Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Není kouře bez ohýnku (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Moving Finger (více)

Obsahy(1)

Městečko Lymstock skrývá mnohá ostudná tajemství, ale když Mona Symmingtonová spáchá sebevraždu, věří slečna Marplová, že jde o víc, než o jeden ojedinělý případ. (Viasat)

Recenze (45)

Ponds 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl Slečny Marplové. A ano, může za to z velké části obsazení, krásná Talulah Riley a neuvěřitelně sympatický James D'Arcy. Sama Marplová tu hraje trochu druhé housle, ale do děje to zapadá perfektně.  Právě tohle zpracování může za to, že jsem začala sbírat příběhy se slečnou Marplovou, a ano, začala jsem touto knihou. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto je Tom Shankland a ako to, že sa o ňom nehovorí častejšie?!? Spracovanie Niet dymu bez ohňa nielenže nemá chybu, ale je aj originálne a nápadité, svieže a zároveň plne zachováva ducha predlohy. Atraktívny vizuál ide ruku v ruke so skvelým hereckým castom - Jamesa D Arcyho som si zamiloval, Emilia Fox bola neskutočne zábavná a menšiu úlohu dostala aj talentovaná Talulah Riley. Tajomná krásna neznáma v osobe Kelly Brook bola taktiež veľkým plusom do kolónky kladov. Je nutné dodať, že značná pôsobivosť samotnej predlohy vyšla tvorcom v ústrety, ale jedinečný štýl a nadhľad, to už možno pripočítať k dobru tvorcom tohto filmu. Spolu s Refnovou Nemesis, Hotelom Bertram a Vlakom z Paddingtonu asi najlepšia marplovka. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce nadprůměrná slečna Ovečka. Škoda toho nepravděpodobného vztahu Jerryho a Megan, ten konec byl úplně otřesný, červená knihovna hadra. Po detektivní stránce asi není co vytknout. Všechno bylo nebývale jasné a nekomplikované. Indícií 'kdo' a 'proč' bylo roztroušeno opravdu dost. Méně už 'jak', ale kdo by se s tím trápil, když to za nás kudrnatá babča rozlouskne. I když tentokrát byla jen takovou šedou eminencí, skoro až ve vedlejší roli, ale nevadilo to. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní ňamka. Slečna Marplová je v podání Geraldine McEwan naprosto rozkošná, a nejlepší ze všech představitelek. Navíc je to plné kvalitních Britských herců, má to krásné kostýmy a samozřejmě zajímavé zápletky děsivých vražd, které může divák společně s postavami řešit. Je to taková holčičí záležitost, ale já to mám moc ráda. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Túto časť som videla ako prvú a povedala som si: wau! Až neskôr som prišla na to, že práve táto časť je svetlou výnimkou v porovnaní s ostatnými. Totiž so slečnou Marplovou mám problém práve pre slečnu Marplovú. (aby ste mi rozumeli: nemám problém s Geraldine McEwan - tá je skvelá, ale s uletenou postavou, ktorú stvárňuje) A v tejto epizóde sa takpovediac iba kde tu mihne, inak je celý príbeh vystavaný na hlavných hrdinoch. Navyše je komediálne ladený s istou dávkou nadhľadu, čo v iných častiach chýba. Nehovoriac o tom, že James D´Arcy je neodolateľný! ;) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného detektivního románu Agathy Christie. (Terva)

Reklama

Reklama