Reklama

Reklama

Slečna Marpleová opět navštíví atraktivní hotel Bertram uprostřed Londýna, ale po vraždě jedné ze služebných zjistí, že skrytá pravda je temnější, než si myslela. (Viasat)

Recenze (34)

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jdu s tím ještě hezky začerstva a musím říct, že se mi to líbilo. Natočeno netypickým, ale velmi svěžím stylem nepostrádajícím vtip i nápaditost, s několika fungujícími fórky a dobře zahranými a zajímavými postavami. Bohužel zápletka se zdála být jednou z těch slabších (hlavní motiv smrtí) a hodně to sráží dolů zalidněnost a vyložená překombinovanost. (MENŠÍ SPOILER: nebyl snad jediný host, který by nebyl v něčem zapletený. KONEC SPOILERU) Nebýt konce typu: a je to tenhle, ne, není, ale udělal tohle. tak je to tenhle. no, skoro, ale přece jen to ještě není on, i když taky... atd, atd, bylo by to možná i na plný počet. Takhle musí hvězda dolů. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivka ve které "je všechno jak má být" a stejně to skřípe. Herecky stále velmi slušné, režijně ovšem až příliš konfekční a vyumělkované. K tomu romantický doják na závěr. Chyběl jenom nějaký ten západ slunce nad hlavami věrně si milujících... Škoda. Celkový dojem: 65% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedený díl, asi ten nejlepší a nejsložitější ze třetí série. Je vidět, že i když je to TV film, tak se na ničem nešetřilo a spoléhalo se, že se to vyplatí...a taky že ano. Vyskytuje se zde mnoho detailů, které se během jednoho shlédnutí nedají všechny postřehnout a proto si snad každý na konci řekne: tohle si musím někdy pustit ještě jednou... Zápletka je tak zamotaná, že se musela zapotit i samotná sl. Marplová. Známí a dobře hrající herci jako Polly Walker, Martine McCutcheon a Francesca Annis si své role vyloženě užívají. A Geraldine McEwan se po 12 dílech loučí se sl. Marplovou velmi uspokojivě a svým celkovým postojem a uchopením postavy sl. Marplové určitě zasáhla mnoho diváků a tvůrci budou jen těžko hledat herečku, která by této postavě vtiskla tolik života a energie jako G. McEwan. Velkou zásluhu na tom má i Ivanka Devátá, která se svým hlasovým fondem kouzlila nejlépe jak dovedla. Nejnovější sl. Marplová - Julia McKenzie sice není špatná, ale své předchůdkyni se tedy nevyrovnala, na mě působí dost chladně a nevýrazně. Co dodat, Hotel Bertram mě jako celek nadchnul a potěšil a nemám co vytýkat. Kéž by u nás taky někdo natočil film v takové kvalitě, v jaké se točí TV filmy v Británii. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Domnívám se, že tohle je snad ten nejpřekombinovanější příběh slečny Marplové, který jsem dosud viděla. Jak už píše ve svém komentáři akisha, snad na každého se něco našlo a každý v něčem jel. Ale mělo to spád a romantická vsuvka se mi zamlouvala rovněž. No a vizuálně to vypadalo dobře taky, bylo to takové kostýmně-umělecké drama... Tak se to v mém hodnocení zase pohybuje mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle díle jsem vzdala hledání vraha už v polovině stopáže. I na A. Christie bylo vedlejších zápletek moc a byly příliš komplikované. Nicméně skvělé obsazení vyzdvihuje hotel Bertram lehce nad průměr. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající díl. S knihou má společné jádro (co na rozdílných vedlejších zápletkách) a hlavně mu kralují hned dvě Jane. Velká škoda, že jde o poslední díl s Geraldinou (a Ivankou Devátou), ale to už za mě (o mnoho lépe) shrnul Agatha. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel tentokrát na první pohled zapeklitá zápletka mě asi v půlce filmu vydala jméno vraha. Nevěděl jsem přesný postup, ale jasně to ukazovalo na jednu osobu, ke konci se to sice pokusili na chvíli vyvrátit, ale nebylo to nic platné. Myslím, že je to chyba režie, která až zbytečně napovídala. Dal bych 4 hvězdy nebýt velmi krásné atmosféry, vedlejších příběhů, hezkého konce a vtipu. ... Souhlas s akisha ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná epizoda, ale to je vlastně celý cyklus s Marplovou. Film je to pěkný a detektivka taktéž, ale knižní předloha je lepší. To ale neznamená, že film za to nestojí, naopak. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám detektivky do Agathy Christie moc rád a adaptace, které se v posledních cca 10 letech rozjely jsou velice zdařilé (ať už jde o Poirota nebo slečnu Marplovou), ale tahle zápletka byla překombinovaná až moc... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hneď od začiatku je divák vtiahnutý do atmosféry luxusného hotela, kamera pláva pomedzi stoly, kochá sa prepracovaným interiérom, drahými obrazmi a výhradne v tomto hoteli sa odohrá aj celý príbeh. Tentokrát ho budú riešiť až tri bystré mozgy, ak zarátame aj ten policajtský. Zápletiek a zločinov je viac a príbeh je prehnane prekombinovaný, presne tak, ako to mám rád. Riešenie nie je spočiatku žiadne a nakoniec ich je dokonca viac, ale správne pozná jedine slečna Marpleová. Pritom divák má už v priebehu filmu dostatok očividných pomôcok, ktorých by sa mohol chytiť. ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická skvělá Marplová, které tentokrát pomáhá parádní pomocnice. K tomu prima policejní vyšetřovatel, miliarda zápletek navíc, příjemné (takové sterilní, monotónní, ale o to působivější) prostředí. Dám si to znovu? To se ví... ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nějak to nemělo atmosféru staré dobré Anglie ; prvních 20 minut zbytečných - jen se mi krapet motala hlava, a to u detektivek nechci (tedy ani jindy). ()

Deywid 

všechny recenze uživatele

Jasných päť a to z dvoch dôvodov:....1. Kvalita samotnej predlohy (jeden z tých lepších kúskov od Mrs. Christie - prekombinovaná zápletka - to je moje :)....2. Samotné filmové spracovanie - takú "sviežu", hravú a nápaditú kameru len tak nevidieť (a keď uvážim, že je to vlastne len televizný film - klobúk dole) + naozaj veľmi príjemná hudba ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adaptace s Geraldine McEwan se mi líbí, tahle nebyla výjimkou. A navíc tady hrála Martine McCutcheon, kterou jsem poprvé viděla v Lásce nebeské a je prostě kouzelná :-). Takže čtyři hvězdy a ani o jeden paprsek míň. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Tenhle cyklus zfilmovaných románů mě od začátku nijak zvlášť nezaujal, ale musím říct, že tímhle dílem si mě získal. POutavé, pestré, zajímavé, tajuplné, navíc příběh má mnoho rovin a odkaz na válku, čímž se stává ještě ponurejším. Co víc chtít jako fanda detektivek. ()

Reklama

Reklama