Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Sittafordská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Sittaford Mystery (více)

Obsahy(1)

Propukne sněhová vánice a slečna Marplová je nucena najít útočiště v Sittafordském sídle. Když je později majitel domu nalezen zavražděn ve svém pokoji, začne slečna Marplová případ vyšetřovat. (Viasat)

Recenze (41)

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před chvílí jsem se rozčilovala u Chimneys, že změnili úplně děj, což je i tenhle případ, ale přes to je Sittafordská záhada jedna z mých nejvíc oblíbených Marplových. Mám ráda takové ty zapadlé domky, uzavřenou skupinu lidí, tajemství z minulosti apod. Filmu hodně pomáhá opravdu hmatetelné jiskření a skvělá chemie mezi Emily a Charlesem, potom ještě "stará" představitelka Marplové Geraldine McEwan, kterou oceňuju čím dál víc ve srovnání s její nynější představitelkou, a v neposlední řadě velmi dobrá kamera i ucházející hudba. Po Bertramu můj nejoblíbenější díl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem znalec knižní předlohy a to je zřejmě v tomto případě velká chyba. Člověk není neomylný tvor. Přesto všechno se mi tu ta stará čmuchalka zdála jaksi do počtu. Jako by tu ani nemusela být. Nicméně, díky svému dokonalému úsudku všechno rozlouskne jako skořápku ořechu. Po shlédnutí dalších a dalších dílů o této staré dámě se stále více utvrzuju v přesvědčení, že Agatha Christie byla geniální spisovatelka a skutečná královna detektivek. Ještě mám menší výhradu k tomuhle dílu, ale třeba je to jen můj pocit. Zdálo se mi, že tu všechno bylo překombinované, ale je docela možné, že tvůrcům křivdím a on to byl záměr. ()

Reklama

karlee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl mě naštval, už to asi vzdám a na další díly se dívat nebudu. Ty nejhorší nešvary Agathy dohromady: přidání nějakého vedlejšího zločinu, který nemá s případem nic společné (uprchlík z Dartmooru); spoléhání pachatele na totální náhodu; dodání dalších potencionálních pachatelů, kteří chtěli oběť taky zabít, jen už byl mrtvý, když se k němu v noci přikradli; ohlášení zločinu duchařskou seancí; vytahování dětí a jiných příbuzných lidí, kterým obět kdysi ukřivdila, samozřejmě až v poslední pětiminutovce (v tomto díle to navíc Marplová vybalí, jako by měla v šuplíku jeho CV, vůbec není jasné, kde na to přišla, Poirot si aspoň občas ověří totožnost telegraficky s Yardem). ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02E04. Po lehce halloweenskem a carodejnickem dilu "Cukani v palci" (S02E03) dostavame tentokrat trosku duchariny. Opet se jedna o zapletku z minulosti, jejiz dusledky ovlivnuji soucasne zivoty postav. Tentokrat je v popredi kandidat na premiera, kapitan Trevelyan. A jak se ukaze, politici jsou vsude stejni, vsichni maji nejake ty krivdy nebo kostlivce ve skrini :) To, ze pribeh pry nema s puv. knihou od Agathy nic spolecneho, mne osobne nyni nevadi - necetl jsem ji. Podle me to bylo vymysleno vkusne a cele se to navic odehrava v hezke, snehem zapadene atmosfere, v malem hotylku, kde skoro nic nefunguje a navic se zde sejde parta ruznorodych lidi. Problem mam s tim, ze jak postupne zjistuju, skoro kazda druha Marplova v teto serii ma velmi vratkou detektivni linku. Ano, vsechno do sebe krasne zapada, Marplova uvazuje logicky a nemyli se. Ale vsechno je to jen jeji tvrzeni. Spousta veci by nesla asi dokazat, a tak to autori resi bud tim, ze vrah provede nejaky kiks, diky kteremu ho dopadnou nebo je potrestan, anebo se sam prizna. Tady je to kus od obojiho. Bohuzel nabyvam dojmu, ze to je zamer. Chybi mi v tom zkratka vic dukazu. Navic kdyz jsme u dukazu....tohle se myslim odehrava cca v r. 1951, cili uz v dobe celkem rozvinute kriminalistiky. No a i kdyz chapu, ze je tu to omezeni "odriznuteho hotylku", neni tu policie ani dostupna technika, tak - "Pane rezisere!!!" - vrah saha na zapalovac, na nuz, na sosku skorpiona...div jim neudelal jeste otisk palce na sklo.... Mozna uz nevedeli, jestli dukazni a laborantskou praci maji nejak zaclenit do deje nebo autori predpokladaji, ze by se to pri dalsim vysetrovani samozrejme udelalo, ale ja jako divak koukam na detektivku, kde se vpodstate kasle na daktyloskopii ad. metody. Nasi tvurci "Dobrodruzstvi kriminalistiky" by jim asi rekli svoje :) Presto se mi na to velmi dobre divalo. Necham tedy asi lepsi hodnoceni, nez se z me recenze muze zdat. ()

liberita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel oproti mnohým ďalším výrazne pokrivkáva, nielen preto, že je na hony vzdialený svojej predlohe , ale aj pre svoje postavy, z ktorých žiadna príliš neoslňuje sympatiami. Dej je pomerne jednotvárny a nepríliš zaujímavý a dostáva snímku do situácie, z ktorej ju nezachráni ani Timothy "Bond" Dalton. Je to naozaj dosť slabé spracovanie a celé vám vyfučí z hlavy skôr, než sa začnú záverečné titulky. ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama