Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slečna Marplová je po návštěvě u kamarádky, která byla svědkem uškrcení ženy v kolem projíždějícím vlaku, přesvědčena, že na pozemku bohatých Crackenthorpových je ukryta mrtvola. (Viasat)

Recenze (40)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jářku, radím vám to vůbec nečíst, protože to bude jeden spoiler za druhým. Dobře, varování jste dostali, tak jdeme na to;) Ehm, ehm.... "Chudák Emma!" zvolala moje přítelkyně při závěru obdobném krásně divadelně dramatickému finále Smrti Na Nilu. "Chudák divák!" volám já, když si vzpomenu na ty trapné scénáristické úskoky tvůrčí třídy "geniální detektiv má v rozhodující chvíli o metrák informací více než čtenář/divák, protože se mimo scénu hrozně moc činil, a ty tím buď nyní uchvácen". Tak se podle mě dobrá detektivka dělat nemá, je to vůči "koncovému uživateli" nefér a sprosté. A k tomu ještě ta "drobnost", že závěrečné odhalení staví na hlavu úvod zápletky, protože tak nějak dojde ke změně v matrixu a ukáže se, že svědkyně viděla vraha do nejmenších podrobností a je ho schopna popsat jako vlastní ruku. Tohle je prostě jednoho z nejvytěžovanějších britských národních pokladů nedůstojné - a je mi fuk, jestli to tak stará dáma sama napsala nebo ne. Pokud ano, tak je to ostudné... tedy bylo by, kdyby Geraldine McEwan nehrála Miss Marple tak pohádkovobabičkovsky sympaticky, kdyby herci ve vedlejších rolích nehráli tak parádně, kdyby John Hannah byl nesympatické dřevo (což opravdu není), a kdyby Amanda Holden byla šereda (což už vůbec není). A kdyby si někdo nedal zatraceně dobrou práci s kostýmy, a někdo jiný nedokázal vždycky na pár vteřin udělat pěkně mrazivo a tísnivo. Tenhle díl zkrátka tak nějak funguje, pokud jde o žánrové rekvizity, a děsně nefunguje po stránce vypravěčské, aspoň podle mého vkusu ohledně stavby detektivky. Záporů není málo, a všechno korunuje kýčovitě idylická vánoční tečka, která mi svým doslovným odkazem k sousloví "elderly spinster" a jeho významem obrátila oči v sloup. Nejhorší je, že bych se na to za nějaký čas klidně podíval znova:P Takže když to celé sečtu, vydělím a blablabla, skončím někde u sedmdesáti procent. Zdola. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Tak tahle série detektivek se slečnou Marplovou se nijak nepovedla. Duch geniality detektivních románu Agathy Christie sice nelze upřít, ale převedení nějak originální a zábavné není. Představitelka hlavní role mi neseděla, což považuji za základní problém. Navíc její herecké proměnné herecké kreace spíše budí trpký úsměv než zájem a údiv. Omšelý televizní průměr. ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně moje nejoblíbenější část série marplovek s Geraldinou McEwan, o toto místo nicméně velmi těsně soupeří s Ohlášenou vraždou. Jedna z těch věcí, jejichž hlášky po sobě se sestrou házíme, kdykoliv nás napadne. -"Mám přehodit sako přes kaluž, aby její výsost mohla projít?" -"Nemám chuť zašpinit si boty o tvoje sako, Alfréde." ♥♥♥ ()

