Reklama

Reklama

Člověk a vesmír

(seriál)
Velká Británie, 2014, 4 h 54 min (Minutáž: 58–59 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Člověk je jediný živý tvor na naší planetě, který se dokázal dostat do vesmíru a žít v jeho nehostinných podmínkách. Jak se z opice stal astronaut...? (TV Prima)

Recenze (8)

Expozituror 

všechny recenze uživatele

Poslední triumfy fyziky a jiných vědeckých disciplín zprostředkovány laikovi v nádherném profi BBC balení s krásnou dramatickou hudbou, charismatickým profesorem a spoustou etnických dětí :), co víc si přát? Plus ten fascinující filozofický a spirituální přesah. Zhlédnuto v takřka konstantním úžasu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v záplavě denodenních sraček a negativních zpráv (pravda, sám si aktivně pouštím) je důležitý udržet si víru v lidstvo a vnímat věci hezky zvysoka. Přesně proto mám tak rád Cosmos a cením i tady tu mini-sérii BBC, sympatický učence a propagátory vědy jako je tady Cox a nebo Tyson. Člověku nezbývá než žasnout nad naší existencí jako extrémní souhrou velkých náhod a vesmírných konstant, nad pořádkem, zákony a vzorci v přírodě, dumat nad pravděpodobností mimozemských životů v nekonečnu galaxií, našem vlastním (ne)přežití, další explorací kosmu atd. Hezký. Jednou za čas potřebuji nasát titul přesně tady toho ražení. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vědecký pořad od BBC. Dostal mě především experiment s padajícím objekty ve vakuu. Opravdu neuvěřitelné... ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Geniální čtvrtá epizoda. Brian Cox opět ukázal, že je schopný propagátor vědy. Zamysleme se nad následujícím: Někdy musela být (první) noc beze dne... Neboli relativita v akci... To, co se pohybuje, se vlastně nepohybuje, a je to iluze. Pohyb = hmota * světlo ^2 -- Lze tedy mít rozšířující temnotu ve světle? Ne. Lze ale mít rozšířující světlo ve tmě. ✔ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vědecké, místy až mírně filozofické zamyšlení se nad člověkem, jeho úlohou ve vesmíru, nad jeho minulostí i budoucností. Samozřejmě s trochou toho cestování po tematicky zajímavých místech po celém světě, které k téhle sérii dokumentů už neodmyslitelně patří. Jak říká Brian v závěru: dokud bude věda a zdravý rozum vítězit nad egem a pověrčivostí, nic není ztraceno a nic není nemožné. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Když má někdo ten dar jednat s lidmi, tak může dělat cokoli. Takže by se klidně mohlo stát, že si to Brian napochoduje před kameru, řekne, že je bůh a všichni to prostě vezmou jako fakt a hotovo. V případě téhle mini-series si nemůžu na nic stěžovat, ono na co si taky stěžovat u takových těch pořadů, kde si jeden profesor odskočí od výzkumu, aby se s námi zase podělil o nějaká ta tajemství tady tohohle všeho okolo a pak nás nechal sedět s úžasem před obrazovkou. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Jsme jen živá tečka ve vesmíru, nebo je tam ještě někdo další? Část mojí duše říká, že ano a část říká, že buď nejsou na takové výši inteligence a jsou to jen jednoduší živočichové a nebo se nechtějí ještě ukázat, něco jim v tom brání. Doufám, že se někdy objeví nějaký signál z vesmíru a změní to náš dosavadní svět. ()

Reklama

Reklama