Reklama

Reklama

Meru

Trailer

Dokument o třech špičkových horolezcích, kteří se na indické hoře Meru pokouší zdolat takzvanou Žraločí ploutev, jeden z nejnáročnějších vrcholů na světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Působivý dokument s nezřídka dechberoucími záběry na nic nečekal a rovnou se vrhl do extrémního výstupu na horu Meru, až vybudil naději, že opravdu bude jen a jen o náročném zdolávání nelidských podmínek se všemi (technickými) aspekty horolezectví. Asi ale mohu prozradit, že první expedice vrcholku nedosáhla, takže se poté už standardně zaměřil na osobnosti, hnací motivy a pohnutě bohaté osudy ústřední trojice i jim nejbližších (mluvících hlav). ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Dosud asi tím nejlepším, co se dá na poli dokumentárních filmů o horách zhlédnout. Konečně dokument, který vytěžil z majestátních hor jejich potenciál do posledního záběru a bral divákovy dech s každým novým střihem. Do toho zde máme osudu ústřední trojice, které jsou stejně tak poutavé jako to, oč se ve snímku pokouší. Napínavá podívaná, pastva pro oči... ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Všechno, co se odehrává v tomhle filmu, je extrém. Jen o filmu coby celku to bohužel neplatí. Líbil se mi, ale není to to nervydrásající kino, kdy si člověk na konci úlevně oddechne. Což ale na druhou stranu zaslouží i pochvalu, protože tohoto efektu lze docílit poměrně spolehlivě, pokud by chtěl Jimmy Chin z nás diváků za každou cenu ždímat emoce. Tohle ale asi nebude mít v povaze. Je to poctivej, drsnej chlap, táta by z něj měl určitě radost. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších horolezeckých filmů díky kvalitě horolezců a díky kvalitě záběrů. Bohužel zpracování, zejména závěrečné půlhodinky je bez očekávaného náboje. Koneckonců není to film ale real..... !!!!! Pořád mi nedochází, že žijeme v době kdy si točíme a sdílíme i svou (možnou) smrt. 8/10 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Někdo by řekl, že jsou to hrdinové. Já ne, podle mě jsou to magoři. Ale magoři s neobyčejným životním příběhem. Nechce se mi ani věřit, co všechno museli podstoupit, aby si splnili svůj sen. A jen o trochu míň se mi chce věřit, že se nenašel někdo, kdo by jejich šílený výkon zrežíroval tak, aby mu nesebral většinu napětí a atmosféry. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Výstup na Meru Peak cestou Shark's Fin je zapsán v Guinnessově knize rekordů. (Platom)
  • Conrad Anker v roce 2016 prodělal ve svých 54 letech při pokusu o prvovýstup na horu Lunag Ri (6 907 m. n. m.) srdeční infarkt. Jednalo se o dosud nepokořený vrchol ležící v Himalájích. Po této události přehodnotil své životní priority a výškové lezení pověsil na hřebík. Náročný výstup se v dalších letech pokoušel dokončit jeho horolezecký partner z rakouska David Lama, kterému se to nakonec v říjnu roku 2018 podařilo. V dubnu roku 2019 bohužel tragicky zahynul společně s dalšími horolezci pod mohutnou lavinou v pohoří Rocky Mountains. Bylo mu pouhých 28 let. (Platom)
  • Horolezec Renan Ozturk je mimo jiné také úspěšným kameramanem, fotografem a malířem. (Platom)

Reklama

Reklama