Reklama

Reklama

Kučibiru ni uta o

  • Japonsko くちびるに歌を (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kašiwagiri Juri je geniální pianistka a učitelka na poloviční úvazek v Tokiu. Když její bývalá kolegyně Haruko jde na mateřskou dovolenou, požádá Juri, aby za ni vzala práci ve sboru na základní škole na ostrově Goró v prefektuře Nagasaki. Když na místo přijíždí, první úkol, který dětem zadá, je, aby napsaly dopis těm, kterými podle nich mají být za 15 let. (Zíza)

(více)

Recenze (5)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Pěkné, opravdu moc pěkné, asi každý se sklonem k hudbě a kdo rád děti musí být s tímto snímkem spokojen. Když jednoho dne do školy za těhotnou učitelku nastoupí jako náhrada její bývalá spolužačka, začnou se dít věci. Předně nastane radikální změna v dosud čistě dívčím dětském sboru, jelikož se mladíci při pohledu na půvabnou náhradnici vypočítavě ke sboru přihlásí. Jenže paní učitelka z počátku nejeví o žáky a sbor skoro žádný zájem na rozdíl od té předchozí. Film postupně rozkrývá všechny okolnosti a ukazuje, že mnozí si ze svého života nesou mnohé bolístky a nepochopení, včetně samotné paní učitelky. Ale i přes nějaké ty vážnější záležitosti působí snímek pohodovým dojmem a mnohokrát vám vykouzlí úsměv na tváři. Za objev tohoto filmu vlastně vděčím animáči Karafuru a jeho OST, tam právě zazní závěrečný song tohoto filmu a ten mne velmi zaujal. Nutno dodat, že zde v místním provedení zní neskutečně působivě a text opravdu chytne za srdce. To samé pak platí i pro hromadný zpěv pro autismem postiženého chlapce. A že si v titulcích ještě užijeme ústřední píseň v sólo verzi, to již jen umocňuje celkově pozitivní dojem z celého díla. 87% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle film jen velmi prodloužené a upravená verze videa, na kterém Angela hraje a zpívá studentíkům svou píseň Tegami. Neobejdeme bez slziček, zamyslíme se nad životem, možná vzpomene na to, co jsme dělali v 15, nebo neopak budeme přemýšlet, co budeme dělat za 15 let. Film ze středoškolského prostředí, který určitě dokáže zahřát. Dostaneme pěkné prostředí s písní. Navíc jsem si díky tomuto filmu uvědomila, jak častokrát dokáže postava, kterou ztvární Kiritani Kenta, velmi lubrikačně posunout „maličkosti“ dál a zvednout náladu. Co jsem tak slyšela od jeho kolegů v různých rozhovorech, tak je takový i on sám. Silné 3*. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Viděno 6.3.2015 v kině MOVIX, Ario Kameari, Tokio. Těšila jsem se na tenhle film od první chvíle, co jsem viděla trailer. A jak jsem předvídala, byl to příjemný a svěží snímek, na čemž se částečně podílelo i to, že byl zasazený do prostředí prefektury Nagasaki na jihu Japonska. Hlavně to ale bylo hudbou a celkově příběhem točícím se okolo školního pěveckého sboru a zprvu nepřístupné pianistky, která se na škole stává novou učitelkou. Zkrátka moc hezky podaný příběh spojující hudbou životy několika lidí. Ústřední píseň v podání Angely Aki tomu všemu krásně vévodila. ~(4,2)~ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Miki má cit pre romancu a ukazuje sa to hlavne v tom, ako dávkuje emócie. Zároveň má čuch na dobré príbehy, ktoré si berie z kníh a z mangy. Have a Song on your lips je klasickým filmom v rámci dramaticko - romantického žánru. Neprináša nič nové, ale ani sa o to nesnaží. Len umne prezentuje charaktery, ich emócie a úskalia s ktorými sa musia stretávať. Aj keď je tam dramatických scén dosť, film má skôr optimistické vyznenie a to mu dodáva na príjemnosti a diváckosti. Ja osobne som si príbeh užil. Mám rád tie naivné príbehy, kde aj napriek tragédiám víťazí dobro a optimizmus. Je to plné pekných detailov a pekných postáv. A taká tá izolácia na ostrovčeku mimo hlavného mesta, kde sa každý s každým pozná a kde sú vzťahy prepletené až generačným spôsobom, mi vždy príde ako perfektná pôda pre takýto druh príbehov. Na konci je to aj zaslúžene dojemné. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Zase tolik bych to neopěvoval, ale je to příjemné zpestření mezi tou středoškolskou klasikou. Příběh má smysl, není ohraný jak stará deska a opravdu, ten ostrov Goto tomu taky přidal. Lehce katolické zbarvení připomíná lokální dějiny. Jo, a Wakana Aoi měla zůstat v Otome Shinto a zpívat, herecky není fakt nic moc. ()

Reklama

Reklama