Reklama

Reklama

Lady Tressilianová pořádá ne moc ochotně večírek ve své vile v Devonu. Slečna Marplová, její stará kamarádka ze školy, je fascinována příběhem o dítěti, které kdysi spáchalo vraždu, ale nikdy je neodsoudili. (Viasat)

Recenze (34)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh stejně neuvěřitelný a nepravděpodobný, jako dokonale nepředvídatelný a nesmírně chytře vymyšlený. přiznávám, všechny moje soukromé typy na pachatele byly chybné. Bezvadné je ostatně i filmové zpracování a dokonce mi zde nedilo ani to, že v Christie předloze Marplová vůbec nefiguruje, ve filmu je totiž nezastupitelná. Celkový dojem: 85% Zajímavé komentáře: Tosim, Agatha, hany83 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávná historie, zmíněná na začátku, se později protne s hlavní dějovou linkou. Universum Agathy Christie je mi už skoro dokonale známé, přesto se znovu a rád nechávám unášet. 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovat příběhy téhle všetečné baby je jedna radost. Vždy si přitom říkám: v Anglii mají všechno staré, tak se jim snadno natáčí příběhy z minulosti. Exteriéry i interiéry na vás dýchnou starými časy, iluze je dokonalá. K tomu občas půvabná přírodní scenérie, která lahodí oku víc, než by si jeden připouštěl. Autorka pak vede diváka (čtenáře) spletitými cestičkami k rozuzlení zločinu tak, aby podezříval všechny okolo, jen ne skutečného vraha. A daří se jí to, jako vždy. Snímku nechybí ani příslovečný anglický humor, jako třeba krátký rozhovor: ,,Vylučování se zlepšilo?" ,,Ne, budu navždy otrokem své stolice." ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najslabší diel v spojitosti so slečnou Marplovou. Krimi pointa mi prišla až príliš zamotaná a chaotická a jej odhalenie si vyžadovalo veľa na hlavu postavených detailov. Z tohto pohľadu mi finálne odhalenie páchateľa ako i jeho prevedenie vraždy prišlo skôr úsmevné ako prekvapivé. No na druhú stranu tento diel dýcha výbornou atmosférou všeobecného podozrievania, čo určite nebolo na zahodenie. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná třetí série o sl. Marplové s Geraldinou McEwan začala přesně tak, jak jsem čekal...famózně! I když v knižní předloze sl. Marplová vůbec nevystupuje, ve filmovém zpracování je její přítomnost téměř nezbytná. Zdálo se mi, že v žádném jiném díle zatím nebyla role Geraldiny McEwan tak výrazná jako právě v Nulté hodině. Slečna Marplová byla tentokrát opravdu všetečná a neodbytná, přesně podle mého gusta. Scénář nabízel i několik vtipných míst, jako např. to s tou mrkví:-) Zápletka byla opět zamotaná a herci hráli znamenitě. G. McEwan se dle mého názoru chopila své role velmi znamenitě a sl. Marplová se mi v jejím podání líbí čím dál víc. A nelze ani odepřít jistou kvalitu dabingu v podání Ivanky Deváté i ostatních. Nadmíru jsem užíval i krásných exteriérových záběrů perfektní kamery. Co víc si přát... Já jsem se tedy parádně bavil. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborná adaptace Christie s nostalgicky stylizovaným obrazem a příjemným konzervatismem, slečnu Marplovou se podařilo do děje zapojit organicky, i když v závěru překvapí její poněkud agresivní a překvapivý úkon, sloužící k zúžení počtu podezřelých. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, Columba znesiem. Je koncipovaný na logicko-nelogickom kontraste princípov, kedy v jednom slede pozorujeme vrtkavú hranu : vyšetrovateľ-podozrivý-obeť. V tejto oblasti kognitívnej periférie razom hľadáme, tŕpneme, objavujeme i fantazírujeme dôsledky udalostí a celoplošne mi to pôsobí akosi organicky elegantne. Zato v týchto francúzskych resp. britských vyšetrovačkách zápasím s určitými predsudkami. Myslím v konštruktívnom duchu. Celé tieto kvázi intelektuálne debaty a slovné hračky v tak závažných veciach, ktorými postavy čelia a ako na nich reagujú, mi prídu dosť cudzie, odťažité a nevierohodné. Nedokážem sa cez to preniesť a Marpleovský kľúč rozlúšťovania je toho jasným dôkazom. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta stará všetečná dáma se rozhodla navštívit svou starou známou a hned se stala nějaká vražda. Člověk by si myslel, že je slečna Marplová přitahuje jako magnet. Já jsem nevědala, že umí také malovat. To byla pro mě novinka. Jak je u mě normální, tak jsem jako vraha tipovala někoho jiného, ale musím říct, že ten vrah to měl velmi chytře naplánované a jak všichni dobře víme, tak žádný zločin není dokonalý. Geraldine McEwan je jako slečna Marplova bezchybná. Vypadá křehce a mozek jí pracuje na plné obrátky. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedená Marplová. S vtipnými prvky a skvělými herci (Saffron Burrows mě začíná zajímat...). Rozhodně nejsem zklamaná ze třetí série. Vůbec... začátek vypadá více než dobře. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedený díl, který s divákem mává a mává, až si nakonec myslí, že to vše odhalil mnohem dřív než samotná Slečna Marplová, ale to by to nebyla ona, aby nebyla vždy o krok na před. Stejně to bylo úplně jinak a i když jsme měli nápovědu v podobně vrozené vady, tak stejně všichni měli něco :). ... Tenis, golfová hůl, koule u krbu, rukavice od krve, zvonek u služebné, výtah mimo provoz, luk a šíp, krásná manželka. ()

