Reklama

Reklama

Dáma v dodávce

  • Velká Británie The Lady in the Van (více)
Trailer 2

V komediální filmové adaptaci proslulé hry Dáma v dodávce od britského dramatika Alana Bennetta exceluje dvojnásobná držitelka Oscara Maggie Smithová (Panství Downton). Představí se v jedné ze svých nejslavnějších rolí - svobodné slečny Shepherdové - kterou si zahrála už na divadle. Film vznikl podle skutečného příběhu slečny Shepherdové, ženy neznámého původu, která svou dodávku "dočasně" zaparkovala na příjezdové cestě k londýnskému domu Alana Bennetta, kde nakonec zůstala patnáct let. Zpočátku vynucená laskavost postupně přerůstá ve vztah, který oběma hrdinům navždy změní život. Uznávaný režisér Nicholas Hytner znovu spojil síly se slavným autorem Alanem Bennettem (Šílenství krále Jiřího, Šprti), aby v ulici a domě, kde Bennett a slečna Shepherdová celé ty roky žili, společně natočili výjimečný a dojemný snímek plný životního optimismu. (Cinemax)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (46)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem blbej já nebo je blbej ten film. Ale sledovat jak se nějaká protivná babka bezdomovkyně vždy nakvartíruje k někomu domů nebo jenom na záchod, to mi jako moc zajímavý příběh nepřijde. Hlavně je nereálné, že ti lidé jí vždy k sobě pustí, i když jí tam nechtějí. Já mít barák a přijít mi tam taková bába bezdomovkyně, tak jí ženu svinskou holí a né, že si jí tam ubytuju... ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se těšila a doufala, že to bude alespoň z části dobré jako Univerzální uklízečka.. Popravdě jsem se ani jednou nezasmála.. Maggie hrála perfektně ale celá role uřvané Margharet mi vadila.. Vlastně jsem nenašla ani pořádnou zápletku.. Děj by se vešel v klidu do takových 30ti minut.. Zklamanost.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je koncert Maggie Smith, která ukazuje, že velkou herečkou je možné být v jakémkoli věku, stačí jen dobrá role. Tahle role je dobrá, ale celkově snímek trochu pokulhává a nedovedl jsem se do něj většinu stopáže dostat. Hlavně jako komedie funguje tak nějak podivně a rozhodně vás nemusí uhranout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Maggie Smith si střihla roli babky ze známé britské divadelní hry. Babky, co smrdí jak pukavec a nadává jak dlaždič. Babka, co se nakvartýruje před barák tomu nejnudnějšímu spisovateli pod sluncem. A jelikož se tím Alex Jennings vůbec netají, probíhá tak podobně vlastně celý film. Nebýt Maggie a anglického prostředí, bylo by to ještě horší. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Hořko sladký úsměvný příběh nesourodé dvojice, které stejně tak jako celému snímku naprosto dominuje výkon Maggie Smith. Ta mě necelé dvě hodiny neuvěřitelně bavila a převážně díky ní se jedná o tak příjemnou podívanou. Musím říct, že sám až žasnu kolik bylo vytěženo z jednoduchého námětu téhle vztahovky, při které jsem se ani minutku nenudil. A ještě něco, opravdu obdivuju Maggie, že i v osmdesáti má tolik energie, aby si brala hlavní role, za to vážně velká poklona. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Dej príbehu sa prvýkrát objavil ako súčasť eseje v roku 1989. Neskôr v roku 1990 bola napísaná kniha. Podľa nej vznikla v 99tom predloha pre divadelnú hru a v roku 2009 sa podľa príbehu napísala rádiová hra pre BBC Radio 4. (Scraffy)

Reklama

Reklama