Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 4 (2009) (série)


Kapsa plná žita (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie A Pocket Full of Rye (více)

Když bohatý pan Rex Fortescue náhle zemře ve své pracovně, vypadá to, že byl otráven. Jeho majetek má připadnout jeho mladé ženě, dospělé děti z prvního manželství – syn Percival a dcera Elaine mají přijít zkrátka. Vražda byla dokonalá, promyšlená a zákeřná. Šlo v první řadě o majetek či věno? O pomstu za ztrátu jiného života? Nebo jde o dávný spor mezi dvěma bratry? V podezření jsou všichni včetně služebnictva, zaměstnanců kanceláře i nejbližších příbuzných. Pro slečnu Marplovou začne mít případ velmi osobní tón, když se jednou z obětí stane její bývalá služebná. Proč a kdo ji chtěl zneškodnit? Slečna Marplová má nespočet životních zkušeností a poznala už mnoho různých lidí, aby dokázala na tyto otázky odpovědět. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Střihově mnohem svižnější, ale přesto kvalit předchozích kousků nedosahující díl. A ten místy až explicitní sex (hlavně doggy style se zátiším z golfových holí), mne sice potěšil, leč do díla se nehodil. A ono taky sex bez nahoty, to je jak konzerva bez otvíráku. Celkově se mi zdá, že tvůrci vsadili víc na modernější přístupy, aby se otevřeli mainstreamovějším a nevyzrálejším divákům. A jelikož se neřadím ani do jedné skupiny, cítím se být poněkud podveden. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále si myslím, že stará Marplová je lepší, ale zde to tvůrci dohání super zpracováním, hudbou a zápletkou, kde už jsem si myslel, že vraha mám, a přestože jsem nenaletěl na prvotní mylné náznaky, tak stejně jsem ho neměl:). ... Kosy - kosí důl, krásná sekretářka, kolík na nos, jedy, zajímavá hospodyně. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapila mě knižní věrnost, zvláštní že některé romány se zprzní a jiné nechají doslova jak byly napsané, no ne teda, že bych si stěžovala. Výběr herců bych hodnotila jako dobrý s výjimkou Lanceho a jeho ženy, ti dva mi opravdu nesedli. Co mi taky nesedlo - a to nejsem puritán - byly komické sexuální scény, které v románu od Agathy vypadají asi tak přirozeně, jako opalovací lehátko na ledovci. Naopak super byl Matthew MacFadyen, pro toho mám slabost a trochu větší citová zainteresovanost Marplové ve vztahu k jedné oběti taky prohloubila zážitek. Dovedu si představit, že s Geraldine by to bylo ještě o něčem jiném, ale holt už odešla na zasloužilý odpočinek. Nemám nic moc proti Julii McKenzie, rozhodně posunula tu "laskavější" část slečny Marplové dopředu, ale je taková neslaná nemastná. Nicméně i některé díly s ní se povedly a tenhle mezi ně patří. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita filmu sice dosahuje stejné úrovné jako předešlé 3 řady, ale jednoduše řečeno bez Geraldine McEwan to není ono a Julia McKenzie, seč se snaží jak může, do postavy sl. Marplové nevnesla kromě obličeje nic nového a jednoduše musím konstatovat že mě nebaví. Nechápu proč se tvůrci museli poohlížet po někom jiném a nezůstali radši tam, kde byli. Za pochvalu ale stojí scénář, který se opravdu snaží držet znamenité předlohy i v detailech, snad kromě vynechání jedné nevýznamné postavy, takhle kdyby to bylo pokaždé - radost pohledět. Zajímavé - ti kteří neustále remcají nad úpravami Agathiných předloh se v té, která se jí drží snad nejvíce, moc v hodnocení nevytáhli... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jen "obyčejná" adaptace knihy je pro scénáristy dost fuška. A teď si představte, že adaptátor má tu knihu v jednom případě zmodernizovat, v druhém udělat pietně a teď se v tom třeba plácá, musí vyslechnout připomínky režiséra, producentů a pak diváků... Každopádně mým štěstím je, že Agathu miluju, ale knih jsem četl jenom pár, takže mě ona případná adaptace, pokud není úplně blbá (nebo třeba zbytečně zamotaná, víc, než Agatha obvykle je), většinou uspokojí. Nejinak je tomu zde - tvůrci trochu změnili styl a hlavní představitelku, která chvíli vypadala jako "mouchy, snězte si mě," ale pak byla dostatečně aktivní. Jak často píšu - uvidíme dál. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ústřední říkanka pochází ze známé anglické rýmovačky jménem „Sing a Song of Sixpence“. (Lilli...)

Reklama

Reklama