Reklama

Reklama

Ambicja

  • angličtina Ambition
Krátkometrážní / Sci-Fi
Polsko / Irsko, 2014, 7 min

Obsahy(1)

Krátky film na počesť historických míľnikov dosiahnutých v roku 2014 sondou Európskej vesmírnej agentúry Rosettou. Vo vzdialenej budúcnosti prostredníctvom virtuálnej simulácie zasväcuje starý majster svoju učeníčku do procesu terraformovania planét. Zdôrazňuje pritom dôležitosť vody pre vývoj života na Zemi a rolu, ktorú pri tvorbe vody na Zemi zohrali kométy. Rozpovie učeníčke príbeh o dávnej vesmírnej sonde menom Rosetta - prvej výpravy ľudstva, ktorá úspešne obiehala a pristála na kométe. Je to príbeh plný zdanlivo neprekonateľných prekážok, no o to väčších ambícií. (Petike)

(více)

Recenze (21)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Chcete spraviť vede dobrú reklamu? Najmite si profesionála! 80% P.S.: Trochu, ale len trochu (keďže metafyzika a tendencie viesť k hlbším otázkam sú zastreté trikovou exhibíciou) ako Interstellar v šiestich minútach. Zvláštny zážitok. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

'Littlefinger' Baelish v roli mistra předává znalosti své učednici v reklamě na European Space Agency. :) No ale pod taktovkou Tomka Bagińského je to jako vždy úchvatná podívaná. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příjemný krátký snímek s naprosto úžasným vizuálem okořeným Aidanem Gillenem. Režisér Tomek Bagiński je opravdu šikovný a jsem zvědav na jeho další projekty. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Nádherně vytvořený a provedený film. Forma skvělá, obsah nic extra. Možná jsem to nepochopila, možná mě to jen nudilo, ale asi si na to zítra ani nevzpomenu... 3* ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"We also wanted to show what was possible." Tak jo díky tomuto snímku jsem zjistila, že jsem úplně mimo jakoukoliv vědeckou scénu, protože o Rosettě jsem fakt nevěděla (tímto děkuji komentujícím, že tu osvětlili to hlavní a zbytek jsem si mohla vygooglit) a teď se za to stydím. Vzhledem k tomu, že film slouží k popularizaci samotné vědy a vlastně jako spot ke sledování dosedu na kometu, tak jsem rozhodně nic takového nečekala a jsem velmi mile ohromena. 3,5* ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o pouhá spot k misi sondy Rosetta, tak jde o velmi pěkně a vkusně udělanou propagaci ESA. Dobrý způsob, jak sdělit široké veřejnosti, o co vlastně jde. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Forma líbivá, herci fajn, ale z mojí strany nepochopeno. Momentálně nemám chuť něco googlit, tak až, se ke mě dostanou informace, co mi osvětlí pointu, hodnocení samozřejmě upravím. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Bagiński opäť nesklamal. Ohromný vizuál podfarbený výbornou hudbou a zaujímavo podaným príbehom. Toto si sonda Rosetta rozhodne zaslúžila. 7/10 ()

Dalfor 

všechny recenze uživatele

Povedený krátký film k misi Rosetta. Mise se týká modulu, který právě během dneška, kdy píšu, přistává na kometě. Mise, která byla původně pouhým snem se po desetiletích práce dočkala svého cíle. Máme zde možnost vidět Aidan Gillen (Littlefinger z GoT) v postavení mistra, který provádí zkouškou dívku. Vizuální efekty a hudba jsou velice pěkné. Možnost shlédnout zde: Youtube 8/10 ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Fajn kratas na objednavku, aby sluzil ako promo, ale velmi kvalitne spravene. Ma to napad, lakavu formu a aj edukacnu funkciu. Nice! ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, krátky, ale dobre vyzerajúci kraťas o sonde Rosetta, ktorá dnes 12.11.2014 presne pred dvoma hodinami úspešne dosadla na cieľovú kométu 67P/Churyumov-Gerasimenko. Po desiatich rokoch letu k nej. Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a o to väčšiu silu tento kraťas má. Respektíve jeho odkaz a hlavne samozrejme odkaz Rosetty. Už teraz sa neviem dočkať, čo všetko sa vďaka nej dozvieme. PS: Poľský režisér Tom Baginski už má jednu nomináciu na Oscara za animák a aj tu ukázal, že talent má. ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné efekty, ale dej alebo myšlienka ma minuli. Aj keď zopár "motivation quotes" to malo, ale... Nič zapamätateľné, asi preto, že to bola fakticky reklama a žiaden hlbší zmysel nemala, než trochu spopularizovať vedu cez ohromný vizuál. Ale ja som videla oveľa zaujímavejšie kraťásky, takže toto ma až tak neohromilo. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Baginski, Dukaj, Reynolds, Piatkowski, virtuálny tréning terraformovania, Valkovova hypnoticky zádumčivá hudba, sympaticky poviedkové vyrozprávanie "mýtu" o odvážnej malej sonde. Mne sa páčia aj tie večerníčky o Rosette, ale táto pocta bola rovnako vítaná. :-) (Je tu na ten večerníček vtipná skrytá narážka, takže sú to svojím spôsobom spojené nádoby.) Chcel som tento kraťas zrecenzovať skôr, ale s odstupom dvoch-troch mesiacov je môj dojem, že nestratil na sile, o to lepší. Teším sa. //// -We harnessed whole planets and their gravity to chase down the comet. So many things could have gone wrong. A failure at launch, an error in the calculations, collisions, so many unknowns. With the technology we had back then, we may as well have been shooting from a slingshot. And tell me, what was it all for ? -Knowledge. -Yes, but we also wanted to show what was possible. -I know all of this from the archives. There were bigger missions after. -Yes, it was the first one to catch a comet. Ambition. Stubbornness. Nothing has changed. We fall, we pick ourselves up again, and we adapt. //// P.S. Film o filme. ()

Murysek 

všechny recenze uživatele

Pokud bude skutečně Tomek režírovat i nového Zaklínače, tak doufám, že překvapí stejně, jako tenhle nenápadný krátký filmeček. ()

Reklama

Reklama