Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Recenze (152)

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Příliš zdlouhavé záběry na různé detaily(bačkory, mytí ksichtu ve sprše apod) mě vyloženě iritovaly jakoby chtěli vyplnit mezery ve scénáři dlouhými scénami, škoda, protože jinak ten film je příběhem miliony dívek a rozhodně se z toho dalo vyždímat víc, než odhalený kozy a nudné hodinové záběry na bačkory a tekoucí stěnu.. ()

Vieriq78 

všechny recenze uživatele

Pretiahnuté doslova. Drsná téma zobrazená dosť nechutným spôsobom ktorý mal pravdepodobne podčiarknuť dôležitosť tejto témy, no popri tom Vam znechutí pár ďalších hodín.. Tie natiahnuté momenty sú netlakové asi len pre uchylakov. Dobrá téma, pre mna nevyužitý potenciál. Je tam pár ozaj dobrých záberov keď režisér mal hlbšiu chvíľu ale tie natiahnuté nechutnosti to celé u mňa zničili. A hudba viackrát nesplýva, nepodciarkuje, taktiež slabá dejová línia, dalo by sa tam vytlačiť iné delo. Neviem prečo slovenský režiséri väčšinovo nechápu, že menej je viac. 2+ ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Celý príbeh stojí na Dominike Zeleníkovej, bez nej by toto bol iba stratený snímok. Z celkového pohľadu možno krutá realita spoločnosti... možno viac pritiahnuté za uši ako je realita... rozhodne však nie príliš pútavá dejová línia. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Průběh filmu se dal vzhledem k tématu a úvodu očekávat. Celkově to bylo ale slabé, ačkoli poselství je jednoznačné. Ale bohužel chyběl moment překvapení, něco nečekaného, vybočení ze známé linie příběhu. Na naše poměry ale dobré. 2+ ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film , při kterém by se mi kudla v kapsách otevřela . Ti chlapi byli zkurv.... hovada . Bylo mi z nich fakt špatně . Chudák holka chtěla začít žít a tak dopadla . Výkon Dominiky byl ovšem mimořádný . Jen mi přijde přehnané , když spadla z třetího patra a přežila to . No je to přece jen film . Ale dost autentický , drsný , surový . ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Nemělo děvče zrovna zářnou kariéru. Děcák, chvilku mezi bezdomáče, obšťastnit půlku Žižkova, Pražské služby a šup k tyči do bordelu. ()

amundseen 

všechny recenze uživatele

Jedina schopná vec v Pirku je kamera, inak ako celok je to dosť veľké zúfalstvo. Scenár je totálne neoriginálny (rozumej okopčený z iných lepších filmov), réžia tu zase absentuje úplne. A ten koniec je tak veľmi zlý, že by si možno spokojne zaslúžil aj ohodnotenie najvyššie: odpad! ()

r007 

všechny recenze uživatele

Dobrá snaha o realistický film o dětech z děcáku. Pro mě ale bohužel opravdu jen snaha. Způsob zpracování mi moc nesedl, myslím, že film se až moc zaměřil na scény násilí, ale možná to byl úmysl. Příběh je ale dobrý a mít ho v ruce někdo jiný... ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Sonda do ponurých vod života lidí na okraji společnosti. Jak snadné se tam dostat, po odchodu z děcáku....obsahuje též pár odvážných scén vnadné Dominiky... ()

heger 

všechny recenze uživatele

O triedu lepšie ako 'Špina'. Samotný príbeh nie je ničím originálny, ale je to dobre natočené a má to atmosféru. Výborne sú obsadené a zahrané epizodické postavy (zvlášť scéna s matkou je dokonalá). Pre mňa veľké prekvapenie. ()

Lojz@ 

všechny recenze uživatele

Docela mazec, nějak, nevím proč, mi to připomnělo film Mandragora (1997), takže další můj oblíběný, i když osud Shakiry po tolika znásilněních a následném pádu, byl značně nevěrohodný. Ale jinak jo, 5* ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

"Co kukaš?" "Si chcem zapamatovať jak nechcem dopadnut." Velice zajímavý drama, (opět) na české poměry solidní počin. Poslední půlhodina je divácké "peklo". Morávková-zeleníková je sympatická a tyhle role jí vyloženě sedí. Silný film. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Drsná dráma poukazujúca na problémy detí z detských domov, ktoré ponechané samé na seba klesajú na dno spoločnosti a končia prinajlepšom ako bezdomovci a narkomani. V horšom prípade končia ako materiál pre obchodníkov s bielym mäsom podobne ako Shakira, ktorá sa nakoniec vymaní zo svojho otroctva. Produkcia je kvalitná aj keď často nedokáže využiť zvukový priestor na vytvorenie dramatickej atmosféry. Herecké výkony vzhľadom na to, že väčšinou nejde o profesionálnych hercov, sú veľmi dobré. 75% ()

Mangus 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec úvod v detskom domove bola jedna z najkrajších častí života hlavnej hrdinky. Film zaoberajúci sa osudom detí, ktoré krátko po dovŕšení 18tich rokov opúšťajú detský domov a sú ponechané napospas svetu, ktorý dobre nepoznajú, bez ubytovania, bez práce, len s obálkou peňazí. Niet sa čo diviť, že mnohé z nich skončia na ulici, na drogách, alkohole alebo majú problémy so zákonom, bez vzoru, bez vedenia a najmä bez zabezpečenia základných životných potrieb. Film tento bordel naturalisticky vykresľuje vo všetkej svojej kráse a napriek tomu, že občas práve úplne bežným scénam chýba autentickosť (čo môže byť spôsobené skresleným pohľadom Slováka na slovenské herecké výkony), práve tie naturalistické scény sú natočené s prekvapivou intenzitou, ktorá v kine na predpremiére poriadne šokovala minimálne ženskú časť publika. Účel teda splnili na výbornú. Na druhej strane som rád, že sa film nenesie len v negatívnom duchu a záver je, aj keď v dosť zvrátenom zmysle pozitívne ladený. Po filmárskej stránke filmu nie je moc čo vytknúť, kamera a zvuk super, aj stopáž 92 minút je účelne využitá. Za mňa 8/10 a fandím takejto mladej CZ/SK tvorbe. ()

Idenatoys 

všechny recenze uživatele

Bože to bylo tak ale tak depresivní že jsem myslel že upadnu do šoku, příběh který napsal život sám (ačkoliv to není dle skutečnosti), ponuré drama které vás vtáhne do podsvětí, drog, špíny, kurev a totálního hnusu. Za mě 55% kvůli dobrému zpracování příběhu. ()

Reklama

Reklama