Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (19)

HAL odpad!

všechny recenze uživatele

Masturbace. Nic jiného, jako dokument to nemá prakticky žádnou hodnotu. Faktických informací je v něm cca na jeden odstavec, nic co by se nedalo vyčíst z wikipedie během cca 17ti vteřin, a kolem toho nezměrné hromady velkohubého PR. Víc než o komiksech samotných a jejich vývoji je o aktuálních filmech, a o tom jak jsou všechny dokonale úžasné, jak jsou všechny Marvel komiksy úžasné, jak je Stan Lee Bůh, jak jsou všichni lidé kolem Marvelu úžasní, a jak z nich svět absolutně padá na zadek. O to směšněji dokument působí ve srovnání s informacemi a zajímavými historickými vhledy nabitém dokumentu o DC Comics http://www.csfd.cz/film/282715-zrod-komiksovych-superhrdinu/komentare/ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další úžasný dokument o Marvelu. Dozvíme se zde spoustu věcí o jeho historii. Od jeho založení až po současnost. Také to komentuje spousta lidí, kteří s tím ať mají nebo nemají něco spoleřného. Zjistil jsem tu hodně zajímavých informací. V některých obdobích to opravdu neměli jednoduché. Stan Lee je skutečně výjimečný člověk, že dokázal rozchodit a udržet něco takového. Vážně jsem si to užil a přeju jim hodně úspěchu do dalších let. "Film Iron Man byl největší riziko pro Marvel Studio." ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Historie jednoho z největších a nejvlivnějších nakladatelství je skutečně bohatá, Jack Kirby, Stan Lee a mistr Ditko byli a jsou skutečně velcí tvůrci a nebýt nich, neměli bychom dnes to, co máme- skvělé komiksy, napínavé příběhy, výborné filmy a své ikonické legendární a oblíbené postavy jako Spiderman nebo Wolverine. Je opravdu obdivuhodné, že tu komiksy jsou pomálu už od třicátých let a pořád neztrácí své kouzlo a zájem o ně se čím dál více zvětšuje, hlavně díky modernímu trendu filmů právě na základě tohoto voňavého čtení. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Dokument jsem si opravdu užil. Hlavně první část o historii je skvělá a i Emily VanCamp jako průvodkyně byla sympatická, ale přesto nemůžu jít na plné hodnocení. Prvním mírným zklamání, je absence jakékoli zmínky o filmových X-Menech a Spideym, ale to do hodnocení promítat nebudu, protože tvůrci s tím kvůli prodaným právům nemohli nic udělat. Horší mi přijde, že posledních 25 let bylo uděláno hodně zkratkovitě, mluví se o hrozbě bankrotu a šup je tu Civil War. Na vinně je stopáž. Tenhle dokument by si zasloužil minimálně celých 60 minut, ale bohužel dostal jen 42. Takhle za 80 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc povrchní zpracování a tvůrci mohli trochu krotit lehce otravné reklamní a propagační kecy. Na druhou stranu jsem se dozvěděl řadu věcí, o kterých jsem neměl páru - zejména co se týče historie. Ačkoli komiksy jdou úplně mimo mě, v rámci filmové a seriálové tvorby hltám prakticky všechno, co Marvel produkuje a myslím, že bych se mohl označit i za fanouška. Respekt Marvelu, dokument by si však zasloužil mnohem propracovanější! ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Marvel dokáže nie len písať dobre príbehy o hrdinoch, ale sám o sebe tvorí príbeh. A tento dokument odhaluje ten príbeh, en život, ktorým si Marvel prešiel za 75 rokov svojej existencie. Parádny dokument. 90% - 5* ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej dokument o světě, kterej tak žerete. Už jenom ty počátky v komiksech, v jakým pořadí se to dostávalo do světa. Jak vznikaly jednotlivý postavy. Jak bohužel došlo k prodeji Spider-mana, F4 a X-menů. Až po přechod na filmový plátna. Ten svět je tak obrovskej, že když si vememe, že teprv v roce 2008 to začlo na plátně, tak se máme pořád na co těšit. Navíc do toho přidávaj i ty seriály, díky kterejm sme pořád v obraze a nemusíme čekat rok na novej film. Po tomhle mam okamžitě chuť schánět komiksy. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že jsem velký fanoušek MARVELu, takže už jen obsahem je pro mě dokument atraktivní, ale nemůžu se ubránit dojmu, že se MARVEL chtěl ukázat až v moc pozitivním světle a tak vynechal některé své přešlepy. Na druhou stranu ale chápu vypuštění Spider-mana či X-menů. Ukázky z blížících se projektů potěšily a Emily VanCamp dokázala dokumentem krásně provést. Ke konci byl možná až zbytečně moc zkratkovitý, takže bych si ještě nějakou čtvrhodinku nechal líbit. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to plné skvělých informací, ale jen těch dobrých, neboť Marvel je dokonalý a nemá jedinou chybu, že... Ne, opravdu, mě se to líbilo, mluvili tam samí zasvěcenci. průvodkyně Emily VanCamp byla skvělá (a taky je pěkná), ale obzvláště druhá polovina byla poněkud zkratkovitá, chtělo by to natáhnout na celou hodinu, vsadím se, že by určitě bylo o čem mluvit. Plus tvůrcům za ukázku z Agent Carter, jistě to bude pecka, ale mohli to vydat samostatně (chápu, sledovanost) ale i tak... Stan Lee je Bůh (ten chlap psal každý číslo každý série!!!), Joe Quesada minimálně polobůh a všichni co tam byli i nebyli jsou prostě velcí týpci. Marvel mi opět (pokollikáté už?) dokázal, že je to komiksová jednička, ne nějaké DC a tenhle dokument o jejich historii rozhodně stojí za pozornost. Jedinou chybičkou je opravdu jen ta délka, jinak ale nemám, co bych vytknul, prostě krása. 100%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak mně to přišlo jako dosti povrchní, především ale výrazně "reklamní" a vychvalující poohlédnutí za historií Marvelu. Samozřejmě, protože už o ní už něco málo vím, uvítal bych trochu hlubší záběr. Takto vysílané (místo jedné z epizod Agents of S.H.I.E.L.D.) se prostě účelově chtěli co nejrychleji dostat k mimořádně úspěšné filmové tvorbě a poplácat se po ramenech. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, Marvel opět ukázal, že umí. Asi nikdy jsem u dokumentu neslyšel tak dobrou hudbu, prostě když něco točej, tak to točej pořádně. Stan Lee je frajer, konečně pořádně vím, co je zač! ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Pro mně docela zklamání. Kdejakej dokument o hovně, má 4 díly po hodině a půl, a nesledovanější společnost za posledních dejme tomu 5 let, udělá k 75 výročí sjetinu o 40 minutách, kde ještě navíc třetinu stopáže zabírají ukázky z filmů které už všichni dávno viděly ( Iron-man, Avengers, Hulk, Thor, první Kapitán Amerika ) ?? No pardon, ale čekal jsem víc. -- Informativní hodnota byla dobrá, protože do teď jsem nevěděl, že Stan Lee na tom nedělá sám, ale že na tom všem dělá spousta dalších lidí. Vzhledem k tomu že se všude mluví jen o Leem, mně to i zaráží. Taky mě hodně dostalo zjištění že kolem roku 2000 se společnost málem dostala do bankrotu. Je to až zrážející. A na to navazuje další výtka. Vůbec nevysvětlily PROČ, k tomu vůbec málem došlo. Vlastně jsem se z celého dokumentu dozvěděl jen pár věcí ( sice zajímavých, ale bylo jich sakra málo ) a to že už se zřejmně natáčí Ant-Man a že vznikne seriál o Peggy Carter. -- Je škoda, že Marvel studio, vzniklo až tak pozdě, když třeba X-Meny už začala dělat jiná společnost. Mohlo to být všechno úplně jinak a tak hrozí z největší pravděpodobností to, že se Avengers a X-meni nikdy nesejdou ve společném filmu. ¤¤¤¤¤ Za dokument bych to považoval spíše jen okrajově. 75 výročí by si zasloužilo větší reklamu. Klidně bych zkousl i několik hodin. Marvel je na takovou délku dost velký fenomén. U mně to má za slabší 3 hvězdy. ( pokud bude odkaz fungovat, tak ke shlédnutí zde : KLIK ) ()

