Reklama

Reklama

Záhadné ruské spisy

(TV film)
  • Česko Největší záhady Ruska (více)
Velká Británie, 2014, 94 min

Obsahy(1)

Sovětský svaz byl zlověstný svět. Jednalo se o zemi s mnoha tajemstvími, fámami a nejasnostmi. Nyní, když železná opona padla, můžeme prozkoumat pověsti o horských divokých mužích, přes strašidelné zombie psy, až po tajemnou nehodu na Hoře mrtvých. Výpovědi očitých svědků a působivé rekonstrukce oživí tyto neuvěřitelné příběhy. Vstoupíme do světa, kde nic není takové, jak se zdá. (National Geographic)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Hora mrtvých je pomalu v každém záhadologickém dokumentu pokaždé s jiným vysvětlením. Jinak výborný dokument. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Doporučuju. Např. o Djatlovově výpravě jsem toho už hodně četl, pročetl snad všechny ruské servery s touto tematikou - a v tomto dokumentu jsem se přesto dozvěděl spoustu nových faktů. Záhady se ve filmu snaží objasnit čistě "sherlockovsky" vědecky, ale paradoxně budete na konci ještě více přesvědčeni, že Olgoj Chorchoj existuje. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dokument sa zaoberá vyšetrovaním smrti skúsených horolezcov na Hore Mŕtvych v Rusku, zvláštnym plazom, ktorý dokáže zaútočiť elektrickým prúdom, takzvaným diablovym pohrebiskom, sériovým vrahom z Rumunska, ktorý bol údajne posadnutý zlými silami, záhadným chlpatým tvorom ala Yeti, či experimentami ruských vedcov, ktorí sa snažili prinavrátiť život rôznym mŕtvym tvorom vrátane človeka. Mňa osobne zaujala akurát prvá téma, potom o posadnutom sériovom vrahovi, či posledná o pokusoch, ktorá bola podľa mňa vďaka autentickým záberom spracovaná najlepšie. Určite diváka na rozdiel od ostatných tém dostatočne ohromí i šokuje zároveň. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Akta X Sovětského Svazu, ovšem jsou tam začleněny případy i z okolních socialistických států. Některé kauzy jsou vskutku zajímavé...75%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama