Reklama

Reklama

Poslední lovci v Kamerunu

(TV film)
  • Španělsko Los últimos cazadores en Camerún (více)
Španělsko / Německo, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Lidé pygmejského kmene Baka využívají k získávání kořisti prastarých technik. Konžská pánev, druhý největší deštný prales na světě, je domovem pygmejského kmene Baka. Jsou to lovci a sběrači. Při lovu využívají především kuše. Šípy napouštějí jedem z rozličných semínek.
Jinou loveckou technikou jsou sítě, rozprostírané až do šířky sta metrů. Kořistí bývají v obou případech malé druhy antilop.
Ryby chytají s pomocí látky, která ochromuje jejich dýchání. Sbírají lesní plody i houby. Oblíbenou pochoutkou, kterou jim dává prales, je pro ně med. Nacházejí ho ve včelích hnízdech jak pod zemí, tak vysoko v korunách stromů. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Opět nechybí zmínky o devastaci pralesa. U nás zatím fungoval "efekt slunného dne", kdy si říkáme změny klimatu jsou daleko. Ale minulý týden jsem dostaly facku při pohledu na trosky vesnice zničené hurikánem na Jižní Moravě. Dokument popisuje nekořistnický  život  souladu s přírodou. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Poznatky, který jsem si odnesl: ženy i muži vypadají stejně, z 8 dětí přežijou 4, nerostou jim vlasy (nebo maj všichni stejnýho holiče), kouří se "bylinky" a křeče v břiše rozežene šaman tancem s celou vesnicí. Je dobře, že jsou na světě ještě pořád tyhle primitivní kmeny. Škoda jen, že jim to tam likvidujou dřevaři. ()

Reklama

Reklama