Reklama

Reklama

Míň je víc

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2015, 26 min

Režie:

Pavel Hejnal

Účinkují:

Petr Svoboda, Jan Smetana (moderátor)

Obsahy(1)

Nová zábavná vědomostní soutěž, kde vyhrává nejnižší skóre. Česká verze úspěšné zábavné britské kvízové show Pointless. Soutěžící se snaží získat co nejméně bodů tím, že se noří do hlubin svého všeobecného přehledu, aby vyrukovali s odpověďmi, o nichž se domnívají, že nikoho jiného nemohou napadnout.
Každá otázka již byla před natočením pořadu položena skupině 100 lidí, aby se zjistilo, které odpovědi jsou nejběžnější a které naopak co nejméně obvyklé. Dvojicím soutěžících jde o peněžní výhru. Snaží se přijít na co nejméně obvyklé odpovědi a získat tak co nejmenší počet bodů. Počet bodů odpovídá počtu lidí, kteří v průzkumu uvedli danou odpověď.
Naprosto nejlepší je správná odpověď za nulový počet bodů, na kterou ze stovky dotázaných nikdo nepřišel. Pokud soutěžící dokáže na tuto odpověď přijít v krátkém vymezeném čase, získává nulový počet bodů. Jestliže naopak odpoví stejně jako velký počet dotázaných, padne na jeho hlavu spousta bodů a riskuje vyřazení. Peněžitou odměnu a trofej si nakonec odnese soutěžící, který ve finále alespoň jedním ze tří pokusů trefí takovou správnou odpověď na otázku, na kterou si nevzpomněl nikdo ze sta dotázaných. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Míň je míň. Tak tenhle televizní formát by do červených čísel nevytáhl ani český Andrej Bičan! Proč veřejnoprávní televize utrácí naše koncesionářské poplatky za takovéhle otřesné televizní formáty, proč se radši dál nejezdí v Taxíku? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Míň je prostě míň, i když je to víc. Takže dám jednu hvězdu, aby autoři pochopili, že jim víc dát nemohu, protože by to ve finále bylo možná ještě o něco míň. Jsem si vědom toho, že to, co jsem právě napsal, je dost pitomé, ale nemohu si pomoci - ten pořad si začal. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle není o vědomostech, ale o pořádné porci štěstí na otázku. Britskou předlohu neznám, navíc se obávám, že doba velkolepých soutěžních show je za námi. Pokusit se, aby moje správná odpověď byla ta, kterou sto respondentů zmíní co nejméně nebo vůbec, není úplně mimo mísu. Naopak totálně mimo je při finální otázce odměna v podobě základní sumy deseti tisíc. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem na to hleděl spíše s nedůvěrou, ale najednou jsem zjistil, že to sleduji pravidelně a docela mne to chytilo. Uhádnout tam něco v rámci těch nastavených regulí není vůbec jednoduché a to je to, co mě na této soutěži baví. Proto zvyšuji na 4*. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Je třeba si chránit prdel! Soutěž, jejíž princip jsem doposud nepochopil, i když mně byl padesátkrát vysvětlen, uvádí prvotřídní bukvice s dolíčky jak Zagorka po operaci mrdu. Nechápu, v čem má divák spatřovat zábavnost soutěže. Rozhodl jsem se, že se pokusím soutěži přijít na chlup přímo na místě. Podal jsem přihlášku do soutěže a po náročném castingu, kdy mně v předsálí rvali do prdele postupně ředkvičku, banán a květák, jsem prošel, až mně v prdeli uvízl patizon a bez vymazání plechu. Byl jsem na sebe pyšný a brány soutěže před televizním národem jsem měl otevřené. Uvelebil jsem se za soutěžním stolkem s tím, že mě žádná z otázek nezaskočí. První zádrhel přišel, když jsem se napil z květináče na stolku, ve kterém se vznášel kondom s chomáčem ochlupení, čehož jsem si všiml později. Co mrdka nechtěla, hned první otázka souvisela s ohanbím. Moderátor mně položil záludnou otázku, kolik má na péru chlupů. Pekelně jsem se soustředil, vydedukoval jsem podle matematického vzorce odmocninu z pěti chlupů na jeden kilometr čtvereční, z jednoduché rovnice jsem si odstranil závorky, sečetl jsem všechny filcky na chlupech a výsledné číslo jsem vynásobil dvěma dolíčky buzny moderátora. Vyšlo mně 3333 vystříkaných čísel do každého soutěžícího. Sám jsem byl překvapen, když se usmívající buzík zatvářil spokojeně a moji odpověď označil za správnou. Princip soutěže jsem sice stále nechápal, ale hned napoprvé jsem uspěl. Jenže moderátor se na mě culil dál a nepřestával. Mrštným pohybem se dostal za moje záda, pevně mě objal a šeptl do ouška fatální větu: "Když ti to hádání tak krásně jde, poznáš co je to mít v díře Smetanu, kočkodane!" Napětí okamžiku ze mě udělalo na chvíli sochu, ale vzápětí to ze mě opadlo. Zaradoval jsem se a radostně jsem se optal, jestli mě bude píchat Emma Smetana. V tu chvíli jsem ztuhl hrůzou a orosil se i na intimních partiích, neboť jmenovaná moderátorka pracuje v jiné televizi. Věděl jsem, co přijde. Cukrouš se jmenoval Jan Smetana a už se do mě chystal šroubovat kolibříka. Chytře a uvědoměle jsem sílu okamžiku přerušil tím, že zatím padla jen jedna otázka. Zoufale jsem se natáhl až k protilehlému moderátorskému pultíku. S rukou Saxány jsem uchopil list, na kterém bylo znění druhé soutěžní otázky.Ta zněla: Kolik měří pyj moderátora Smetany. Dobře jsem věděl, že musím odpovědět míň, aby to bylo víc. Vyhrkl jsem, že jeho kanón měří 1 cm. Zavřel jsem oči a stáhl půlky. Nic se nedělo. Asi po minutě jsem se otočil a studio bylo prázdné. Později jsem se dozvěděl, že jsem se stal vítězem a úspěšně jsem přestál Smetanův šroubing péra do kotlíku. Nechal mě být. Sice jsem princip soutěže ani po jednapadesáté nepochopil, ale zasoutěžil jsem si jak se patří. 0% ()

