Reklama

Reklama

Dcera

(festivalový název)
  • Austrálie The Daughter (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film o minulosti bez flashbacků. Děj strhujícího dramatu se odehrává během jednoho osudového týdne, kdy se Christian vrací do rodného města na svatbu svého otce Henryho. Setkává se s přítelem z mládí, Oliverem, který dříve pro Henryho pracoval. Christian postupně poznává Henryho rodinu, dceru Hedvigu, manželku Charlottu a otce Waltera... Odhalí dlouho pohřbené tajemství, které by je mohlo rozdělit. Tím, že se Christian snaží napravit křivdy minulosti, otřásá životy těch, jež před lety nechal za sebou. Drama natočené podle australské divadelní verze Ibsenovy Divoké kachny, zabývající se otázkou, zda je skutečně nutné odhalit nepříjemnou pravdu za každou cenu. (Aussie Film Fest)

(více)

Recenze (41)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Sú situácie, kedy by pravda nemala vyplávať na povrch. Špeciálne vtedy, keď to narobí viac škody ako úžitku. Aj o tom bol tento film. Človek síce v polovici tuší, kam to asi bude smerovať, ale to komorné spracovanie, výborná atmosféra a hudba, neopozeraní a skvelo hrajúci herci, to všetko je výborné. 4,5* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pozvolně plynoucí drama, které v první hodince vypadá nesmírně zajímavě. Slušný námět, několik náznaků, poctivé charaktery, nevyřčené hříchy, několik kostlivců ve skříni. Režijní a scénáristický debut příležitostného švýcarského herce Simona Stonea představí v několika dnech dvě rodiny, které spojuje víc, než by si někteří jejich členové přáli. Klidné vody rozdmýchá zejména návrat nešťastného synka z Ameriky. Žení se mu stárnoucí otec, který si bere výrazně mladší bývalou služebnou. Co se stalo s jednou z jejích předchůdkyní? A je potřeba za každou cenu vytahovat pravdu? Pojetí hlavních protagonistů, kdy jsme se dozvídali důležité skutečnosti postupně, mi sedělo. Pár věcí v závěru už tolik neladilo, přesto tady máme atmosférické drama o tom, že být v pohodě se mnohdy nevyplácí. Herecky moc fajn. Je vidět, že australská škola má sakra co nabídnout. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Komentár obsabuje SPOILER (!). Nebyť toho úplného záveru, zrejme len sťažka by ma samotný snímok dokázal emocionálne zasiahnuť. Asi to bude tým, že v dnešnej dobe sa už bez problémov kurvia úplne všetci. Kde je tá doba, keď sa naši (vaši) rodičia brali v 20 rokoch, a napriek mnohým útrapám či životným skúškam dokázali pretrpieť kadečo, prekonať všeličo, aby dodržali "sľub". Dnes majú manželstvá akú trvácnosť?? Asi o pol roka viac ako konzervy od Bonduelle?? Niekedy doslova čumím, načo sa podaktorí partneri hrajú :) Navonok dokonalý vzťah s mnohými citovými prejavmi, no v skutočnosti by ani prirovnanie k švédskej trojke nevystihlo realitu. Dúfam, že nikdy nebudem žiť v takejto "idylke". To radšej skapem sám s kocúrom na kolenách ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsané postavy a ještě lépe zahrané vztahy mezi nimi v docela těžkém dramatu o tom, jakou paseku dokáže natropit jedno dlouho skrývané rodinné tajemství. Pro milovníky severské evropské kinematografie povinnost, Australani taky umí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn príbeh, skvelé obsadenie, no predsa to nestačilo, aby som bol spokojný. Film som si pustil hlavne kvôli Anne Torv, ktorá sa blysla v seriály The Last of us v roli Tess. Dúfam, že po tomto sa jej kariéra nakopne o čosi viac, strašne mi pripomína Cate Blanchet. Bol som fakt sklamaný ako málo priestoru dostala nielen ona, ale aj hviezdny G. Rush. Zahrané to bolo fajn, ale väčšie emócie sa dali vybičovať práve konfrontáciou spomínaných postáv s tými ostatnými. Dôvodov bolo dosť a biedna 96 min. stopáž by tých 10-15 minút naviac v pohode zniesla. Škoda, že celé minúty sledujem plačúceho chlapa, namiesto vyrozprávania sa z problémov alebo poriadnou hádkou s manželkou... Dnes je moderné ukazovať plačúcich chlapov, ale myslím, že takto by reagovalo 1% chlapov na zemi, ale ok. Váš pohľad, moje hodnotenie...60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dráma ako lusk, ktorá si zakladá na presvedčivých hereckých výkonoch. O tom najhoršom, čo môže žena mužovi vyviesť, tiež o sebectve a neprajnosti. Chce to silu s niečím takým sa vyrovnať, ale dá sa to. Paradoxne, čím neskôr sa to chlap dozvie, tým je to ľahšie. Komorné, divadelné a k záveru aj hodne emotívne... skrátka vynikajúce. 