Reklama

Reklama

Malé věci

(TV film)
Španělsko, 2014, 2x49 min

Obsahy(1)

Nad zemí vládne člověk, pod zemí to je hmyz, který ovládá zdejší prostředí. Tato stvoření vyvinula pět miliónů pozoruhodných způsobů rození, komunikace, tvoření a lovu. Seznamte se s těmito stvořeními v jejich prostředí - od pastí mravkoleva po způsoby, které používají termiti, aby zajistil chladno ve svých domovech. (Viasat)

Recenze (2)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V díle o pavoucích se divák dozví řadu zajímavostí o těchto členovcích. Představí se zejména ti nejobávanější - palovčík brazilský, jeden z nejjedovatějších pavouků vůbec, koutník jedovatý, zvaný též pavouk houslista dle typické kresby ve tvaru houslí, nebo snovačka známá jako černá vdova - námluvy zde zachycené nedopadnou pro samečka dobře. Sklípkani nejsou tak nebezpeční co se týká kousnutí, ale mají jinou nebezpečnou zbraň. Jejich tělo i končetiny jsou pokryty množstvím chloupků. Když pavouk vycítí nebezpečí, začne třít nohama o zadeček a do vzduchu tyto chloupky uvolní. Jejich vdechnutí může být pro nepřítele (i člověka) nejen nebezpečné, ale přímo fatální. Sklípkan křížící cestu stěhovavým mravencům si díky obranné taktice dokáže zachránit život. Tkát síť je přímo umělecká práce a divák si její zrození může v klidu vychutnat. Pavouci jsou po celém světě a pro správné fungování přírody jsou naprosto nezbytní... ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Svět hmyzu je sám o sobě fascinující. Tento dokument byl takový všeobecný. Hezké záběry, ale úplně do detailu to nejde. Takže koukáte například na mravence, kteří mají přenosné mraveniště, ale jak se jmenují se nedozvíte. Ale chápu, že v tak krátkém čase to ani jinak natočit nelze. Jinak ten co píše  přede mnou, jako, že díl o pavoucích, tak to si asi spletl s jiným filmem. Tady nic takovýho nebylo. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama