Reklama

Reklama

Na doraz

  • Česko Zběsilý únos (více)
Trailer 1

Pohodový den v parku se rázem změní v peklo, když Karla (Halle Berry) při telefonování na vteřinu spustí svého šestiletého syna z očí a vzápětí vidí, jak jej dva cizí muži vlečou do auta. Bez jakékoliv pomoci a s téměř prázdnou nádrží vyráží za únosci a musí se spolehnout jen na vlastní instinkty, jestli chce svého syna ještě někdy vidět. Riskuje všechno a nezastaví se před ničím! (Bohemia MP)

(více)

Recenze (198)

POMO 

všechny recenze uživatele

Parádna dávka non-stop napätia a neopozeraných žánrových situácií, ktorú degradujú iba patetické hlášky, nehodné špičkového thrilleru. Napriek tomu dávam štvrtú hviezdu, za tú high-octane jazdu a presnú Halle. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bobule je e-miminovsky odpudivý typ správňacké hysterické matky, jež by svého rádoby lozkokošňouškého malého negra nejraději veřejně ulavjuovala xmrti. Což ale evidentně nemusí být vždy na škodu. Pokud jí na její mohutně poslintanou a přehnaně vyobjímanou obsesi někdo sáhne, změní se v rozzuřenou barakundu a komando dojnici, transformuje jindy sračkovitý a zoufale poruchový rodinný minivan od Chrajzleru v nezničitelný tank s doživotní zárukou mobility a bezednou nádrží, přičemž pouze za pomoci kompulzivního mateřského pudu vyhladí mezinárodní gang překupníků s rozmazlenými potraty. Jednoduchá až hloupá kravinka, která však od samého začátku kulantně odsejpá, a pokud člověk vypne indikátor nepravděpodobných kokotin, docela se i zabaví a nestihne moc zlobit. Zvláštní poklonu si rozhodně zaslouží Bobulin balzamovač, který pomalu plesnivějící padesátku napustil formaldehydem tak dokonale, že vypadá na pětatřicet, a než by jí jeden zkontroloval občanku nebo hrábnul na rybu, klidně by se po ní i gerontofilně sápal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $30,656,399Tržby Celosvetovo $33,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Možne nie úplne originálne, Halle Berry už mala podobnú vyhrotenú motiváciu v Tiesňovej linke ale dobre, je to zručne zrežírované, má to slušnú dávku napätia, zápalu, stále sa niečo deje. Samozrejme že záver je taký klasický heroický, čo už ale na ten priemer si to vystačí. /60%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi honičky v autech, kdy se rychlost zvyšuje ze 40 na 60. Docela napínavý film, ale párkrát bych Halle Berry praštil mezi oči, protože měla tolik příležitostí honičku ukončit a neudělala to. Chápu, .... 94 minut. Ale zvedalo mne to z gauče... :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průměrný hloupoučký Thriller s naštvanou a odhodlanou Halle Berry. Film má naštěstí slušné tempo, slizské záporáky a na 90 minut hezky zabaví, takže jako nenáročná jednohubka v nudný večer v pohodě Kidnap obstojí, ale mohlo to být lepší. The Call bylo 2x výše.60% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Objektivně by to bylo spíš za tři, ale ten film prakticky nezastaví, Halle Berry baví i jako hysterická matka (a to je co říct) a byť je ta honička místy dost divně nastříhaná, pořád to má nádech reality. Takže mě to ve výsledku překvapivě bavilo víc, než byste u takové filmu na první pohled hádali. 7/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Frčelo to, vůbec žádná nuda se nekonala a na nějaké chybky zhluboka kašlu. Je to krásně vymazlená trojka. Halle byla nejen neporazitelná mamina, ale i senzačně rozjetá jak fyzicky, tak duševně...jen je škoda autíček i když ta jízda byla parádní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Copak to nikdo nevidí? Prosím, ať si toho někdo všimne." Čeho? Vyhazovaného nářadí z auta, dítěte s nožem pod krkem, tlusťošky vyhozené za jízdy z auta nebo poldy rozdrceného dvěma auty? Normálně by si toho patrně někdo všiml, ale to by Karla nemohla hoďku a půl ukazovat do kamery oba výrazy své tváře - vyplašený a odhodlaný. Mě tedy moc nebavil ani jeden z nich, ale liknavost americké policie mě zaujala. Pověsili fotku na nástěnku a do vysílačky zahlásili, že se asi ztratilo dítě. To u nás by policie neprodleně sepsala tunu papírů, zatvářila by se účastně, po týdnu by případ přidělila nějakému aktuálnímu dovolenkáři a pak by tradičně čekala na zázrak. Tak se to má dělat. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Podobně jednoduše a potenciálně intenzivně postavené filmy mám rád, obzvlášť pak road thrillery. Obyčejná mamina Halle Berry se většinu času zabejčeně řítí v autě po okrajových částech města za únosci svého syna (přičemž je kdykoli může ztratit a taky je párkrát ztratí) a protože se to odehrává během pár hodin, působí to dojmem reálného času. Premisu rodiče zachraňujícího uneseného potomka sice nedávno veleúspěšně oprášil Liam Neeson, ale film má mnohem blíž ke staršímu Únosu s Kurtem Russellem, protože se taky odehrává on the road a hrdiny jsou civilové, nikoli profíci a stojí tu městští lidé proti redneckům. Berryina postava tak nenabízí efektní a efektivní špionské know how, ale pouze zabejčenost, důvtip a hrozivou osamělost svobodné matky, jíž kdosi unáší dítě. Což není postava, která by vše řešila s chladným rozmyslem a odstupem diváka, takže jí klidně prominu, že třeba nesebrala tomu havarovanému poldovi pistoli. Horší je to s celkovou nenápaditostí scénáře, který v druhé polovině upadá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Louisianské white trash duo, co má dohromady 5 zubů a jednu červenou kšiltovku, evidentně netuší, že se nemá vstupovat mezi Mámu Nazgûla a jeho kudrnatou kořist! Hale Berry, kterou tvůrci přepínají ovladačem do pozic vyděšená a nasraná a k tomu ji vybavili samomluvou, abychom s jistotou pochopili, co si zrovna myslí, se opravdu snaží. Dokonce se během té náročné honičky párkrát staví v autoklempířství, nenápadně odmontuje vystřelené airbagy či udělá kus práce za opravdové detektivy Harta s Cohlem! Prostě ten typ mámy, co zastaví holýma rukama odbržděný náklaďák. A Prieto, bezradně civící do scénáře, jí do toho hází vidle.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takový bratránek poměrně povedeného pár let starého thrilleru the Call. Na to, že je Halle Berry přes pade, tak furt vypadá dobře...a pořád má pěknou smůlu. Musím však přiznat, že v první půlhodině jsem se poměrně dost nudil, ta jedna velká automobilová honička mi připadala poměrně bezkrevná a celkem jsem litoval, že jsem si pustil zrovna tohle, když mám tolik restů. Ovšem v druhé půlce se to celé překlene do atmosférického nočního slasheru, kde je cítit i nějaké to napětí a hned jsem se bavil o nějaký řád více. Dřív jsem měl možná nižší požadavky a tenhle thriller by mi možná stačil ke spokojenosti, ale jelikož je takových spousta a mnohdy líp natočených, tak tento Únos s klidným srdcem doporučit nemohu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Halle Berry si už podobnou pozici před časem vyzkoušela (Tísňová linka) a vůbec to nedopadlo zle. Teď se nás nejprve pokouší rozněžnit domácím videem se svým synkem, následně coby servírka ukáže, jak neumí nosit talíře, aby se právě s šestiletým potomkem vydala do městského parku. A brzy si zkusí sprint vedle rozjetého auta, ve kterém kluka unášejí. A zápletka je tady. Navíc na vysoké měsíční výdaje kdysi oscarové star je potřeba vydělávat. Takže vyzkoušíme několik zoufalých/naštvaných grimas před zrcadlem a jdeme na to. Brzy z ní bude hrdinka v nezničitelném tanku na čtyřech kolách, protože tady jde o organizovanou skupinu unášející malé caparty. Je to jednoduché, místy napínavé, slušné tempo i své momenty to má, navíc nejdeme na Shakespearea, takže tenhle lehký nadprůměr uspokojí. Na lepší tři hvězdy.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tá Halle Berry čo?? ;) kruhy, nekruhy pod očami, tej by sme stále vedeli dať "poza uši". Ja len dúfam, že jej inteligencia nie je na rovnakej úrovni, ako Luisa Prieta, ktorý sa v mojich očiach týmto márnym pokusom pomerne solídne strápnil. Keby sa stále niečo nedialo, vďaka čomu si snímok udržuje solídne tempo, zrejme len ťažko by som sa dokopal k dvom hviezdam. Už dávno som nevidel nejakú hereckú hviezdu v takejto zlátanine. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Supr, velmi spokojen s aktuální kondicí a herectvím paní Berryové.. Luxusní likvidace únosců vlastního dítěte azáchrana dalších..! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekná naháňačka, kde sa vlastne ani moc nemožne stažovať, že sa tu nič nedeje. Chcelo by to lepšiu atmosféru a napätie, ale vlastne ma to bavilo aj tak. Je to krátke, priamočiare a okrem Halle Berry to má čím zaujať. 60% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chrysler vrsus Volvo. Hádejte kdo to dá víc? :-). Tenhle film mi vpodstatě dal co jsem očekával. Chvilkami to bylo i napínavé, chvilkami to nemělo moc logiku. Např. hned v úvodu kdy Berry skočí do svého vanu a chopí se pronásledování svého synka poctivě objede trávník, který je mezi již rozjetými únosci na hlavní silnici a místem, kde parkuje. Poté dá přednost několika autům než dá motoru pořádně napít. Já tedy nevím, ale já bych to střihl rovnou k nim... A je tam toho více. Když jí bouchne airbag do obličeje, chvilku mžourá, vysmrkne krvavý šlem z nosu, zařadí a jede dál... Osobně jsem naštěstí tu čest neměl, ale známé nedal takhle jednou přednost borec z vedlejší ulice a trefil je do boku. Neměli obrněnec jako Berry v tomto filmu, ale auto je ochránilo a hlavně airbagy včetně těch bočních. Osádce auta se nic nestalo. Ale ještě 10 dní vypadala, jako teď ten statečný člověk, co se v Dubí zastal paní na plovárně a vzala si ho do parády na férovku sedmička Rómes. Sotva lezla a že by po tomto měla sílu někoho pronásledovat dost pochybuji... No ale tohle je film, že. Partička gangsterů byla správně odporná, hlavně panička. Oceňuji, že se nezapomnělo na odřeniny loktů ! Líbila se mi i ta cesta po Státech po všech těch mostech a dálnicích. Závěr byl už dost přitažený za vlasy, kdy reportér sděluje že probíhá zatýkání v Londýně, Paříži a dokonce v Saúdské Arábii! A to ve chvíli kdy první policejní vozy sotva dorazily na místo... Ale což, koukat se na to dalo, tak dávám za 3 nahrané zvukové záznamy na dětskou vysílačku. * * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tempo má Kidnap slušné, napětí také, ale chybí mu větší nápad a občas logika. Divák nesmí přemýšlet, ale užít si jízdu. Podobný The Call s Halle Berry byl o stupeň lepší. Přesto se však jedná o stravitelný thriller. 6/10 =67% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Rozvedená matka Karla Dyson (Halle Berry) tráví odpoledne se svým synem v zábavním parku. Během telefonického hovoru se jí Frankie ztratí z dohledu a zjištuje, že ho neznámá žena vleče do zeleného auta. Karla se vydává na okamžité pronásledování únosců... Problém filmu je, že se příběh dostane do určitého komfortního tempa a v tom zůstává po celou dobu od začátku do konce. Hlavní hrdinka také dost často nesmyslně ohrozí životy nevinných lidí např. policista na motorce. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Náhodou mi to přišlo dost zábavné, nenudil jsem se. Zkritizovat se jedině dá tak trochu hloupoučké pojetí filmu + závěr byl už dost přemrštěný, napětí ubylo apod. Ale furt se nejedná o nějak výrazné zápory. Ty 4* dávám zaslouženě. První 2/3 snímku jsou relativně napínavé. Naháněčky jsou intenzivní, sice ne tak zručně natočeny, ale stále super. Halle Berry je v pohodě, svojí roli si užívá, stejně jako malý chlapec či ti dva únosci. Ta tlustá svině se povedla, byla mi nepříjemná, přál jsem jí hnusnou smrt a taky, že se stalo – byla utopena!!!!! ;) Nicméně, až tak hloupý film jak tu někteří píší, to není, na hranici snesitelnosti to rozhodně je. Dějově to není nic nového a nápaditého, ale já se bavil od začátku do konce a to se počítá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hrdinná čoko padesátka bravurně křižuje silnice, po přechodu na přechodu sráží v rámci anti-BESIPU blond chodkyně a pouští se do nerovného pronásledování odpudivého páru únosců, jimž vehementně touží vyrvat ze spárů svého malého synka. A má s tím i nemalé zkušenosti, vždyť už v roce 2013 v thrilleru "Tísňová linka" také podstoupila únos, i když v poněkud jinak koncipované roli. To byl tedy nervák. Režisér nepříliš zvučného jména, Luis Prieto, vylouhoval z nijak extra objevného námětu napínavou jízdu, která prakticky končí až se závěrečnými titulky. A Halle Berry zná dokonalý recept, jak oživit svoji upadající kariéru. Jednoduše si pod záštitou své produkce vyprodukuje svoji sólo vybíjenou, kde uplatní svůj cit pro nesmírně emotivní herectví, ze všech herectví to nejemotivnější. Pláče, křičí, dusí se Jirkou Strachem, hází zoufalé pohledy. S jejím hereckým projevem nevyvstal problém, dobrá tahounka. Ale až uvidíte únoskyni Chris McGinn, ne, opravdu to není chlap, i když to jméno tak zní, tak vám "vypumpování studny" nad babiznami ze Souboje titánů bude připadat nevyhnutelné. V tu chvíli ještě přehodnotíte, jestli jste neměli procvičit pravačku nad Martinou Navrátilovou zamlada, v Jitce Zelenkové spatříte sexbombu a Karel Effa vám přijde jako krasavec. Celý film má spád, grády i invenci. Jasně, napětí postupně poleví, hlavně v závěru na farmě už to zdaleka nebylo ono, ovšem nebylo za poslední dobu moc filmů, které byly napínavé z 80%. Nápad neangažovat do celého pronásledování policii, jen tak na okraj ji informovat i cestující kolem, mně přišel hodně nevšední. Směle můžu napsat, že až originálně si s tím tvůrci poradili. Jak má film neupadající tempo, tak se dá přehlédnout i nějaký ten lapsus. Mě to nerušilo, ovšem matky v parcích pozor, při telefonování se neobracejte ke svým ratolestem zády. Už budete vědět, co to stálo Halle. Halle Berry prokázala, že je poslední dobou neprávem přehlíženou herečkou. Když zapne, umí hrát přesvědčivěji než její "vrstevnice" Sandra Bullock a Salma Hayek. Tenhle film se dá tedy vnímat jako jakýsi její comeback. Hodně dobrý comeback. 10/10 ()

Související novinky

John Wick a Halle Berry?

John Wick a Halle Berry?

28.04.2018

Chad Stahelski natočí po dvou dílech Johna Wicka i trojku. Jak asi víte, titulní hrdina se v ní utká s nejlepšími zabijáky světa, kteří touží po vypsané odměně 14 milionů dolarů. To všechno v… (více)

Reklama

Reklama