Reklama

Reklama

Lady Tressilianová pořádá ne moc ochotně večírek ve své vile v Devonu. Slečna Marplová, její stará kamarádka ze školy, je fascinována příběhem o dítěti, které kdysi spáchalo vraždu, ale nikdy je neodsoudili. (Viasat)

Recenze (34)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná třetí série o sl. Marplové s Geraldinou McEwan začala přesně tak, jak jsem čekal...famózně! I když v knižní předloze sl. Marplová vůbec nevystupuje, ve filmovém zpracování je její přítomnost téměř nezbytná. Zdálo se mi, že v žádném jiném díle zatím nebyla role Geraldiny McEwan tak výrazná jako právě v Nulté hodině. Slečna Marplová byla tentokrát opravdu všetečná a neodbytná, přesně podle mého gusta. Scénář nabízel i několik vtipných míst, jako např. to s tou mrkví:-) Zápletka byla opět zamotaná a herci hráli znamenitě. G. McEwan se dle mého názoru chopila své role velmi znamenitě a sl. Marplová se mi v jejím podání líbí čím dál víc. A nelze ani odepřít jistou kvalitu dabingu v podání Ivanky Deváté i ostatních. Nadmíru jsem užíval i krásných exteriérových záběrů perfektní kamery. Co víc si přát... Já jsem se tedy parádně bavil. ()

strixsr 

všechny recenze uživatele

Film jsem si sehnal ihned po přečtení, dle mého naprosto skvělé, knihy, no a už dlouho jsem nebyl tak rozladěn. Nechápu co je to za módu rvát slečnu Marplovou do příběhů, kde se v originále vůbec nevyskytuje. Vím minimálně o tomto a o Proč nepožádali Evanse. Její přítomností se, minimálně pro mě, zcela rozbíjí atmosféra knihy, pro mě osobně je v tomto filmu naprosto iritujícím elementem. Taktéž zrovna nepotěší vynechání několika podstatných postav z knihy, jiný milostný konec na konci, zničení pointy příběhu s lukem a šípem, kdy je ihned na začátku filmu řečeno, že vrahem je muž, čímž se ZCELA ZTRÁCÍ pointa filmu a taktéž nevhodné obsazení postavy doktora Trevese, jež měl být v originále geniální vetchý stařeček na umření a tady vypadá jako hromotluk a kondici. Sečteno podtrženo, pro mě osobně naprostá katastrofa, všechny změny oproti originálu jsou jen a pouze ke škodě, opravdu doporučuji obětovat tu trochu času a přečíst si raději knižní předlohu. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh stejně neuvěřitelný a nepravděpodobný, jako dokonale nepředvídatelný a nesmírně chytře vymyšlený. přiznávám, všechny moje soukromé typy na pachatele byly chybné. Bezvadné je ostatně i filmové zpracování a dokonce mi zde nedilo ani to, že v Christie předloze Marplová vůbec nefiguruje, ve filmu je totiž nezastupitelná. Celkový dojem: 85% Zajímavé komentáře: Tosim, Agatha, hany83 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, Columba znesiem. Je koncipovaný na logicko-nelogickom kontraste princípov, kedy v jednom slede pozorujeme vrtkavú hranu : vyšetrovateľ-podozrivý-obeť. V tejto oblasti kognitívnej periférie razom hľadáme, tŕpneme, objavujeme i fantazírujeme dôsledky udalostí a celoplošne mi to pôsobí akosi organicky elegantne. Zato v týchto francúzskych resp. britských vyšetrovačkách zápasím s určitými predsudkami. Myslím v konštruktívnom duchu. Celé tieto kvázi intelektuálne debaty a slovné hračky v tak závažných veciach, ktorými postavy čelia a ako na nich reagujú, mi prídu dosť cudzie, odťažité a nevierohodné. Nedokážem sa cez to preniesť a Marpleovský kľúč rozlúšťovania je toho jasným dôkazom. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten prípad sa týkal dvoch detí. Hrali sa s lukmi a šípmi a jedno strelilo šíp tomu druhému do oka a zabilo ho. Vyšetrovateľ prípad uzatvoril ako tragickú nehodu. Príbeh mal ešte inú rovinu. Poručník tých detí sú už dávnejšie všimol, že dieťa, ktoré vypálilo smrteľnú strelu, trénuje. V spise sa uvádza, že ani jedno z detí sa predtým s lukom a šípmi nehralo." ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama