Dabing nemá cenu chválit, ale  na ty počty milenců jsem se svými matematickými schopnostmi nevystačil. Pro zajimavost jsem asi rád viděl (kvůli dabingu určitě), ale opravdu  z dnešního pohledu nejde  už o nic fascinujícího. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Angelika for ever. 1)  Dojmu, že jde o jakousi anglickou verzi Angeliky, nasvědčuje nejen podobný příběh, ale i stejná 30letá Michèle Mercierová (včetně dabingu Libuše Švormové). Jenom měli Angláni menší rozpočet, a tak vecpali všech pět dílů do jednoho filmu._____ 2)  Fakt, že jde o zpracování Dumasova díla, na věci nic nemění - Dumas psal podobné limonády velmi často._____ 3)  A že je to podle skutečnosti? Inu, život tropí hlouposti. Svatej slamníku!_____  4)  K tomu všemu hraje Humoreska od Dvořáka._____ 5)  Podle titulků byl film vyroben v roce 1969._____ 6)  Teď koukám, že většinu těchto postřehů už uvedli kolegové přede mnou. Ale já to nevěděl, čestné pionýrské!_____ 7)  Výstižný koment: Autogram***. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Kdo neměl dost Angeliky, může se dorazit tímto kusem, neb luzná Michèle hraje zde téměř identickou roli, a je jedno, že má jiné kostýmy, které jí samozřejmě všechny úžasně sluší, jinou barvu vlasů a jiné milence. Dobová kostýmní a lehce erotická podívaná s vážně myšleným, leč dnes mírně směšně působícím koncem. Film, který stojí za to shlédnout výhradně kvůli půvabům hrdinčiným. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film sa odohráva v roku 1804, keď v ňom počujeme zvonenie hodín Big Ben, ktoré však prvýkrát zazvonili až v roku 1859. (Arsenal83)
  • Volné zprácování životních osudů skutečné postavy Emmy lady Hamiltonové 1765-1815. (paulman)

Reklama

Reklama