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Další z řad českých, nekvalitních soutěží, které ve vysílání moc dlouho nevydrží, kvůli nízké sledovanosti. Nicméně z produkce ČT jsem takovou pohromu tedy nečekal. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 15% (odpad!) | ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ne moc zajímavý soutěžní pořad. Je to něco jako 5 proti 5, ale obráceně. I ten moderátor je divný. Ale byli tam kluci z rožnovského gymplu. :D ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Dobrý den, jsem Jirka z Jihlavy a 14.1.2014 jsem viděl Míň je víc poprvé. Formát soutěže mi připadal nezáživný. (Otázka: Fináloví soupeři Ivana Lendla? Odpověď: Měčíř, Mc Enroe a [kerouak]. Dotaz moderátora: A jste si jisti, že ten poslední je tenista? :-) ) Ale 15.1. se úroveň pořadu rapidně zvýšila :-) Kolik lidí ze sta uhádne díky komu? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní televizní pořad, který sice na první pohled nevypadá zle, ale je téměř nemožné v něm vyhrát. Moc věrohodně to totiž nepůsobí. Otázky sice nejsou nejtěžší, ale kdyby si měli soutěžící vybrat kupříkladu z 5 možností, bylo by to lepší. Musím rovněž souhlasit s níže uvedenými (staršími) komentáři, že atraktivita nic moc, výhra malá a jak už jsem řekl, dost pochybuju o věrohodnosti. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ten orgastický moderátor jasně vede. Jeho ukájení klesajícím válcem je před desátou na pováženou. Jóó. Pojď ! Pojď ! ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Vychechtanej Smetana působí dost křečovitě a je strašně vidět, jak je celý díl neskutečně natahovaný... Viděl jsem pár dílů a je to fakt nuda... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, kde se hrabe Honzík Smetana na Aleše Hámu a jeho "Kde domov můj" nebo "Taxík". Prostě Smetana šou a jeho "NEZAPOMEŇTE !!!, NĚKDY MÍŇ JE VÍC !! ". Jednu hvězdu ze soucitu. Smetana je lepší ve sportovním zpravodajství, ale tohle mu nejde. Už se na to dlóóuho nedívám. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Když už si na Kavkách naběhli s názvem Míň je víc, těžko se mohou divit, když v duchu této myšlenky musím soudit, že dnes v době, kdy už se podobné soutěžní pořady jen těžko vyhrabou ze smetiště televizních dějin, by divák nejspíš uvítal, kdyby podobné záležitosti jeho pozornosti raději unikly.. Nudná kopie stejně nudného britského originálu s pro většinu divácké cílovky nejspíš nedostatečně vysvětlenými pravidly a skvostně necharismatickým moderátorem "Kulivočkem" Jan(k)em Smetanou nejspíš prožije stejně jepičí život jako většina ostatních podobných projektů poslední dekády.. A když ne, sním svůj klobouk !! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Soutěž otočená trochu na ruby, kdy míň je víc, že se v tom i ten moderátor ztrácí. "Získali jste skvělých 20 bodů..." To opravdu nikoho nenapadlo, aby tomu říkali třeba "trestné" body či tak nějak?! Hned by to působilo přehledněji. Otázky občas docela těžký a dosáhnout výhry je obtížné. Chtěl bych vidět ten vzorek stovky lidi, co jim údajně odpovídal na ty otázky... Zábava nulová, napětí mizivé, rozšíření znalostí zanedbatelné. Zlatý AZ kvíz... ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se jenom proto, že tam byl můj učitel ze základky. Jinak soutěž nic moc. Na první pohled to působí zajímavě, ale moderátor a stopáž (jde to moc rychle) to sráží do podprůměru. 15 % ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nic víc než stravitelný(!) předkrm před hlavním chodem, jejž - jak doufám fanoušci vědomostních soutěži pochopili - nabízí konkurenční Telka, vzpomínáno jest na Riskuj a Milionáře... Smetanovo "kolik lidí ze sta?" a "zkusme se podívat třebas na takový Taking Off" je sice potisící iritující, šance na výhru pro probojuvší se do finále je takřka nulová, avšak co s tím toužící po níže zmíněném zmůže, když se fakticky jiná alternativa nahlédnutí do hlav "národu" nenabízí... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hodně divné sestřihy z nějaké soutěže. Nuda, nezajímavost, ukvapenost, žádné ukázky ani obrázkové toho, o čem se mluví. Korunu tomu dává moderátor, u kterého nevíte, jestli ty blbé kecy má předepsány licencí a scénářem nebo je trousí sám - neustálé opakované několika doslova blbých vět, uvádějících opakovaně to, co se za dvě vteřiny ukáže na obrazovce, opakovaně kladené řečnické blbotázky... a vůbec vystupování toho rozjařeného pitryse s trapnými vtipy směrem k těm chudákům soutěžícím a příliš dlouhými prostřihy poté, co udělal pán humor (asi aby vyznělo to trapné ticho). Dívák se nic ani nedozví, ani nezaznamená zábavu a pořad je v trapu - klidně by se mohl vysílat jen jako výplň namísto nějakých upoutávek. Tohle skončí rychle. Snad. ()

