Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zmizí dodávka heroinu mezi Itálií a New Yorkem, je z krádeže obviněn bezvýznamný milánský pasák Luca Canali. Jsou na něj poslaní dva profesionální zabijáci z New Yorku, aby ho našli, ale skuteční zloději se za Canalim rovněž pustí s úmyslem najít a zlikvidovat Lucu dřív, než Američani zjistí, že on není zlodějem. Když během štvanice zahynou Lucova žena a dcera, Luca přísahá pomstu všem, kteří způsobili jejich smrt. (špaček421)

(více)

Recenze (19)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Druhý díl z vynikající Poliziotteschi trilogie viz filmy "MILANO CALIBRO 9" 72' a "II BOSS" 73'. Od svého předchudce měl tento film pozvolnější rozjezd (ale jakmile se vše uvede do pohybu film jede téměř až do konce), celkové ztvárnění bylo také jednoduší, nehrála v něm bohyně Barbara Bouchet (ale soft erotiky tu bylo také krapek), po hudební stránce už to také nebylo tak jednoznačný jako předtím ale hrubého násilí a především rychlé a efektivní akce bylo stále dost! Dva profesionální zabijáci Henry Silva (Dave) a Woody Strode (Frank), opravdu zajímavá dvojka, Silva je vtipný playboy a křikloun naopak Strode většinu filmu nemluví, je klidný, kde spočívá veškerá jeho síla, občas jen tupě zírá ale jeho obličej vždy signalizuje chladnokrevnost, nebezpečí a hlavně větší profesionalitu! Typický Leonovský westernový hrdina! Charismatický hromotluk Mario Adorf tu hraje pasáka, ale spíše obětního beránka Lucu Canali, který je obviněn ze zmizení dodávky heroinu, má být tedy pronásledován a zabit, nicméně vše se trochu zamotá a nakonec se mstí hlavně on. Oproti prvnímu dílu velká změna ale jako herec naprostá jednička především v jedné scéně, kde je téměř na pokraji fyzického ale i psychického zhroucení. Slavný režisér Quentin Tarantino byl Dileovým stylem hodně ovlivněný, ostatně je to vidět i v jeho kultovce "PULP FICTION", kde byl také podobný černo-bílý najatý tým, který však měl daleko propracovanější charaktery. Z filmu bych vyzdvihl především jeho agresivní kameru a opravdu parádní, technicky dobře zvládnutou realistickou scénu pronásledování. Ano, je v ní Mario Adorf a jeden najatý vrah, za tuto scénu by zasloužil Oscara! Jeho extrémní herectví zde je téměř na pokraji psychického a fyzického zhroucení..Držet se zuby nehty na předku auta nebo rozbít hlavou přední sklo to sem zatím nikde a u nikoho v tak efektivním pojetí neviděl. Vrcholná scéna zúčtování na vrakovišti je taky napínavá, zvláště když se vám pod nohy jako Mariu Adorfovi připlete malý kotě, do poslední chvíle však nevíte kdo s koho a tak to má být. Stále fantastický, vzrušující ale i zábavný zločinecký film, který stále hravě strčí do kapsy některé americké gangsterské filmy, avšak z mého pohledu už není tak oslnivý a mistrovský jak jeho předchůdce Milano Calibro 9. Komentář zde jako druhý v pořadí. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Bez přehánění lze říci, že film nabízí půldruhé hodiny pohodové akční zábavy. A když se to vezme kolem a kolem, vlastně se to nijak zvláště neliší od italských spaghetti westernů, které mají mnoho společných znaků a dokonce obdobné herce, snad jen, že tu není to malebné prostředí z kovbojek. Za sebe teda musím říci, že Mario Adorf opět nezklamal, snad proto, že jeho tvář jako by byla předurčena k noblesním zločineckým postavám, ve kterých se pohybuje s naprostou jistotou a rutinní samozřejmostí. Jako by mu to tvůrci šili na tělo, ale jinak je to sympaťák :-) Snad bych ještě měl dodat, že mimochodem ve skutečném životě je to opravdový gentleman a žádná hvězdná primadona a dost velký kamarád představitele Vinnetoua (Piera Briceho), ale zpět k filmu. A přesto nebo právě proto, že to je film komerční a staršího data vzniku, tak má pořád napínavý děj a připočtu-li k tomu dobré herce, tak jde o slušnou filmařskou práci, která jednoduše baví. Vzato do důsledků, zločince nemám rád, ale tady jsem držel palce Mariovi po celý film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je třeba zabít Canaliho! Z usměvavého a bezstarostného pasáka se pod tlakem, strachem a touhou se pomstít stává neřízená střela zanechávající všude okolo sebe spoušť. Dva Američani ve městě, taneční klub, prsatky, šlapky, zabijáci. Film má dvě velké adrenalinové akce - honičku, kdy úplně cítíte, jak běžcům docházejí síly, a střet na vrakovišti. Herecky výborné, trochu mě jen zamrzelo, že půvabná Sylva Koscina dostala pouhý štěk. Napínavé, syrové a nekompromisní. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Drsná krimi sa odohráva v podsvetí ( tentokrát bez asistencie polície ) s opäť vynikajúcim Mariom Adorfom. Niektoré pasáže s ním sú skvelé, na jednej strane dokázal byť besný ako pes ( naháňačka za šoférom dodávky ), na druhej jemný a milý ( scény s dcérkou ). Film zdarilo zapadá do talianskej Poliziotteschi 70-tych rokov. ()

anais 

všechny recenze uživatele

První půlka je pomalá, ale hudba, stylová kamera a střih to utáhnou. Jde samozřejmě o to, nakolik má člověk tento žánr rád, protože toporní herci tu skutečně nejsou argumentem, proč film nevidět. Vilné ženy, ostré pohledy těch nejtvrdších chlápků, a hlavně skvělý Mario Adorf v roli nejednoznačného Lucy dělají z tohoto filmu malý polozapomenutý klenot, který je rovnocenným spoluhráčem Milano Calibro 9 a Ill Boss. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Film postavený na výkonu Mario Adorfa, který se většinu filmu snaží zjistit, proč po něm jdou zabijáci až z Ameriky a je tak nucen drsně řešit všechny připravené pasti. Jeho hnacím motorem je stále rostoucí strach o sebe i svou rodinu, takže se z průměrného pasáka stane nebezpečný a všehoschopný protivník. A když už nemá co ztratit... ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Ačkoli kromě Adorfa jsou v hlavních rolích psaní ještě Henry Silva, Woody Strode a Adolfo Celi, nejvíce prostoru má právě Adorf. Což je na jednu stranu dobře, protože Adorf je vynikající a ukazuje, že může být stejně sympatický tady, jako odpudivý záporák ve Vinnetouovi :) Ale třeba nějaká akce drsného dua zabijáků Silva - Strode by mě taky zajímala, ale tihle dva mají prostor především na začátku a pak v závěrečné desetiminutovce, jinak je to spíš o Adorfovi. Adolfo Celi jako takovej italskej Kmotr (dokonce se jeho postav jmenuje Don Vito) taky není špatnej, ale taky nemá zrovna moc scén. Co je ale tady nejlepší jsou akční scény, zejména honička asi v půlce filmu. Opravdu strhující, i když krapet nereálná (zvlášť rozbití čelního skla dodávky hlavou). Dále je tu ještě pár rvaček, ale některé působí jak ze Spencer - Hillovek. V ději zamrzely logické kiksy - ve městě je plno mrtvých, po ulicích se nahánějí chlapi v autech a nikde žádnej policajt. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Největší devízou této maximálně grandiózní záležitosti je Mario Adorf který svým extrémně živelným herectvím boří sluneční soustavu. Režie je neuvěřitelně profesionální a dynamická což se projeví především v akčních scénách které mají koule a působí maximálně surově. Celá podívaná odsejpá jako na běžícím pásu a musím říci že kdejaký akční film či drsná krimi musí jen blednout závistí před tímto kouskem z obrovské větve Poliziotteschi žánru... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film stačí pozerať od hodiny, všetko hlavné: smrť blízkych, prestrelky, naháňačky aut, svižná akcia, to všetko bolo nabúchane v posledných 30 minútach, ale do tej doby tu boli, len mierne oťukávačky a mal tam aj viacero hluchých miest. Príbeh nieje výnimočný a je dosť jednoduchý, ale hlavne nieje dostatočne prepracovaný. Ako napr. tí dvaja Američania, len tak čakajú, kým ho neschopná banda dostane, tam sa pýtalo troška lepšie spracovanie, no vážne scénar mal, ale riadne zadrhele a keby film disponoval schopným scenárom, tak to by bola riadna paráda. Herci sa moc neukázali a keď mám byť smelí, tak boli silno toporný, okrem M.Adolfa to je všestranný umelec, vie zahrať milujúceho otca aj šialeného zabijaka a ešte mu to aj veríte a držíte mu palce, to je pán herec, všetci ostatný sa mali od neho veľa čo učiť. A len kvôli nemu dávam 4*, keby tu nehral, film by veľmi utrpel. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Taková spaghetti-gangsterka, která navzdory svému stáří s přehledem přeplivne aspoň 90% soudobé produkce stejného žánru, má spád, je napínavá a konec není zcela předvídatelný. Mario Adorf zde sice hraje pěkného parchanta, ale nakonec mu našinec musí fandit už kvůli jeho nedokonalosti. Jeho protivníci totiž dokonalí jsou. Jsou chladní, kontrolují své emoce, ba spíše jsou již emočně trakřka mrtví, zůstala jim jen chamtivost a pýcha. Americký boss instruující zabijáky činí tak vyrovnaně, jako by ani nemluvil o vraždě, ale o nepodařené investici, kterou je třeba zachránit. Konečně svým zjevem také připomíná spíše žoviálního bankéře (bankstera) než nějakého Al Caponeho. Klidně si ho lze představit jako protagonistu nějaké charitativní akce či jako prominentního návštěvníka kostela. Sami zabijáci jsou také dokonalí - chladní a výkonní. A představitelé italského organizovaného zločinu jsou více méně stejní, snad jen trochu provinciálnější a buranštější. Adorfův pasák ještě takto citově neatrofoval, ještě je schopen cítit lásku a přátelství, což jej činí lidštějším, ale také, z hlediska průmyslu zločinu, zranitelnějším, je to sice těžký hříšník, ale jeho protivníci jsou již pekla zplozenci . ()

