Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Cukání v palci (S02E03)

(epizoda)
  • Velká Británie By the Pricking of My Thumbs (více)

Obsahy(1)

Tommy a Tuppence navštíví svou tetu v domově důchodců. Tuppence je otřesena podivným chováním personálu a obyvatel, a když se doslechne o smrti tety Ady, požádá slečnu Marplovou o pomoc. (Viasat)

Recenze (35)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ACHTUNG - SPOILERS! Začátek v domově důchodců je bezchybný, ale po příjezdu do vesnice, kde mnhoho lidí netuší, že uprostřed lesa (byť na soukromém pozemku) stojí barák, byl už opravdu hodně přitažený za vlasy. 70%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příhody slečny Marplové mají jinou cílovku, než jiné slavné série Agathy Christie a proto se upřímně divím snaze zahrnout do tohoto seriálu i Dům u kanálu z roku 1968, který byl třetím ze čtyř příběhů Tommyho & Pentličky. Tommy & Pentlička jsou postavami z raných 20. let, kteří provázeli tvorbu Christie až do jejího konce v 70. letech. Jsou to amatérští detektivové a v knižní podobě je jednou z hlavních rozkoší společně s nimi parodovat slavné detektivy tehdejší minulosti. T & P jsou páreček k pohledání, je s nimi sranda, jsou rozkošní a milují se jako nikdo jiný. A když už se výjimečně stane, že jsou jejich případy převedeny do filmu nebo televize, tak se mají dělit o svůj případ s Marple? To přece není nutné. Cosi skvělého mohlo vzniknout, Greta Scacchi není úplně marná, ale to, proč celé generace milovali T & P, toho je tady skutečně jen poskrovnu. Poprvé se román pokusili adaptovat ve Francii jako Mon petit doigt m'a dit... (2005), jiný přístup k T & P naštěstí nabízí nový seriál Partners in Crime (2015). ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojení Pentličky a Marplové - OK, nebylo to až zase tak násilné a případná série s Pentličkou a Tommym by byla super (ačkoliv k tomu asi nedojde). Předlohu jsem četla a dalo by se říct, že tohle je volně na motivy této knihy. Zápletka mi přišla zajímavá, mám ráda, když je to tajemnější - jako například tajný dům v lesích atd. Souhlasím s uživatelem Agatha, že herec Tommyho byl děsnej a navíc jsem v něm poznala psycho vraha z jednoho díla Colomba, a to mu v mých očích taky nepřidalo. Naštěstí je zde krásná Greta Scacchi a škoda, že zde není uveden Charles Dance, ten byl jako cynický farář, co za hroby tajně popíjí z placatky a trousí hlášky jako "Komu tady mám požehnat, abych dostal něco k pití," naprosto luxusní! Za mě v cyklu s Geraldine McEwan nadprůměr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na detektivky se raději dívám, než je čtu. Příběhy slečny Marplové hodnotím tedy jen zprostředkované filmem, avšak jako velmi povedené. Stará Anglie, skvělá hudba, výborné herecké výkony. Vtipné průpovídky jako: -Slyšela jsem, žes byl úžasný! Od koho? Od tebe... - nebo - Zemřel v bídě, ale od té doby je nejbohatší muž pod drnem...- a - Jej, dali vám klokaní benzín! - to již zaperlila sama slečna M. Místy tajemné, místy zamotané, ale k rozuzlení nakonec spějící. Ani při druhém zhlédnutí po delším čase jsem vraha neodhalil... ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ked si odmyslime, ze slecna Marplova a manzelia Beresfordovi nemaju spolu v jednom pribehu co robit( viete si napriklad predstavit, ze by tam vystupoval Poirot a Marplova? :D) , tak je to celkom dobre spracovanie vybornej kniznej predlohy. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Skvělá Marplová, nemohu si pomoci. Co se nářků na onen „obrovský barák“ týče, rád bych upozornil, že šlo o dětský domeček, nikoliv o nemovitost. Nebo jsem viděl jiný film? ;) ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To teda zírám. :-D 73% :-D...so funny...neee teď vážně. Nejhezčí na tomto krimifilmu jsou ty nádherný starý automobily. Kéž bych takový jedno vlastnil. Jinak dvě starý ženský, který pobíhaj s obrazem po vesnici a snaží se rozřešit záhadu starého domu, mě teda moc nevzrušují. :-D Pardón, že se furt směju, ale on ten film je tak trochu trapný a když sem viděl tady to hodnocení, tak mě to položilo. Tak 1 hvězdička pro automobily a 1 hvězdička, že mě to rozesmálo. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý mix složený ze sl. Marplové, Pentličky a Tommyho. Začátek vypadá velmi slibně, ale jakmile sl. Marpolvá s Pentličkou dorazili do vesničky, kde se chystají patrát po vrahovi, začalo to na mě působit trošku zdlouhavě a jednotvárně. Ale musím uznat že G. McEwan a krásné G. Sccachi to společně šlo jako na drátku a místy se i vtipně doplňovaly. Nejzábavnější mi přišlo komplikované startování auta a zmínka sl. Marplové o "klokanním benzinu". Zato Tommy byl nesympatický a protivný, což jeho románovému představiteli moc neodpovídá. Samotná zápletka je velmi šikovná, ale její dokonalost lépe vyzní v knižní předloze. Ale i tak jsem se bavil dobře, na TV film až dost. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