hynn3k 

všechny recenze uživatele

Třeba se pořádného dokumentu, který nebude zkratkovitý a pořádně zdokumentuje všechno důležité, dočkám za dalších 25 let. ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Také... meh. Ako natocené je to brilantne. Inak je to o ničom. Marvel si honí ego nad svojimi filmami a zo skutočnej histórie vydavateľstva sa nedozvieme nič. Ani slovo o niektorých eventoch alebo zásadných číslach. Alebo prečo je to vlastne celé úspešné. Ale ma to len 45 min, možno pre to. Inak je to nádherná agitka, až mám chuť si založiť komiksové vydavateľstvo... ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ještě neviděli jakýkoliv jiný dokument o historii komiksu, potažmo patříte mezi nekritické marveložrouty, přihoďte si hvězdu, respektive dvě. Když ale dokument srovnám s výročním kouskem od DC, nemůžu se ubránit dojmu, že informativní hodnota je upozaděna ve prospěch egoistického proma, což je opravdu škoda. V internetovém měření penisů nestraním ani jednomu vydavatelství a raduju se z úspěchu obou, tady ale Marvel okázale kašle na detailnější pohled do své historie a místo legend dává více prostoru tisíckrát viděnému materiálu. Jedna hvězda za sympatickou slezinu mluvících hlav a druhá za obě agentky, mezi komiksovými dokumenty se ale jedná o nepodstatnou jednohubku. ()

BettyAki 

všechny recenze uživatele

Perfektní průvodce historií světa Marvel Comics. Škoda. Do pěti hvězdiček chybí jen délka. Do čtyřiceti pěti minut nejde obsáhnout všechno. Mohli to víc rozvést a přidat více zajímavostí... Alena časové omezení je to opravdu geniální! ()

MatoPalkes 

všechny recenze uživatele

Marvelovská onania ale keďže pozerám len filmy a nečítam komiksy a jediný koho poznám je Stan Lee tak som sa aspoň dozvedel nejaké nové veci. ()

Reklama

Reklama