Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1907 a skupina uprchlých vězňů Ruského carství se snaží dostat skrz tajgu Sibiře ke svobodě. V patách jim jsou lovci odměn, kteří dokáží být nemilosrdnější, než tajga sama. (Ampi)

Recenze (6)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že Běglecy (Беглецы) Uprchlíci máji něco z westernů a Apocalypta i když se odehrávají na Sibiři. Jelizaveta Bojarskaja je okouzlující jak Artemis a nemusí vydat ani hlásku. Pjotr Fjodorov se na svoji roli taky dobře hodí. Z některých pastí se člověk chce dostat, ale pak může využit jejích bezpečí. Přírodní krása tajgy je dalším bonusem filmu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se. Moc jsem se těšil. Myslel jsem že to bude žůžo dobrodrůžo ale nakonec jsem dostal o hodně míň než jsem očekával. Že by to byla vyloženě ztráta času to říct nemůžu ale zároveň to není nic co bych někomu s klidným srdcem doporučil. K lepšímu filmovýmu zážitku by to chtělo když už né svižnější tempo tak alespoň lepšího kameramana. Film obsahuje minimum napětí, minimum akce a ještě je to divně sestříhaný. Doufal jsem, že uvidím drsnej lov lidí v drsné krajině ale ani jedno se filmu nepodařilo vystihnout tak jak bych si představoval. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nenáročný divák bude možná spokojený, pokud mu ke spokojenosti postačí nenáročný komorní eastern, ve kterém bezskrupulózní pinkertoni honí uprchlého desperáta. A na konci dojde i na setkání s rodinkou indošů ve stanu. Ale já, zmlsaný nevděčník, se nemůžu ubránit jistému zklamání. Čekal jsem něco mnohem epičtějšího, výpravnějšího, scénáristicky košatějšího, než tuhle televizně a poloamatérsky působící průměrnost. Nejsem snob, kdyby film vyprávěl silný příběh, kašlu na to, že vypadá levně a na koleně spíchnutě. Ale scénář je opravdu hodně ubohý, děj i postavy šablonovité, a v kombinaci s občasným podivným střihem to vše vytváří nepříliš přitažlivý a záživný celek. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Najnebezpečnejším tvorom v tajge je človek, také je asi posolstvo filmu Uprchlíci. Dej sa odohráva v roku 1907 kdesi v Ruskej tajge. Tam cárska polícia posielala do vyhnanstva kriminálnikov aj odporcov režimu. Pavel je atentátnik, ten je na nútených prácach. Ale so skupinkou podobných sa mu podarilo utiecť. Na podobných poľujú Lovci hláv, vyvrheli spoločnosti... len nie sú v žalári. K vyplateniu odmeny postačujú aj odrezané uši. Zákon tajgy je nemilosrdný : kto je silnejší je v práve a nemá hlad. Pavel má šťastie, v úteku mu pomáha nemá Usťja,v tajge vyrastala a dokonale ju pozná. A na záver sa divák dočká myšlienky v prvej vete komentáru. Skvele sa dopĺňa dvojica Jelizaveta Bojarskaja a Pjotr Fjodorov, aj ostatní herci ako mužik a poľovník z roku 1907. A divoká príroda tajgy – šamani, medvede, vlci a kočovní pastieri to umocňujú. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Scenérie super, krajina krásna, dej uveriteľný, herci OK, ale čosi tomu chýbalo. Asi viac drsnosti a menej následného Happy endu ()

Reklama

Reklama