By the Pricking of My Thumbs je poslední román s dvojicí Tommy a Pentlička, kteří zde sice vystupují, ale Tommyho z pátračské role vyšoupla babka Marplová. No škoda, na zpracování příběhů, kde budou vystupovat pouze Beresfordovi, si ještě budeme muset počkat. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku mi trvalo než jsem se nechala vtáhnout do děje, ale pak už to samozřejmě šlo jako po másle. Další díl se slečnou Marplovou se mi také líbil, prostě velmi kvalitní televizní kriminálka a už se nemůžu dočkat další, kde tato stará dáma bude vystupovat. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co tam sakra ta Marplová dělá? Moc příjemná Pentlička narazila na babu Marplovou, která je v celém příběhu naprosto nepodstatná a k ničemu, jen připraví závěrečné odhalení. Super. Ovšem producenti museli spoléhat na to, že jim Marplová zajistí víc peněz či větší sledovanost. Taky jim zajistí znechucení znalců předlohy. Chci Tommyho a Pentličku. Bez Marplové. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi napínavý příběh dohání to co by v jiných dílech chybělo, ale tady je to vše na jedničku. Akorát už mě pěkně sere, jak se tvůrci neserou s tím, že se Marplová vlastně nachomýtne do děje, protože tady je to víc než trapné! ... Perníková chaloupka, jed, ztracené děti, domov důchodců, tajné služby. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dve tety, staršia a mladšia riešia niekolko vrážd v obzvlášť nudnom príbehu. Keby som na tom mal nájsť niečo zaujímavé, tak jedine ten zvláštny obraz, pri pohľade na ktorý som už na začiatku videl, ako to s ním bude. Vrah bol samozrejme neodhaliteľný, takže divácke pátranie nula bodov. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl, líbilo se mi převážně začátek v domově seniorů a následné hledání domečku podle obrazu. Obraz byl opravdu krásný a tajemný, celé to jeho zkoumání, Waterlily a postava v okně mě moc bavily a Pentlička s Tommym jsou skvělý. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02E03. Povedeny dil, s lehce halloweenskym nadechem, protoze se tu vyskytuji carodejnice a vsechno je hezky zahadne. V dumove duchodcu zemre jista Ada Beresfordova a dalsi pani Lancesterova je narychlo odvezena pryc. Pribuzne, Pentlicce (Tuppence) Beresfordove, je navic dorucen tajemny obraz se vzkazem. Nahodou je pobliz i Marplova, a tak spoji sily a vydavaji se po stope. Dostanou se az do vesnice, kde jsou vsichni pomerne tajuplni a navic lzou. Vsechno vypada na vrazdu a nitky opet sahaji davno do minulosti. // S dvojici Tommy a Pentlickou Beresfordovymi je natoceno take nekolik TV detektivek, na muj vkus pomerne slabe kvality: "Zahada sedmi ciferniku" (1982), "Tajemny protivnik" (1983) ad. + serial, vse v rezii T. Wharmbyho. Bohuzel jsou z toho dost citit 80. leta a lacinost tehdejsi TV produkce (vyblite barvy, odlesky kamery, studiovy feeling...). Tohle uz je nastesti moderni Marplova z r. 2006, takze po technicke strance, kostymove i co se tyce prostredi, neni co vytknout. Navic je to mnohem lepe zahrano. [spoilery!] Pointa je taky velmi zajimava. Jen si nejsem uplne jist, jestli by vrah mohl byt kombinaci na jedne strane dusevne nemocneho a nesvepravneho cloveka a na druhe byt vpodstate docele inteligentni, coz podle me uziti jedu pri vrazdach vyzaduje (narozdil od nejakeho hrubeho nasili). To jedine mi na konci trochu vrtalo hlavou, jinak je scenar skvely a cekal jsem s napetim, jak se to cele vyvrbi. ()

Reklama

Reklama