Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 1

(série)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Slečna Jane Marplová se vydává na mnohá dobrodružství při odhalování vražedných záhad. V této první řadě se seznámíme s touto amatérskou detektivkou, která žije v mírumilovné anglické vesnici St. Mary Mead. Oplývá analytickou myslí a tak nějak záhadné zločiny a vraždy v celém svém okolí přitahuje. I když se občas zdráhá, místní policie brzy zjistí, že její analytické schopnosti jsou velmi užitečné. Slečna Marplová vyšetřuje záhadnou smrt velice neoblíbeného plukovníka Lucia Protheroea, vraždu ve vlaku, mrtvolu mladé dámy v knihovně nebo vraždu, která se ještě nestala. (Viasat)

(více)

Recenze (1)

Galerie (138)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Záhadná vražda", kterou napsala Agatha Christie již v roce 1950. (Terva)
  • V 32. minúte môžeme vidieť, že si slečna Marplová v posteli číta knihu "Žena v tme" ("Woman in the Dark"). To jasne opisuje nasledujúci záber, v ktorom sa Lucy (Amanda Holden) zakráda tmou a ide vyšetrovať. (ČSFD)
  • Jedná se o poslední roli Herberta Loma. Když epizodu dotočil, konstatoval: „Tak, a to je poslední krvelačný cizinec, kterého jsem v životě hrál.“ V roce 2007 se objevil ještě v epizodě Nemesis, kde však zazněl jenom jeho hlas v hlasové zprávě. [Zdroj: Zdeněk Bauer – kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)

Reklama

Reklama