Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé městečka Chipping Cleghorn jsou překvapeni oznámením v místních novinách, podle něhož dojde ten večer v Little Paddocks k vraždě. Co je to za podivnou hru? (Viasat)

Recenze (34)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohlášenou vraždu jsem už v minulosti viděl jako seriál a ohromně to na mě zapůsobilo. Základní rozuzlení jsem díky tomu věděl, na druhou stranu některá dílčí ne. Co chci hlavně napsat, je to, že i přes mé určité znalosti to příběhu nic neubralo na napínavosti a originalitě. V tom se pozná genialita Agathy Christie. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý seriál s hezkou hudbou a britskou detektivní klasickou postavičkou slečnou Marplovou...od skvělé Christie. PS: Mrs.McEwan pro mne navždy zůstane slečnou Marplovou, nikdo před ani nikdo po ní to nesvedl lépe.! :-) ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůmerná detektivka Agathy Christie, u níž si člověk může dosyta vychutnat všechna specifika anglické detektivkářské školy. O nečekané zvraty, rafinované kličky, v nichž se splátá několik příběhů dohromady a tím dochází k úspěšnému matení čtenáře a koneckonců ani o mrtvoly, neboť vraždit v knize je přece tak snadné, tady rozhodně není nouze. Filmová adaptace se této výzvy zhostila doslova na výbornou. Všechno funguje jak má, herci hrají jak o život, prostředí má tu správnou atmosféru a film ubíhá v poměrně svižném tempu, takže těch 94 minut je nakonec na tak bohatý a pestrý příběh ta správná stopáž. Vedle hereckého výkonu Geraldine McEwan je třeba zmínit ještě skvělou Zoë Wanamaker. Herecky brilantní jsou v tom ovšem všichni. Kdyby takové výkony předváděli čeští herci v českých seriálech, to by bylo bájo ;o) Celkový dojem: 90% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by to byl čekal, že se z "nevinného" vtípku v novinách s ohlášenou vraždou stane zapeklitý kriminální případ, v němž si autorka vskutku pohrála s identitami všech zúčastněných, takže člověk v podstatě až do samotného rozuzlení nevěděl, kdo je vlastně kdo. Musím říct, že v tomto případě bylo odhalení pachatele a jeho zločinů velice emocionální. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Tedy až na to, že jsem si byl vrahem téměř jistý už od začátku (celkem snadné, pokud si uvědomíte, že to obvykle bývá ten nejméně pravděpodobný), nejlepší z dílů nové série. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poctivý, inteligentní, kriminální příběh, který nedělá z diváka blbce a který mě donutil s napětím sedět před obrazovkou a trpělivě čekat na rozuzlení. Přemýšlela jsem, kdo by mohl být ze všech zúčastněných vrahem a říkala jsem, jaký by k tomu mohl mít motiv. Sázela jsem na někoho jiného, ale když se všechno závěru za pomoci slečny Marplové vyřešilo, tak najednou do sebe všechno zapadlo. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu slabší Marplová i přesto, že ji hraje skvělá Geraldine. Zpracovaní na vysoké úrovni, ale něco mi tam chybělo. Bud jsem se pořádně nesoustředil nebo tam bylo moc rušivých elementů. Hlavního záporáka nebylo v tomto případě složité odhalit, ale vedlejší zápletky se mi celkem líbili. I když teda ztracení a znovu objevení sourozenci to není u Agáty nic nového. Na druhou stranu jsem nikdy Marplovou neviděl uplakanou a tady jsem jí to i věřil. ... Lungren, krev, aspirin, lesby, místnost s dvěmi dveřmi, chirurgický zákrok, sestry. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jedna z nejkvalitnějších epizod, tato je možná dokonce lepší než předloha, a to je u Marplové asi jediný takovýto případ. Co se týče herců, je tu i Zoe Wanamaker z Poirota. ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Prvá kniha od Agathy Christie, ktorú som čítal a film nesklamal. V podstate až na pár výnimiek to isté čo kniha - skvelý nedeľný oddych. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh je celkom klasický, ani sa k nemu nedá nič napísať v rámci nespoilerovania. Snáď len to, že dôležitú úlohu hrá mazanie dverí a samozrejme dedičstvo, to je absolútna samozrejmosť. Inak je to dosť zdĺhavé, hlavne zisťovanie minulosti postáv, to sa rozpitváva neuveriteľne dlho, asi tri štvrtiny filmu, ale mal som pocit, že to trvá dve hodiny. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, Poirot to není, ale přesto jsem se bavil. Příjemná anglická detektivka. Rozuzlení jsem tak trochu čekal, ale stejně mi to nezabránilo užít si film až do konce ()

CSSML 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát jsem vraha podezříval už v půlce dílu. Přestože se mi díl líbil, nemohu dát více než 3 hvězdy, jelikož tvůrci změnili domnělý lesbický vztah dvou postav na explicitní. Z první série seriálu by člověk snadno mohl nabýt dojmu, že v Británii byla tehdy každá druhá žena lesba… ()

Reklama

Reklama