strixsr 

všechny recenze uživatele

Film jsem si sehnal ihned po přečtení, dle mého naprosto skvělé, knihy, no a už dlouho jsem nebyl tak rozladěn. Nechápu co je to za módu rvát slečnu Marplovou do příběhů, kde se v originále vůbec nevyskytuje. Vím minimálně o tomto a o Proč nepožádali Evanse. Její přítomností se, minimálně pro mě, zcela rozbíjí atmosféra knihy, pro mě osobně je v tomto filmu naprosto iritujícím elementem. Taktéž zrovna nepotěší vynechání několika podstatných postav z knihy, jiný milostný konec na konci, zničení pointy příběhu s lukem a šípem, kdy je ihned na začátku filmu řečeno, že vrahem je muž, čímž se ZCELA ZTRÁCÍ pointa filmu a taktéž nevhodné obsazení postavy doktora Trevese, jež měl být v originále geniální vetchý stařeček na umření a tady vypadá jako hromotluk a kondici. Sečteno podtrženo, pro mě osobně naprostá katastrofa, všechny změny oproti originálu jsou jen a pouze ke škodě, opravdu doporučuji obětovat tu trochu času a přečíst si raději knižní předlohu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ech, to jsem si zase jednou naběhl. Nudná detektivka britského televizního střihu, která sice není tak obludně blbá jako ty německé (opora v románové předloze slovutné Agathy Christie má svou váhu), ale přesto je dost utahaná, neřku-li nudná. Neříkám, Geraldine McEwan je dobrá babka a její mimoděčný způsob řešení případů má svůj senilní půvab, další herce se podařilo sehnat také slušné (Sands, Burrowsová), ale celkově to chtělo zrychlit tempo a zkusit to trochu jinak natočit, protože je to pořád jedno a to samé, jak přes kopírák. 40% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agatha Christie je neprekonateľnou majsterkou krimi a potvrdzuje sa mi to, hoci nejaký diel sledujem len občas a nezáväzne. Možno práve preto odhaľujem vinníka vždy nesprávne, čo bolo aj v tomto prípade presne tak, ako si to tvorcovia želali a urobili to znamenito. Príbeh a vyšetrovanie plynie vlažne v dôchodcovskom tempe, no posledná polhodina zdvihne adrenalín každému. ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak budovanou atmošku jsem si představovala, všechny postavy byly dostatečně slizounské, Marplová (nečekaně) vystačila s malým prostorem. Ten závěr, tj. rozuzlení a dopadení vraha, bych netipovala ani v nejdivočejších snech! Spokojenost. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten prípad sa týkal dvoch detí. Hrali sa s lukmi a šípmi a jedno strelilo šíp tomu druhému do oka a zabilo ho. Vyšetrovateľ prípad uzatvoril ako tragickú nehodu. Príbeh mal ešte inú rovinu. Poručník tých detí sú už dávnejšie všimol, že dieťa, ktoré vypálilo smrteľnú strelu, trénuje. V spise sa uvádza, že ani jedno z detí sa predtým s lukom a šípmi nehralo." ()

Bivoy 

všechny recenze uživatele

Klasický zamotaný příběh podle královny detektivek. Roli v něm samozřejmě hrají nejasné narážky na dávnou minulost, které se jen postupně spojují do jednoho celku. Narozdíl od jiných detektivek podle Agathy Christie, jsou v tomto příběhu všechny postavy nejen několikrát dobře představeny, ale navíc jsou velmi dobře rozlišitelné a zapomatovatelné. Geraldine McEwan je - jako obvykle - s tím svým štrikováním a neustálým vyptáváním naprosto odzbrojující. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv se mi Geraldine McEwan jako slečna Marplová líbí, v knižní předloze, která patří k mým nejoblíbenějším, není. Nepůsobila v tomto příběhu sice jako násilně vsazená, ale já tyhle předělávky ráda nemám. A.Ch. to tak nenapsala, tvůrci to měli respektovat. Přesto dávám čtyři hvězdičky. Ale mohlo to být za pět. ()

Reklama

Reklama