Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Déja vu" - tak nazývají Francouzi onen pocit "již viděného", který možná leckdo z nás zažil sám na sobě, když se v zaručeně cizím prostředí nemohl zbavit dojmu, že tady již někdy byl, že tohle už přece někdy viděl. Přesně tohle teď zažívá mladá Gwenda ve svém novém domě. Narodila se a byla vychována v Indii, nikdy v životě v Anglii nebyla - a přece má teď v Hillside, které zařizuje jako budoucí hnízdečko lásky pocit, že svůj nový domov zná víc, než je normální. Odhadne, co se skrývá za dveřmi, které se před ní mají teprve otevřít, ví, jaké tapety kdysi byly v dětském pokoji... To všechno by se samozřejmě ještě dalo nějak přirozeně vysvětlit, kdyby... Kdyby Gwendu nezačaly pronásledovat ty hrůzné vidiny vražděné ženy. Je možné, že by Hillside, ta idylická oáza klidu a míru, skutečně ve svých starých zdech skrýval nějaké děsivé tajemství? Ale jaké? A proč pronásleduje právě Gwendu? Ani slečna Marplová nedokáže dát na tyhle znepokojivé otázky uspokojivou odpověď. Ovšem smířit se s tím, že by nějaký případ zůstal nevyřešen, to je pro ni zcela nemyslitelné. I když, jak říká inspektor Primer, tady vlastně žádný případ nikdy nebyl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikoli bezchybný ale rozhodně zajímavý příběh s krásnou Gwendou (Sophií Myles), která si vybavuje strašlivé vzpomínky ze svého dětství, jejím přítelem (tedy vlastně snoubencem) na telefonu, roztomilým mladíkem, jenž ji od něj dostane na starost a který působí tak trochu jako trouba. Ale pozor, jen působí...Rozuzení překvapivé a příběh složitý a komplikovaný jako dvoják žebř, tedy jako všechny příběhy slečny M. Ale je to velmi dobře obsazené a i zahrané, mile romantické a vůbec zcela na čtyři hvězdičky... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I ty nejnepřesvědčivější situace umí mistryně Agatha podat tak, že jim uvěříme. To se týká jak jen toho faktu, že si hlavní hrdinka nic nepamatuje, tak poslední scény a vlastně celého toho sblížení dvou postav, které končí žádostí o ruku. Záhadné scény jsou natočeny standartně televizně, ale nevadí to, zvlášť, když zahrávání si s incestem o hodně předběhlo dobu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel mi tenhle díl znehodnotily otřesný prostřihy na show "Funny Bones", jejichž hrůzu vpravdě umocnil český dabing kabaretních písní, který v češtině rázem zní naprosto strašně. Na druhou stranu je zde jedna z mých nejoblíbenějších romantických linek mezi Gwendou a Hornbeamem a opravdu úžasná Sophia Myles. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slečna Marplová, čo sa charizmy týka, sa síce s H. Poirotom nemôže porovnávať, no v tomto prípade divák dostane veľmi zaujímavý príbeh s výbornou a zamotanou krimi zápletkou, kde páchateľ je nejasný v podstate až do samotného konca. Tiež sa mi páčilo to finálne spoločné posedenie všetkých zúčastnených a odhalenie páchateľa. Také niečo môžem aj pri H. Poirotovi. Nadpriemer. 75/100 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu, ale přesto jsem uhodl zápletku, která v knize nebyla :). Trochu netypická Agatha, protože hlavní postavou není ani tak slečna Marphlová, jako dívka, která přijede z Indie a začne zařizovat nový domov. Příjemné vidět zase Sophii Myles. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posuny oproti knižní předloze jsou velmi výrazné (tvůrci v podstatě vytvořili zcela nový příběh) a po mém soudu i zcela zbytečné. Z jedné z nejlepších detektivek A. Christie se zde stal příběh plný nepravděpodobných zvratů a roztodivných kotrmelců. Třeba jenom spojení obou Hallidayových žen v jednu, navíc s přidanou kriminální minulostí, změna Nového Zélandu v Indii, doplnění celé té kabaretní společnosti, přidání nepřítomného staršího snoubence a následná romatická lovestory s jeho zaměstnancem, atp. atd. K čemu to všechno? Že by se tvůrci scénáře zdála přeloha "příliš obyčejná"? Tohle se vážně nepovedlo. Škoda, přeškoda... 65% za zcela zbytečné prznění předlohy... Zajímavé komentáře: hany83 ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

I když se tvůrci snaží navodit dobovou atmosféru, na mě víc zapůsobila knižní předloha. Film mi připadl zbytečně natahovaný. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrahem nebyl zahradník, ale nejméně pravděpodobná osoba. Opět jsem tipovala někoho jiného, takže jsem se zase pěkně sekla. Knižní předlohu jsem nečetla, tak nemůžu porovnávat s televizním filmem a kdybych to udělal, nejednala bych fér. Pořád se divím, že tu slečnu Marplovou už dávno někdo neodkrouhnul. Do všeho strká ten svůj nos a fušuje do práce policie, ale co se jí nedá upřít je, že je to velmi všímavá žena a všechno si dokáže poskládat tak, že to rozlouskne jako ořech. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl jeden z nejlepších dílů se sl. Marplovou, i když je její postava trochu v pozadí. Z déja vu běhal mráz po zádech, stejně jako ze zvláštní cirkusové partičky. Opravdu dobrý film. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

ničím vyjímečná, průměrná, ale přesto dobrá televizní detektivka. Jsou i lepší díly se slečnou Marplovou. Lepší tři hvězdičky. ()

Suki 

všechny recenze uživatele

Skvelá adaptácia románu od Agathy Chriestie, celý štab si dal velmi záležat, niektoré vychytávky boli super, ale boli aj také klasické, ale čo ma najviac teší : pri týchto anglických krimi nikdy si nie som istý kto je vrah :) ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly slečny Marplové ve mě nepřestávají vytvářet neuvěřitelné pocity. Je to pro mě naprosto profesionální práce. Velmi charismatické postavy. Doslova brutální tajemná atmosféra, kdy jsem se na začátku ujišťoval, jestli jsem si opravdu pustil Agathu Christie a ne nějaký horor. Propletený příběh, který nasvědčoval v úplně jiné rozuzlení a co ta postava na telefonu v Indii? Geraldine tu dokazuje, že jedině ona je pravá Marplová stejně jako Suchet Poirot. ... Vzpomínky jako malé dítě, krádeže šperků, pohled, stejný dům, hororový nádech, divadelní kvarteto. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naozaj dobrá krimi, kde ani najostrieľanejší fanúšik Agathy nemá šancu a na konci sa môže cítiť ako dvojročné dieťa, podobne ako hlavná hrdinka na začiatku pri zábleskoch spomienok. Príbeh sa odohráva v dvoch obdobiach, to staršie je tradične zaujímavejšie. Na záver je dlhé vysvetľovanie nevyhnutné pre tak komplikované a nečakané objasnenie prípadu. –––– Kde ste našli túto ženu, pane? Ihneď ju pošlite tam, odkiaľ prišla! ()

Reklama

Reklama