85/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Relativně ohraná písnička, která ale díky australské herecké elitě a vyprávěcímu talentu Simona Stonea působí neotřele a sugestivně. Vyhrocený konec a ne úplně vyřčený konec na mě měl přesně ten účinek, jaký měl mít. Jediné, co mi trošku kazilo dojem, byl Paul Schneider, jehož postava byla na můj vkus až příliš ufňukaná. Ale to vem nakonec čert. Protinožcům se zase něco povedlo. 85% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Herci dobře, hrají, OK, ale zbytek mě nezasáhl. Nepřišlo mi na tom nic jiného, než by bylo už mnohokrát řečeno jindy a jindy. I na těch 90 minut mi to přišlo příliš dlouhé. Aneb stačí jeden ožralý blbec, aby zkazil život všem. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Drama o návštěvě syna z Ameriky u australské rodiny. Nepříliš úspěšný a nepříliš šťastný muž rozčeří dlouho stojaté vody v australském městečku. Na svatbě jeho starého otce s o desítky let mladší služebnou se odkryjí mnozí kostlivci ze skříní. Hlavně jeden, který poté skončí tragicky. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Uf uf, neskutečně silnej film. Běhá mi z toho mráz po zádech. Nic tak emočně silného jsem dlouho neviděl. Hodně podobné severské kinematografii. Skvěle natočené, herecké výkony perfektní. Asi takhle by mělo vypadat čisté drama. Aneb co dokáže když tajemství vypluje na povrch. Neskutečně mě to zasáhlo, bravo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké výkony v dramatu, kterému by možná o něco více sedělo divadlo, odkud také film vzešel. Sešli se tu ale výborní australští herci, to se musí nechat a ani jeden z nich není nijak špatný. Dějově mě ale snímek nakonec tak nenadchnul, jak jsem si myslel, Přece jen podobné odhalování tajemství mám rád. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fúha, tak to bolo teda vyvrcholenie! Škoda toho dlhého-predlhého čakania na zlom, ktorý prišiel až kdesi po dvoch tretinách filmu. Dovtedy to bol akoby dlhý-predlhý prológ, ktorý nás pomaly (až príliš pomaly) pripravoval na očakávaný zlom. Napokon až odkrytie tajomstva z minulosti rozhýbalo príbeh k okrajom svojho potenciálu. Razom sa všetko zmenilo a z pokojnej rodinky sa stala zranená štvaná zver. Za poslednú tretinu by som samostatne dal kľudne aj tých 5*, ale ten ťažkopádny a zbytočne dlhý "prológ" výrazným spôsobom potiahol moje hodnotenie smerom dole. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemerna drama, a ze strhujuci tyzden, kde sa syn ci kto to bol vratil domov na svadbu svojho otca. Sak to taketo zalezitosti pise sam zivot - to je bezna sucast bezneho zivota   : 30 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Perfektni drama, ktere je vyborne natocene. Skvele vykresleni postav, podtrhnute velmi dobrymi hereckymi vykony vsech zucastnenych. Dojem nekazi ani emotivnejsi zaver. V mych ocich bezchybny film. Australani prekvapili, nikdy me jejich tvorba moc neoslovila. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Pravda,klamstvo neprajnosť, ba až škodoradosť to všetko sa snúbi v tomto filme. Sú chvíle, keď pravda bolí , keď ju nevieme prijať a zraňuje to naše city až tak, že škodíme jeden druhému. Ach silný Ibsen v austrálskom podaní. Veľmi silný. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně atmosférický požitek a jedno dlouho udržované rodinné tajemství, které vyplave na povrch s ničivou silou a katastrofálními následky. Metodické rozvíjení záplety, jemné herecké výkony a rafinované překrývání obrazu se zvukem, tenhle film potěší hlavně zkušené diváky kvalitních rodinných tragédií. 80% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Že se vždycky najde někdo tak hloupý anebo zlý, někdo, kdo vám za každou cenu musí sdělovat pravdu, která je vám stejně k ničemu. Tak to bych si raději jazyk ukousla! ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Banálna zápletka zafarbená na strhujúcu drámu, lenže keď sa farby zotrú, zostane iba banálna zápletka bez akejkoľvek predstavivosti. Ibsenovu Divokú kačku som nečítala, ale s určitosťou môžem povedať, že by mohla byť natočená lepšie. ()

Reklama

Reklama