Bajda odpad!

všechny recenze uživatele

Tragický koncept, tragické provedení, nepřirozený moderátor, nejasná pravidla, nízká výhra, nulové napětí, na nic otázky, nezajímaví hosté, ... mám pokračovat? ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Myšlenka na televizní variaci děštské hry Země, město, zvíře, věc alias 5 proti 5 převrácené naruby je sice zajímavá, ale bohužel je v tomhle pořadu vše špatně. Jan Smetana je za celou svou existenci a za X-mena Charlese [Šaviera] dvojnásob zralý na pořádné našlehání (a díky Timu Burtonovi víme, že pořádná šlehačka se musí našlehat bičem dokud stále dlí v kravském vemeně), otázky v sobě mají věcné chyby, soutěžící vypadají spíš jako banda troglodytů s exhibicionistickými sklony mizerného barového komika, režie je vyloženě líná (měl jsem možnost být v rámci stáže u natáčení a částečně i následné postprodukce brněnského AZ-kvízu a tam je to docela jiná liga!) a podle odpovědí oné stovky respondentů se dá velmi snadno odvodit, že demografické složení dotazovaných odpovídá spíš diváctvu Televizních novin než Událostí v kultuře a Historie CS. Jediným pozitivem na tom celém je, že jsem u toho musel trpět jen necelou půlhodinku. Na druhou stranu - prostor pro soutěž samotnou je tu tak malý, že prakticky záleží na každé jednotlivé pitomé otázce a celá ta jejich "zábavná vědomostní soutěž" se mění prachbídnou loterii o prachu mnohonásobně bídnější [žakpot] v hodnotě 10 - 30 000 Kč. No neberte to za půlhodinové ztrapnění se (ani ne před celým národem, jako spíš před dvaceti maminami na mateřské, co potřebují kulisu k žehlení, a necelou stovkou nahluchlých důchodkyň)... a to říkám s veškerou úctou k maminám i k důchodkyním. Ale být na jejich místě, radši přepnu na TV Barrandov a lajsknu si podesáté Doktora z hor. ()

Reklama

Reklama