topi 

všechny recenze uživatele

Druhá část mafiánské trilogie, ve které opět dominuje sympaťák Mario Adorf, tentokrát jako pasák Luca, na kterého místní boss hodí krádež heroinu, který v zásilce putoval z Itálie a měl se dostat na americký trh. Z Ameriky jsou na něho vysláni dva zabijáci a Luca musí zjistit, proč po něm jdou. Stejný případ jako u předchozího Milano calibro 9, hafo přestřelek, ale žádná krev ani zásahy, to působí prostě strašně lacině a amatérsky. Jinak nemám výtky a vyzdvihnout musím jednu parádní automobilovou honičku! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Viem velmi dobre, co je zaner Polizzioteschi a tento film natocil reziser Fernando di Leo/Navajo Joe 1966, Milano calibro 9/ . Oproti vybornej jednicke - Milano Calibro 9 - ide uz o dost slabsi film. Jednak ma dlhy a nudny rozjazd a divak len postupne a pomaly zistuje pribeh. Tempo je nudne a rozvlacne. Potom v druhej polke sa cosi rozbehne, ba dokonca sa najde aj akcia. Hudba vsak nic moc ale ta jedna autonahanacka film potom zachranila + zaverecne sceny. Herci vsak slapu dobre, najma teda Mario Adorf /Via Mala- jo, ten sadisticky otec/, ale dobre idu aj dalsi ako Henry Silva /Viva Zapata, Dobrodruh 1983/, Woody Strode /Man Who shoot Liberty Valance, Tenkrat na Zapade/, v roli zaporaka sa objavil Adolfo Celi /bondovka Thunderball/ a zo zenskych su tuna dolezite Luciana Paluzzi /Clen Klanu 1974 s istym Lee Marvinom/ a Sylva Koscina /Giuletta a Duchove/. Ovsem nie je to tak dobre ako jednicka, nema to patricnu stavu a drajv jednicky + viacero atributov /strih, kamera, herecke vykony/ su podstatne horsie nez vo vybornom Milano Calibro 9 z roku 1972. 60 % ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Pořádně stylová záležitost. Sice je to vedle "Milano calibro 9" nereálné až hanba, ale zase jsou tu sympatičtější postavy. Henry Silva a Woody Strode jsou dvojka k pohledání, i když řádí spíš na začátku. Chvíli mě to mrzelo, ale jakmile se Mario Adorf rozjel, nezastavil by ho ani tank. Když k tomu přidám výborně zvládnutou automobilovou honičku a naprosto parádní ústřední hudební motiv, je z toho ďábelská kombinace, která baví od začátku do konce a o nic víc se nesnaží. Ze zvýšené akčnosti vyplývají nedovysvětlené vztahy mezi některými postavami (zvlášť mezi Adorfem a jeho... dělnicemi), ale to mi ani tak nevadilo. To spíš jiná věc. Nemyslel jsem si, že něco takového někdy napíšu, ale zrovna tady toho násilí (za které je ovšem spoluodpovědná i výborná, bezprostřední kamera) mohlo být klidně i míň. No dobře, už mlčím. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná krimi. Čekal jsem trochu víc od dvojice Silva Strode, ale Celi byl docela slušnej a Adorf bych řekl až skvělej. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mala Ordina je dalsim ukazkovym prikladem vynikajici poliziotteschi zanrovky. Pomohlo tomu kvalitni filmove zpracovani, ale i vynikajici casting. A to nejen "Santer" Adorf v hlavni roli, ale napriklad i "Yanez" Celi, nebo dvojka zabijaku Silva a Strode. Po (nevinnem) hlavnim hrdinovi jdou zabijaci z USA, kterym pomaha mistni mafianske kapo, aby zakryl vlastni inrtiky. Protoze ho nemohou polapit, postupne likviduji jeho pratele, manzelku, malou dceru a nakonec i kotatko... :-) Zaverecna akce s nakladacem na vrakovisti zaujme. Vysoky nadprumer. 4+ ()

westman 

všechny recenze uživatele

Skutečně skvostná jízda režiséra Di Lea v hlavní roli s buldokem Mario Adorfem, který přijde díky neoprávněnému obvinění o ženu a dceru a poté se změní na nezastavitelný buldozer pomsty. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je u mě slabší než první Milano calibro 9.Je tu vlastně skoro všechno co v prvním,kde i zde vyniká Mario Adorf,ale co bylo horší,že zrovna po chuti jsem nemusel profesionální zabijáky z New Yorku.Di Leo jakoby vykreslil postavy hned ze začátku a pak vůbec nevěděl,kdy je poslat opět na plátno,což zapříčinilo malinko uspěchaný závěr filmu.75% ()

Reklama

Reklama