Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí a závěrečná část válečné trilogie. Je po válce a opět se zde ironicky ukazuje na různé charaktery vojáků, kteří přežili a opět "v tom umí chodit", aby u Američanů získali pro sebe výhody. Setřásli ze sebe krutost války a podbízejí se vítězům, aby se opět dostali na výsluní a měli aspoň docela malinkou moc nad svými vrstevníky. (Orlau32)

(více)

Recenze (3)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Aj tato tretia cast bola tiez fajn ako predosle diely. Sem tam tiez zaznel nejaky humor a najviac ma pobavili ty mali sopliaci z Hitlerjugendu, aki boli odhodlani bojovat proti Americanom. Tento posledny diel bol pre mna asi najlepsi, aj ked moc nevycnieva oproti predoslym dvom dielom. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je po válce a opět ti, kteří za války "v tom dokázali chodit", převlékli rychle kabát a lezli Američanům do zadku. A opět z toho měli výhody. Protože Američané ve své naivitě věřili každému, kdo uměl aspoň trochu blafnout anglicky. Válka je u konce a u řadových vojáků nikdo nezkoumal jak se choval za války. Hlavně, že přežili. Tak to, bohužel, bylo. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jednotka 08/15 pro mě byla pokusem o zmapování německé produkce 50. let a její snahy o vyrovnávání se s 2. světovou válkou a nacismem. Bohužel, druhý Most, a tím mám na mysli vynikající německé válečné drama z roku 1959, se nekoná. Pokud tehdejší německá produkce vypadá takhle, pak je asi jen dobře, že tamní produkci vytlačily americké bijáky, protože průměrný hollywoodský produkt oné éry je profesionálnější a divácky akceptovatelnější. Viděl jsem jen poslední díl trilogie a je možné, že tím pádem mi některé vzájemné vazby a situace mohly být méně pochopitelné, ale spíš se jedná o scénáristický zmetek s problematickým herectvím řady postav, které především na ženské straně sklouzávají k ryzímu ochotničení. Je patrná snaha vojáky maximálně zlidštit a vinu za válečné zločiny redukovat na excesy jednotlivců a NSDAP. Celkový dojem: 20 %. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama