Reklama

Reklama

Bugarach

(festivalový název)
  • Česko Bugarach (festivalový název) (více)
Španělsko / Německo / Velká Británie / USA / Francie, 2014, 91 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dávná mayská legenda o konci světa probouzí k životu ospalé městečko Bugarach v jižní Francii. Aura posvátnosti odedávna obklopovala stejnojmenný kopec nad městem. S blížícím se datem 21. prosince 2012 se ale začne masově šířit zpráva o tom, že apokalypsu přežije jen 194 obyvatel Bugarachu. Do vesnice začínají přijíždět ti, kteří se chtějí zachránit, a Bugarach se stává jevištěm absurdních příběhů. Místní malý kouzelník se připravuje na své největší představení, novodobí hippies si staví tábory na úpatí hory, kopec se mění v místo tajemných rituálů. A novináři číhající na každém rohu rozdmýchávají masovou hysterii... (Jeden svět)

(více)

Recenze (3)

charlosina 

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně bylo? O místě, které má tajemnou moc? O vlivu médií na chod společnosti? O umění vytřískat peníze z kdejaké banality? O moci slova, jen tak ledabyle utroušeného, které pohne následujícími událostmi a změní život obyvatel jedné malé vesničky? O fanatizmu? O zoufalé snaze přežít? O touze se zviditelnit? // Bugarach. Místo, o němž je několik dokumentů. Tenhle je z těch slabších. Ostatní jsou alespoň vtipné. ()

Mello 

všechny recenze uživatele

U mě poněkud kontroverzní snímek, klade otázku do jaké míry jde ještě o dokumentární film. Jde o dokument přestože chování lidí není autentické a je dost ovlivňováno režisérem? ()

Jacques1 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nabídne živoucí mimozemšťany, opravdovou magii, hippies, národní gardu, hromadné sebevraždy a samozřejmě konec světa. To vše v remaku Spielbergových "Blízkých setkání třetího druhu", o který se pokouší skutečnost a starosta malé francouzské vesničky. ()

Reklama

Reklama