Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 1 (2004) (série)


Mrtvola v knihovně (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Body in the Library (více)

Obsahy(1)

Překvapení mohou být různá. Příjemná - to když třeba zdědíte po tetičce, o jejíž existenci jste dosud neměli ani tušení, milion dolarů, a ta druhá. Překvapení, které čekalo jednoho rána na pána a paní Bantryovy, majitele honosného venkovského sídla Gossington Hall, bylo jednoznačně z rodu těch druhých. Za jiných okolností by ta půvabná mladá blondýna, kterou nečekaně objevili ve své knihovně, mohla jistě být vítanou ozdobou některého jejich večírku či společenské párty. Ve stavu, v jakém se s ní však teď mají možnost seznámit, se o jejím podobném využití do budoucna dá s úspěchem pochybovat. Zato ovšem její přítomnost navozuje spoustu otázek. Kdo to vůbec je? Jak a proč se ocitla právě zde? A - v neposlední řadě - kdo se postaral o to, že vypadá tak, jak vypadá? Dolly Bantryová zná jediného člověka, o němž věří, že bude schopen všechny tyto záhady objasnit... (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

Macik 

všechny recenze uživatele

Naprosto imbecilní režisér který tento předlohu po*ral jak mohl!!!Pane bože ani nevím,byla to komedie nebo detektivka??Na mísení žánrů jsem si po chvíli zvykl ale ne na plytkou režii a spejblovsky vypadající hlavní představitelku která hrála v každým záběru úplně jinak! Je to smutné,ale horší adaptaci jsem zatím neviděl a doufám že ani neuvidím.. total bez atmosféry.. hau ()

shereen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobry pribeh utopeny v naprosto zbytecnych zaberech, zbytecnych postavach, ktere tvori neprehledny dav a otresny casting nekolika vedlejsich figur. Zacala jsem se nudit v polovine a dokoukala jsem jen proto, abych zjistila jak to vlastne vsechno bylo. Kdyz to srovnam s jakymkoli Poirotem, je to o dve tridy jinde. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mě je tenhle díl trochu speciálnější, kvůli Jacku Davenportovi. Vlastně i skrze něj jsem se k téhle detektivce dostala. A co můžu říct? Agatha Christie, knižně, i vkusně zfilmovaná, je moje slabé místo. Zábavná zápletka, ty úžasný kostýmy, špičkoví herci, vůně něčeho krásného a zároveň zkaženého, láska a vražda. A samozřejmě nechybí filmová chuť Anglie. Slečna Marplová je pro mě něco jako sladká čokoládová pralinka, nikdy neodolám... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa postáv v zložitých vzťahoch a celkom nepravdepodobné realizovanie vraždy. No ale taká už je Agatha Christie. Záver je veľmi dobrý, ale ide len o posledných pätnásť minút, zdĺhavý zvyšok som musel pretrpieť. Škoda, že sa tvorcovia nevedia držať pri zemi a natáčať päťdesiatminútové svižné kriminálky. –––– Mali ste šťastie? – To nie je šťastie, ale roky skúseností. ()

Sekero 

všechny recenze uživatele

Druhá nejznámější postava Agathy Christie Slečna Marplová v akci. Šílená motanice(snaha o linii v knižní předloze), jejíž bryskní vyřešení přinese postarší, né příliš sexy panna nad hrobem alias Slečna Marplová! Právě Márplová, (tak o třicet let starší než Hercul Poirot) na rozdíl od jejich senilních vrstevníků a vyšetřovatelů od policie, chytře až neskutečně bravurně myslí a dává si všechno do důležitých souvislostí vždy na pravém místě. Za některé podařené dialogy hvězdička navrch. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu na krátkou chvíli zazní tango Karla Vacka "Cikánka". (L_O_U_S)

Reklama

Reklama