meave 

všechny recenze uživatele

Po veľkom množstve hutných a ťažkopádnych detektívnych seriálov je slečna Marplová čerstvým závanom v zatuchnutej skrini. Keď na tetin popud krásna slečna nájde hľadanú mŕtvolu, objaví sa v skrini dokonca hneď niekoľko „zabudnutých kostlivcov“ a dočkáte sa aj nečakaného rozuzlenia. Navyše milujem britských gentlemanov, ktorých sa tu potulujú celé plejády a každý má nejakú svoju drobnú úchylku. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Bravo slečno Marplová, rozlouskla jste to skvěle. Jakož i ostatní případy. To se mi nikdy neokouká. I když už člověk ví. A úžasný výkon Geraldiny McEvan. Sečteno podtrženo, na 5*. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slečna Marplová je díl od dílu lepší, přičemž tento je natolik skvostný, že jej asi hned tak něco nepřeková... Být to na velkém plátně 80%, ale vzhledem k tomu, že to je televizní produkce, jasných 90% Téměř nemám co vytknout... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Důležitá je láska, ne peníze!" Vlak z Paddingtonu nás veze skrze zapeklitý případ, kterému se snaží přijít slečna Marplová na kloub, tentokrát z velké části na dálku skrze prostředníka. Opravdu jsem se na začátku bavil nad dvojicí stařenek, které dumaly nad tím, kdo vlastně přišel v onom vlaku o život. I když byl motiv vraždy velice podobný jako u jiných marpleovských detektivek, tak i přesto jsem byl napnutý až do odhalení pachatele. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedená adaptace slavného románu Agathy Christie. Nejnapínavější scéna filmu, kdy pohoršená přítelkyně sl. Marplové vidí ze svého kupé v souběžně jedoucím vlaku vraždu, je zvládnutá perfektně a pocit bezmocnosti je na místě. To by ale nebyla Jane Marplová, aby z vody neuvařila prvotřídní gulášek:-) Těžkou práci za ní sice tentokrát odvede Lucy Eyelesbarrowá, ale nakonec to bude opět všetečnost sl. Marplové, která za pomoci všímavé Elspeth McGillicuddyové, odhalí padoucha. Charakteristika tohoto dílu: solidní herci, sem tam nějaký ten anglický humor, dobrá zápletka a vtipný dabing Alice Crackenthorpové... ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fascinuje mě, jak celá první řada začíná událostmi, které se staly o deset let dříve. Dosti často také v Agathiných detektivkách a ve slečně Marplové zvlášť, nevraždí jeden ale dvojice, což ale zrovna není případ tohoto případu... Jeho hodnocení jsem při druhém (či třetím) zhlédnutí vzhledem k zajímavému rozuzlení a celkem sympatickým představitelům (neteř, synovec, starý pán v podání mého oblíbeného Davida Warnera, či roztomile nesympatická Lizie s maskou na obličeji) i přes překomplikovaný děj (který taky bývá u detektivek se slečnou Marplovou dosti častý) nakonec zvedla ze tří dobrých na čtyři slabší hvězdičky ;-)) ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Mám velice rád britské detektivky, i když představitelka hlavní role slečny Marplové Geraldine McEwan mi zde příliš nesedla. Začátek je spíše pomalejší, trošku těžkopádný, ale druhá část a především závěr s docela odhadnutelnou pointou jsou už celkem v pohodě. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale přikláním se ke třem. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Já osobně z týhle bábrdle (myslím Geraldine McEwan) moc odvařená nejsem, ale tenhle díl se povedl. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Inteligentní detektivka s typickým britským humorem s otravnou, ale chytrou a vtipnou babkou jako hlavním vyšetřujícím. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další, velice vkusná adaptace slečny Marplové, tentokrát jednoho z jejích nejlepších příběhů. Co si budeme povídat, cyklus si udržuje tradiční 4-* standart a lepší než Poirot to nikdy nebude, ale to je vlastně úplně fuk. Je to vkusné, s úžasnou atmosférou, tvůrci se drží předlohy a děj pěkně odsýpá. Geraldine je kouzelná, ale značnou část šarmu jí dodává Ivanka Devátá. I tady je obsazení bezchybné - Amanda Holden, ale hlavně jako vždy dokonalá Pam Ferris a výborný John Hannah, takže není co řešit. Jak jsem zmiňoval, atmosféra i kostýmy, jako tradičně na naprosto skvělé úrovni, Britové opět předvedli svůj um. I když je to pořád lepší adaptace než To je vražda, řekla, dávám klasické 4*, protože to není na úrovni těch nejlepších dílů. A to je vlastně jediná vada na naprosté dokonalosti. 85%. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád detektivky od Agaty Christie, ale adaptovat je bývá občas dost těžké neboť jsou dost rozvláčné... udělat to tak aby film měl švih, vtip a spád je úmění, které se například seriáleu Hercule Poirot (s Davidem Suchetem) podařilo avšak méně podařené už jsou ostatní adaptace s jinými herci. Naštěstí i Vlak z Paddingtonu je moc pěkně udělaný. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Proti knižní předloze nějak moc změn. Kouzelný zidealizovaný svět Anglie kolem druhé světové války zjednodušen do pouhé průměrné televizní detektivní podívané. 55%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slečna Marplová tu má dôstojnú zástupkyňu na záhadnom panstve Rutherfordovcov. A nielen inteligentnú, pohotovú a cieľavedomú, ale naviac mimoriadne krásnu. Takto plynie pátranie jedna radosť aj pre diváka až k záverečnej napínavej druhej ceste vlakom. Záhadou je po celý čas nielen osoba vraha, ale aj identita obete. –––– Niektoré ženy majú na mužov šťastie. A niektoré cestujú samy. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Slečnu Marplovou v podání Geraldine McEwan nelze než obdivovat a pokud se jí zdárně plete pod nohy John Hannah, nemohu než ****. ()

Reklama

Reklama