Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie natočená v Itálii v oblíbeném žánru povídkového filmu. Film se skládá z dvaceti krátkých epizod, které spolu navzájem nesouvisí a vystihují ekonomický boom poválečné Itálie. Příběhy ilustrují důstojnost a utrpení, zakázané rozkoše, dobro i zlo, také sociální nerovnost. Ve více epizodách excelují v různých postavách Vittorio Gassman a Ugo Tognazzi. (curil)

(více)

Recenze (5)

dyfur 

všechny recenze uživatele

......príjemný poviedkový film rokov 60-tych, v č-b prevedení.Predchodca úspšeného poviedkového filmu I Nuovi mostri z roku 1977,ktorý šiel aj v našich kinách.Tento film - I Mostri - nebol uvádzaný v ČSSR ani neskôr....čo je škoda.....talianska klasika. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Snímok je rozdelený do 19-tich minipoviedok ( francúzska verzia ) a ako to býva v talianskych filmoch satirickým, ostrým spôsobom reflektuje na spoločenské problémy, korupciu, mentalitu a vlastnosti ľudí. Vo filme hrajú Tognazzi a Gassman a treba uznať, že si to obaja náramne užili. Poviedky "L'educazione sentimentale" (T), "Il mostro" (T a G), "Come un padre" (T), "Presa dalla vita" (G), "Il povero soldato" (T), "Che vitaccia" (G), "La giornata dell'onorevole" (T), "Latin lovers" (T a G), "Testimone volontario" (T a G), "I due orfanelli" (G), "L'agguato" (T), "Il sacrificato" (G), "Vernissage" (T), "La musa"(G), "Scende l'oblio" (T), "La strada è di tutti" (G), "L'oppio dei popoli" (T), "Il testamento di Francesco" (G), "La nobile arte" (T a G). Podľa IMDb existuje ešte jedna poviedka "La raccomandazione" (G), tú som vo francúzskej verzii nevidel. Režisér Dino Risi natočil v roku 1977 voľné pokračovanie filmu Nové strašidlá, ktoré bežali v roku 1981 v našich kinách. Štvrtý komentár. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

(Strašidla) Několik kratších povídek, různé styly, dohromady celkem povedený film. Nechybí ani famózní scénky. Podle mě o nic není horší než třeba filmy dnes pro nás známější z těch let. 4/5 ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama