Reklama

Reklama

Hangar 10

  • Velká Británie The Rendlesham UFO Incident

Obsahy(1)

Partia troch priateľov hľadajúcich dôkazy o mimozemskej civilizácii a jej aktivitách na Zemi prichádza do oblasti, kde bol pred niekoľkými desaťročiami zaznamenaný zvukový dôkaz o existencii U.F.O. (*CARNIFEX*)

Recenze (34)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kombinace Found footage a UFO je pro mne přímo vražedná, jelikož mi ani jedno z toho není vůbec po chuti. Na UFO nevěřím a co se týká filmů ala Záhada Blair Witch, tak to je kapitola sama o sobě – na ty jsem vyloženě alergický. Prvních cca 60. minut bylo vyloženým utrpením a to jsem se snažil alespoň trochu najít na tom naservírovaném paskvilu nějaká pozitiva. Scénář a samotné dialogy – jedna velká katastrofa, až moc se to podobalo mnou nenáviděné The Blair Witch Project (už jsem jen čekal, kdy někomu začnou téct šušně z nosu a místo panenek z roští tu poletovali barevné světýlka).   Ústřední trojice mi byla krajně nesympatická (hlavně oba pánové), ani jsem jim to jejich chování a vystrašení moc nevěřil – pro jejich až ochotnický způsob (ne)herectví. Kamera a kvalita obrazu otřesná, no ještě že ta krajina alespoň působila dost ponuře. Posledních dvacet minut se to alespoň trošku zlepšilo. Pár náznaků zajímavé atmosféry a napětí by se tu našlo, finále taky nebylo vyloženě špatné. Bohužel chaotický střih a opravdu špatná práce kameramana mi prostě nedovolovali si to více užít ani po druhém pivku.   Hangar 10 tak řadím k těm vůbec nejslabším found footage, které jsem zatím viděl.20% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Trojica hľadačov zlata sa zamotá v oblasti známej UFO incidentom, kde postupne zisťujú, že si svoje mimozemské stretnutie možno odbijú aj oni. Found footage horory s mimozemskou tematikou tu už boli; lepšie i horšie než tento, ktorý však nad nimi nijak nevyčnieva. Má ale zaujímavú oblasť, celkom sympatické zábery, hustnúcu atmosféru, obstojne spracovanú alien tematiku a nejaký ten zvrat, čo postačuje na to, že pre mňa nie je stratou času. Ale aby bol dojem z neho lepší, tak by nemusel byť taký chaotický a tradičné problémy FF spracovania by mohol držať viac na uzde. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Najprv tu mame nevýrazné a nezaujímavé postavy.Niektoré dialógy a aj správanie postáv boli dosť priblbé.Tento film má pár atmosferických momentov noc,les,vôkol samé zvuky a partia dosť znepokojených mladých ľudí.Ešte scéna z vrtuľníkom mala atmosferický drive.Ale to je asi tak všetko,lebo pozerať sa na partiu,ktorá jeden druhému nadáva alebo obviňuje. Alebo kamera čo viac neukáže ako ukáže.A pozerať sa na pár svetielok na oblohe je dozaista nuda.Ale aspoň reflektory v tomto filme boli využité na 100%..Má to dobrý nápad ale film padá na gýčovitosti a riadnemu o pozeraniu,lebo podobných filmov je veľa. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Found footage je žánr, který je naprosto vyhořelý, ale rozhodně není mrtvý. A to ani ve Velké Británii. Bohužel jsem čekal, že na ostrovech budou trochu originální a pokusí se natočit found footage, které něčím vynikne. Naprosto se na to vykašlali a natočili neinovativní roztřesenou věc, která si myslí, že posté bude děsit diváky naprosto stejnými záběry, které jsou pro žánr tolik typické. Inovace očividně bolí, a tak se jí found footage žánr vyhýbá jak čert kříži. Je otázkou, zda je vůbec invence možná. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hm, bál jsem se toho, jaké to bude a bál jsem se oprávněně. Naprosto klasické found footage, ve kterém pobíhá parta kamarádů, něco hledá (tady hledají nějaké kovy v poli, až později začnou hledat UFO) pobíhá lesem ve dne v noci, pak se dostane kamsi do základny a tam pobíhá ve tmě, sem tam někoho unese UFO. Toť k ději všechno, co a proč se jako vždycky nedozvíme, i když na konci je cosi naznačené, ale nevedou k tomu vodítka, tak těžko říct, jestli to tak je nebo ne. Postav takový found footage průměr, nelezou na nervy, ale člověk si k nim žádný vztah nevybuduje. A jak píše CARNIFEX, většinu filmu, toť 60 minut, se vůbec nic neděje, jenom jednou autem, chodí po poli s detektorem kovu, pak pobíhají po lese a nic víc, takže to člověk může s klidným svědomím přeskočit. Na druhou stranu ale musím ocenit, že na found footage se kamera moc neklepe a že tu je i něco zřetelně vidět (nechápu ty lidi, kteří si prve stěžují, že ve found footage ty monstra či co tam je není vůbec vidět a když to v jiném found footage je zřetelně vidět, tak si stěžují, že to vypadá chabě - je to found footage, snad nejlevnější možnost, jak natočit film, tak co kruci chcete? Vyberte si, jestli vám sedí víc první nebo druhý, nebo se na found footage nedívejte a nekoukejte na to - navíc tady mi ty efekty přišli celkem ok). Za to vše ta 1* bude, víc fakt ne. Je to další naprosto zbytečný horor. 1* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Výroba filmu prebiehala tri a pol roka. Dva roky sa natáčalo na mieste v Rendlesham Forest. (Arsenal83)

Reklama

Reklama