Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

scroochy 

všechny recenze uživatele

Trailery a tvůrčí sestava z SNL lákaly na komedii, ale ve filmu by člověk vtipy spočítal na prstech horních končetin. Jedná se o průměrné drama o zajímavém tématu z nevšedního prostředí, ale upřímně je to celkem nuda. Herecky je však vše v pořádku - Fey, Freeman, Molina a Thornton si svoje role evidentně užili. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Herecky dobré, ale tenhle snímek mi tak nějak nedal to, co jsem očekával. Asi jsem si myslel, že to bude válka s větším nadhledem, že to bude i trochu zábavné a do toho pak přijdou ty emoce, ale o moc zábavného se zde nejedná, i když zde podle všeho snaha je. Tina tradičně fajn, Martin Freeman zase trochu jiný. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Americká reportérka v origináli určite nie je náhodou pomenovaná Whiskey Tango Foxtrot (všimnite si počiatočných písmen WTF). Americká reportérka bohužiaľ nie je zladená celá. Tém k potencionálnemu zamysleniu totiž nadhadzuje toľko, že by ich vymenovanie zabralo ešte dobré dva odseky. Netýkajú sa len Afganistanu a práva šaría a politiky a politických intríg a vojny (pozor! Americká reportérka NIE JE akčný film) a jej vplyvu, ale aj novinárčiny a s ňou súvisiace senzáciechtivostí a bezohľadností, ale dôjde aj na "viac-menej obvyklé problémy ženy stredného veku" (alebo ako to vôbec nazvať) a ďalšie veci. Proste keby sa z tohto uhla pohľadu šetrilo, mohlo byť toto dielo ucelenejšie a tým pádom ešte o niečo pôsobivejšie. Takto priemerná snímka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mescala Rumba Disco je uvolněná, pohodová, skvěle napsaná, milá a vtipná mašoidní taškařice o tom, že i nehezká zamindrákovaná zapšklá prudérní čtyřicítka s fretčím xichtem a výstižným jménem Týna Fuj pořád ještě může jet bomby, když si skákne zareportéřit do válečného Afganistánu a ošuká tam hobita. Překvapivě prosté jakýchkoliv obvyklých tendenčních agitek Strýčka Sama o spravedlivé válce a koncentrované výhradně na smečkový život cynicky sarkastických hyen, závislých na adrenalinu a pětilebkovém afgánském matroši. Partička místních zavilých yntelechtuánů evidentně čekala Četu s Margotkou v hlavní roli a filosofickým přesahem Tenké červené linie, tudíž tu teď se vzteklým supěním dští lupy a pižmo, protože tam prý nebyly ani žádné humory. Ale byly, jen si příště musíte dát v té menze dvojitou porci vtipné kaše a začít masturbovat i druhou rukou, milí ufoni! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Mily filmik so zaujimavych pribehom a mierne komedialnou az naivnou linkou, ktora k zaveru zvaznie a dokonca mierne "sklisoidne". :) Rad som videl oboch predstavitelov s genialnej prvej serie Farga. Boli pre mna ako zjavenie. Asi preto mal pre mna film osobitne caro. Takmer stvorhviezdie. Urcite nadpriemer. Odporucam. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)
  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama