Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá šachistka musí sehrát svou životní partii a najít klíč ke štěstí... Desetiletá Max žije se svou sestrou Jez a rodiči Tomem a Sarah v New Yorku. Max dostala chlapecké jméno, protože rodiče očekávali, že se narodí kluk. Max je velmi chytrá, nejlepší ve škole, a tak ji rodiče přehlásí do soukromé dívčí školy. Její matka je šéfkuchařkou a její otec Tom dělá správce domu. Sarah si musí vzít v práci více směn, aby mohli platit školné, a tak ji dívky vůbec nevídají. Škola je výborná, ale Max si mezi bohatými dívkami nemůže najít kamarádku, navíc je tady Isabella, která Max nemá ráda a často ji uráží. Max by se chtěla naučit hrát šachy, aby lépe zapadla do školy a mohla jednou namyšlenou Isabellu porazit. Dívka osloví nabručeného šachistu Normana v parku, aby ji za peníze šachy naučil. Norman učí Max, že má pohlížet na šachovnici jako na město, kde se situace stále mění, Max si začne více všímat okolí. Vysvětlí jí, že sama vyhrát nemůže, a díky tomu si Max získá kamarádky ve škole. Max se těžko vyrovnává se ztrátou své babičky, ale někdy se jí o ní zdá. Restaurace, kde Sarah pracuje, se zavírá, a tak začne pracovat v Bostonu a s rodinou se vídá ještě méně. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Little Game" by som asi zaradil do kategórie naivných a trošku pritiahnutých za vlasy rodinných filmov, ktorý ale má svoju vlastnú dávku šarmu a láskavosti, ktoré z neho robia celkom príjemné pozeranie. Nemôžem povedať, že by film nemal žiadny problém, dokonca je ich tu aj pomerne dosť. Mám pocit, že film chcel byť aj komédiou a väčšina humoru tu podľa mňa zlyháva a tempo filmu by mohlo utekať lepšie, lebo často to ide strašne pomaly. Ale na druhú stranu sú tu veci, ktoré z toho robia celkom príjemné dielko s hrou šachu. A ja som si to celkom užil. Naša hlavná protagonistka je celkom sympatická, Oona Laurence ako najlepšia kamarátka je fajn a ani dospelí nie sú najhorší a padne tu pár dobrých hlášok. Ja som si film v rámci možností užil. Neviem, či by som si ho pozrel znovu... určite nie sám. Možno keď budem mať deti a bude to v telke, tak by som si s nimi k tomu sadol. Malý, naivný a trochu hlúpy film, ale na druhú stranu má svoje príjemné momentky, ktoré ma držali. Takže asi tak by som ho ohodnotil. Hodnotenie: B- ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Šach a jeho fascinujúca variabilita bol už námetom mnohých filmov. Tento je bohužiaľ trochu prihlúply a zúfalo sa snaží tváriť poučne. ()

Reklama

Reklama